Tort cu alune și cafea. Un tort cu blaturi de bezea și cremă aromată

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că după pregătirile de sărbători sau alte evenimente importante îți rămân câteva albușuri nefolosite, îți oferim o rețetă de tort cu alune și cafea, în care să le folosești.

Tort cu alune și cafea pe un suport de tort cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se va porționa mai bine a doua zi / Profimedia Images

Tortul se prepară din foi de bezea cu alune, umplute cu o crema simplă, din mascarpone cu cafea solubilă. Iar pentru decor se prepară o glazură simplă de ciocolată, completată de mici aveline din cremă și alune. Dacă nu dorești să folosești alune, poți opta pentru nuci sau pentru migdale.

Citește și

Rețeta tortului nu este complexă, necesită puțin mai mult timp prepararea blaturilor din albușuri. Crema se prepară la rece, iar glazura se prepară în cel mai clasic mod.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O altă rețetă în care mai poți folosi albușurile rămase de la maioneze, sau de la aluaturi în care folosiți doar gălbenușuri, poate fi rețeta de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone. Iar în rândurile următoare poți urmări rețeta de tort cu alune și cafea, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în prepararea foilor de bezea cu alune. Iar înainte de a amesteca cele două ingrediente, rumenește alunele la tigaie doar atât cât să-și degaje ușor aromele. Apoi lasă-le să se răcească și macină-le fin. Amestecă-le cu pesmetul clasic.

Cum prepari blaturile pentru tort cu alune și cafea

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blaturile de tort, desenează 2-3 cercuri cu diametrul de 18 cm pe o hârtie de copt. Așază foaia de copt în tavă, cu partea desenată în jos. Apoi pornește cuptorul la 170 de grade cu funcția de ventilație setată.

Pune albușurile în bolul mixerului, adaugă un praf de sare și amestecă-le energic, până când devin cristaline. Adaugă, treptat, zahărul, alternând cu sucul de lămâie. Amestecă energic până când obții o bezea fermă. După acest pas, renunță la mixer și folosește o spatulă în continuare. Adaugă tot treptat, amestecul de alune cu pesmet, amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus.

Împarte bezeaua cu alune în cinci părți aproximativ egale. Întinde uniform fiecare parte de bezea cu alune în interiorul cercurilor desenate pe hârtia de copt. Pune tăvile în cuptor și coace foile de bezea la 170 de grade, pentru aproximativ 25 de minute.

Cum prepari crema de cafea cu mascarpone

Pune apa la încălzit și dizolvă cafeaua solubilă în ea. Las-o să se răcească. Amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră până când zahărul se dizolvă. Adaugă câte puțin din cafeaua răcită, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Pune crema de mascarpone cu cafea la rece până când se răcesc și foile de bezea.

Pentru a monta deliciosul tort cu alune și cafea, pune crema într-un săculeț de decorat torturi cu dui stelat atașat. Creează mici aveline din cremă între foile de bezea cu alune. Oprește puțină cremă și pentru decor.

Pentru a prepara glazura de ciocolată, încălzește frișca lichidă și topește ciocolata ruptă în ea. Amestecă energic până când ciocolata este topită, iar compoziția omogenizată. Lasă glazura să se tempereze ușor, apoi toarn-o peste ultima foaie de bezea. Pune tortul la rece pentru 6-8 ore, sau de pe o zi pe alta. Apoi îl poți decora cu crema oprită și cu alune.

Iar dacă adori aroma de cafea în deserturi, mai poți încerca și rețeta de ruladă cu cremă de cafea și mascarpone.

Citește și
Tort cu alune și cafea pe un suport de tort cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare ai blaturilor de bezea
Colaj de poze cu pașii de preparare ai blaturilor de tort cu alune și cafea
+0
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Raffaello
Galerie foto
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
17 decembrie, 05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Cel mai căutat job în România în 2025. Salariul mediu net variază între 4.700 și peste 12.000 de lei
Cel mai căutat job în România în 2025. Salariul mediu net variază între 4.700 și peste 12.000 de lei
Cel mai căutat job în România în 2025. Salariul mediu net variază între 4.700 și peste 12.000 de lei
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
(P) Ghid complet: cum te ajută e-Transport să îți protejezi afacerea de sancțiuni fiscale
(P) Ghid complet: cum te ajută e-Transport să îți protejezi afacerea de sancțiuni fiscale
(P) Ghid complet: cum te ajută e-Transport să îți protejezi afacerea de sancțiuni fiscale
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
închide