Tort cu alune și cafea. Un tort cu blaturi de bezea și cremă aromată

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că după pregătirile de sărbători sau alte evenimente importante îți rămân câteva albușuri nefolosite, îți oferim o rețetă de tort cu alune și cafea, în care să le folosești.

Tort cu alune și cafea pe un suport de tort cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se va porționa mai bine a doua zi / Profimedia Images

Tortul se prepară din foi de bezea cu alune, umplute cu o crema simplă, din mascarpone cu cafea solubilă. Iar pentru decor se prepară o glazură simplă de ciocolată, completată de mici aveline din cremă și alune. Dacă nu dorești să folosești alune, poți opta pentru nuci sau pentru migdale.

Citește și

Rețeta tortului nu este complexă, necesită puțin mai mult timp prepararea blaturilor din albușuri. Crema se prepară la rece, iar glazura se prepară în cel mai clasic mod.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O altă rețetă în care mai poți folosi albușurile rămase de la maioneze, sau de la aluaturi în care folosiți doar gălbenușuri, poate fi rețeta de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone. Iar în rândurile următoare poți urmări rețeta de tort cu alune și cafea, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în prepararea foilor de bezea cu alune. Iar înainte de a amesteca cele două ingrediente, rumenește alunele la tigaie doar atât cât să-și degaje ușor aromele. Apoi lasă-le să se răcească și macină-le fin. Amestecă-le cu pesmetul clasic.

Cum prepari blaturile pentru tort cu alune și cafea

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blaturile de tort, desenează 2-3 cercuri cu diametrul de 18 cm pe o hârtie de copt. Așază foaia de copt în tavă, cu partea desenată în jos. Apoi pornește cuptorul la 170 de grade cu funcția de ventilație setată.

Pune albușurile în bolul mixerului, adaugă un praf de sare și amestecă-le energic, până când devin cristaline. Adaugă, treptat, zahărul, alternând cu sucul de lămâie. Amestecă energic până când obții o bezea fermă. După acest pas, renunță la mixer și folosește o spatulă în continuare. Adaugă tot treptat, amestecul de alune cu pesmet, amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus.

Împarte bezeaua cu alune în cinci părți aproximativ egale. Întinde uniform fiecare parte de bezea cu alune în interiorul cercurilor desenate pe hârtia de copt. Pune tăvile în cuptor și coace foile de bezea la 170 de grade, pentru aproximativ 25 de minute.

Cum prepari crema de cafea cu mascarpone

Pune apa la încălzit și dizolvă cafeaua solubilă în ea. Las-o să se răcească. Amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră până când zahărul se dizolvă. Adaugă câte puțin din cafeaua răcită, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Pune crema de mascarpone cu cafea la rece până când se răcesc și foile de bezea.

Pentru a monta deliciosul tort cu alune și cafea, pune crema într-un săculeț de decorat torturi cu dui stelat atașat. Creează mici aveline din cremă între foile de bezea cu alune. Oprește puțină cremă și pentru decor.

Pentru a prepara glazura de ciocolată, încălzește frișca lichidă și topește ciocolata ruptă în ea. Amestecă energic până când ciocolata este topită, iar compoziția omogenizată. Lasă glazura să se tempereze ușor, apoi toarn-o peste ultima foaie de bezea. Pune tortul la rece pentru 6-8 ore, sau de pe o zi pe alta. Apoi îl poți decora cu crema oprită și cu alune.

Iar dacă adori aroma de cafea în deserturi, mai poți încerca și rețeta de ruladă cu cremă de cafea și mascarpone.

Citește și
Tort cu alune și cafea pe un suport de tort cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare ai blaturilor de bezea
Colaj de poze cu pașii de preparare ai blaturilor de tort cu alune și cafea
+0
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
Galerie foto
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brioșe cu mere, nuci și scorțișoară, alături de o ceașcă cu ceai
06:23
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt pe o farfurie albă
05:03
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
17 septembrie, 06:22
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
17 septembrie, 05:21
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
16 septembrie, 05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
16 septembrie, 05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Superalimentul care e de 2 ori mai scump la raft decât la producător. E păstrat în bazine îngropate în pământ
Superalimentul care e de 2 ori mai scump la raft decât la producător. E păstrat în bazine îngropate în pământ
Superalimentul care e de 2 ori mai scump la raft decât la producător. E păstrat în bazine îngropate în pământ
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: Avea 2 ani. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
O voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
fresh
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
închide