Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Pentru a face paste de post ai nevoie de un ingredient simplu și accesibil. Drojdia nutritivă este un tip de drojdie inactivă, folosită adesea ca supliment alimentar datorită conținutului său ridicat de vitamine, minerale și proteine. Aceasta provine din aceeași specie de drojdie folosită la coacere și fermentare, Saccharomyces cerevisiae. Apoi este pasteurizată și uscată la temperaturi ridicate, astfel încât devine inactivă și nu mai produce fermentare.

Paste cremoase de post făcute cu drojdie nutritivă
Drojdia nutritivă este bogată în vitaminele din complexul B/ Shutterstock

Drojdia nutritivă este un ingredient de bază pentru persoanele care au o dietă vegană. Poate fi folosită într-o multitudine de preparate, dar în paste se dovedește a fi elementul transformator.

În mod normal, pentru a obține paste cremoase trebuie să folosești smântână, ouă sau brânză. Dacă ești vegană sau ții post nu sunt o variantă. Drojdia nutritivă este salvarea.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se folosește drojdia nutritivă în rețeta de paste de post și sosuri

Drojdia nutritivă este adesea folosită în rețetele de paste vegane pentru a imita gustul brânzei, oferind un plus de savoare și profunzime mâncărurilor. Aceasta are un profil de aromă bogat, asemănător cu umami. Are o notă ușor sărată și de „brânză” care îmbogățește sosurile pe bază de legume.

Gustul drojdiei nutritive echilibrează perfect pastele vegane, care nu includ produse lactate. De fapt, este un substitut delicios și autentic pentru parmezanul tradițional.

Încearcă și rețeta de lasagna de post. Este un preparat simplu și delicios.

Drojdia nutritivă poate fi combinată cu brânzeturi vegane, cu nuci sau fistic tocate mărunt. Apa în care au fiert pastele se va folosi pentru a crea o emulsie cremoasă. Alături de acestea pot fi folosit sparanghelul, care se potrivește perfect în această combinație.

Un alt sos pentru paste vegane este Alfredo, fără ingrediente de origine animală. Doar cu niște usturoi, ceapă, suc de lămâie și lapte de nuci neîndulcit și drojdie nutritivă poți obține un sos Alfredo cremos. Poți încerca să adaugi ciuperci sotate, cu o aromă umami mai puternică.

În plus față de aromă, drojdia nutritivă adaugă un profil nutrițional benefic. Conținutul său ridicat de vitamine din complexul B, proteine complete și minerale esențiale precum fierul, zincul și magneziul transformă pastele vegane într-un preparat mai echilibrat și mai nutritiv. În special pentru vegani, drojdia nutritivă poate fi o sursă suplimentară de vitamina B12.

Practică și versatilă, drojdia nutritivă se integrează ușor în sosurile pentru paste, fiind adăugată la finalul gătitului pentru a-și păstra proprietățile. Aceasta poate fi presărată direct peste paste, mixată în sosuri pe bază de caju sau tofu sau încorporată în sosurile pe bază de roșii, oferind preparatelor vegane un gust plin și sățios, similar celor tradiționale cu brânză.

Beneficiile drojdiei nutritive

Beneficiile drojdiei nutritive sunt numeroase. Este o sursă excelentă de vitamine din complexul B, inclusiv vitamina B12 în unele cazuri, esențială pentru vegani care pot avea deficit de B12 din cauza lipsei surselor de origine animală.

De asemenea, conține proteine complete, adică toate cele nouă aminoacizi esențiali, și minerale precum zinc, seleniu și magneziu, care susțin sistemul imunitar, funcționarea optimă a metabolismului și sănătatea pielii și părului.

Drojdia nutritivă se găsește sub formă de fulgi sau pudră, și poate fi ușor integrată în diferite preparate pentru a adăuga atât aromă, cât și un plus nutritiv.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
persoana care folosește cuptorul cu microunde
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, una secționată, alături de căpșuni
05:41
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Supă cremă de mazăre de post pusă într-un bol
05:26
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Șuncă fiartă în zeamă de varză, decorată cu boia și feliată
05:19
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
12 decembrie, 06:52
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
12 decembrie, 06:48
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Glazură de cafea și ciocolată deasupra unui tort porționat
12 decembrie, 05:25
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
plăcintă din fulgi de ovăz
11 decembrie, 05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
11 decembrie, 05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a emis prognoza meteo până pe 13 ianuarie 2025
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a emis prognoza meteo până pe 13 ianuarie 2025
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a emis prognoza meteo până pe 13 ianuarie 2025
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Taylor Swift și-a încheiat turneul Eras Tour. Cântăreața este epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare”
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare”
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
fresh
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
închide