sfaturi în bucătărie

Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Sfaturi culinare | 16 martie 2025

Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios

Înlocuirea zahărului în coacere a devenit o practică tot mai frecventă, datorită preocupărilor legate de sănătate și de controlul greutății. Există două tipuri principale de înlocuitori: naturali și sintetici, fiecare având caracteristici și avantaje proprii. Iată cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Află cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios.

Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Sfaturi culinare | 25 februarie 2025

Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat

Migdalele sunt o gustare sănătoasă, fie că le consumi crude sau prăjite. Conțin grăsimi sănătoase, dar și o mulțime de vitamine și minerale. Fie că le folosești pentru a îmbogăți o salată, a adăuga un gust intens într-un desert sau, pur și simplu, pentru a le consuma ca gustare, migdalele sunt o alegere perfectă. Dacă îți place să fie mai crocante, iată cum se prăjesc migdalele acasă.

Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Ai găsit un ou crăpat? Cum îl poți consuma fără să te îmbolnăvești
BeautiFood | 23 februarie 2025

Ai găsit un ou crăpat? Cum îl poți consuma fără să te îmbolnăvești

Nu de puține ori ți se întâmplă să găsești în cofragul cu ouă câteva cu coaja crăpată. Ce faci cu ele? Le arunci sau le folosești? Iată ce trebuie să faci cu ouăle cu coaja crăpată ca să nu îți pui în pericol sănătatea.

Ai găsit un ou crăpat? Cum îl poți consuma fără să te îmbolnăvești
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Sfaturi culinare | 17 februarie 2025

Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune

Când înlocuiești mierea în rețete, alegerea celui mai bun substitut depinde în mare măsură de scopul pentru care o folosești și de gustul dorit. Contează dacă ai nevoie de alt ingredient dulce pentru preparate solide sau pentru băuturi sau dacă urmează sau nu să le supui la tratament termic. Iată cu ce poți înlocui mierea fără să influențezi negativ gustul și textura alimentelor.

Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
BeautiFood | 17 februarie 2025

De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit

Castraveții fabio au o textură crocantă și un gust delicat, fiind apreciat pentru dimensiunile sale mai mari și pentru pielea subțire, dar fermă. Deseori îi găsești în magazine ambalați în folie de plastic, strânsă foarte bine în jurul lor. Iată de ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic.

De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
Salate | 8 februarie 2025

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri

Salata de pui cu ciuperci și castraveți murați este un preparat delicios, ușor de realizat, care combină ingrediente simple într-un mix de arome perfecte pentru o masă rapidă sau un prânz de weekend. Aceasta este o salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Este o rețetă hrănitoare, plină de texturi interesante, de la carnea suculentă de pui, la ciupercile călite și castraveții murați, care adaugă o notă crocantă și acrișoară.

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Sfaturi culinare | 5 februarie 2025

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță

Păstrarea corectă a ouălor este esențială pentru a te asigura că acestea rămân sigure și proaspete pentru consum. Deși ouăle sunt un aliment destul de rezistent, este important să le depozitezi într-un mod adecvat pentru a preveni riscurile de contaminare și pentru a prelungi durata lor de valabilitate. Află cât poți ține ouăle în frigider. Sfatui simple și utile de la specialiști.

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare
Lifestyle | 3 februarie 2025

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare

Prosoapele de bucătărie trebuie spălate destul de des nu doar pentru că au pete de mâncare pe ele, ci și din rațiuni de sănătate. Ele pot deveni un teren propice pentru bacterii și mirosuri neplăcute dacă nu sunt spălate corespunzător. Un prosop de bucătărie curat contribuie nu doar la aspectul igienic al bucătăriei, ci și la siguranța alimentară. Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Iată semnele care arată că au nevoie de o igienizare.

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare
Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori
Sfaturi culinare | 27 ianuarie 2025

Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori

Coloranții alimentari sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a transforma deserturile din simple prăjituri, în opere de artă. Este important să alegi produse cât mai naturale, fără substanțe chimice sintetice, pentru ca torturile și cremele tale să fie cât mai sănătoase. Descoperă câteva rețete de coloranți alimentari preparați în casă.

Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori
Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni
Sfaturi culinare | 19 ianuarie 2025

Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni

Sfecla este o legumă cu o culoare vibrantă și un gust dulceag care o face un ingredient iubit în bucătărie. Deși nu este totdeauna în centrul atenției, sfecla are o valoare nutrițională excepțională și poate fi utilizată într-o gamă largă de preparate. De la supe și salate la sucuri și preparate la cuptor, sfecla își găsește locul într-o dietă echilibrată și sănătoasă. Iată cel mai bun mod de a păstra sfecla astfel încât să reziste chiar și câteva luni.

Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci
Sfaturi culinare | 9 ianuarie 2025

Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci

Tocătorul de plastic este nelipsit din bucătărie. Aproape orice rețetă începe cu tocarea legumelor sau cu tăierii cărnii, iar pentru aceste operațiuni ai nevoie de un tocător. Fiind atât de utilizat se și deteriorează repede, așa că trebuie schimbat destul de des. Iată cum recunoști momentul în care este necesar să îți schimbi tocătorul de bucătărie vechi cu unul nou.

Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Sfaturi culinare | 6 ianuarie 2025

Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip

Făina este unul dintre ingredientele care nu lipsește din casă. Nici nu ar avea cum. Este baza oricărei prăjituri, ajută la prepararea sosurilor sau a pane-urilor. Important este să alegi sortimentul potrivit. Iată ce trebuie să știi despre făina neagră vs făina albă.

Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Cele mai populare alimente în 2025. Top 7 tendințe gastronomice
Lifestyle | 5 ianuarie 2025

Cele mai populare alimente în 2025. Top 7 tendințe gastronomice

Ca în orice alt domeniu, și în cel culinar există în fiecare an tendințe. O companie din SUA a făcut un top al alimentelor care vor fi preferatele consumatorilor în 2025. Descoperă și tu care sunt cele mai populare alimente în 2025. Află care sunt cele 7 tendințe gastronomice.

Cele mai populare alimente în 2025. Top 7 tendințe gastronomice
7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi
Lifestyle | 1 ianuarie 2025

7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi

Iată ce nu trebuie să faci vreodată pentru a preîntâmpina accidentele. Află și tu care sunt cele 7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi.

7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
Friptură / Grătar | 26 decembrie 2024

Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor

O tavă cu friptură de vită suculentă la cuptor este perfectă pentru o cină mai elegantă sau atunci când vrei să ai la masă un preparat mai deosebit. Este nevoie să fii atentă la detalii pentru a obține o carne suculentă și gustoasă.

Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată
Friptură / Grătar | 23 decembrie 2024

Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată

Carnea de vită se pretează excelent pentru preparatele la cuptor, datorită structurii sale care, printr-o gătire lentă, devine fragedă și suculentă. O friptură de vită la cuptor poate fi simplă sau sofisticată, în funcție de metoda de preparare și ingredientele adăugate. De asemenea, se pot face tocănițe sau alte preparate delicioase. Iată câteva rețete cu carne de vită la cuptor pe care să le încerci la cină.

Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
Sfaturi culinare | 19 decembrie 2024

Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură

O friptură fragedă depinde de foarte mulți factori, de la partea de animal folosită la tehnica de gătire. Este un proces destul de elaborat care începe în măcelărie și se termină de-abia după ce ai luat carnea de pe foc. Nu este complicat, ci necesită atenție la detalii. Dacă ții cont de sfaturile de mai jos vei avea la dispoziție cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea indiferent de tipul ei.

Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine
Sfaturi culinare | 18 decembrie 2024

Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine

Lintea, una dintre cele mai vechi culturi agricole cunoscute, este un ingredient prețuit în multe bucătării din întreaga lume datorită valorii sale nutritive, gustului său distinct și versatilității. Gătită de mii de ani, lintea rămâne o alegere esențială pentru cei care doresc o alimentație echilibrată și sustenabilă. Descoperă și tu câteva moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Aceste idei delicioase te vor ajuta să ai un aport mai mare de proteine.

Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
Sfaturi culinare | 12 decembrie 2024

Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești

Mazărea este o sursă excelentă de nutrienți, având un conținut ridicat de proteine vegetale, fibre și vitamine esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K și vitaminele din complexul B. Aceasta contribuie la susținerea sistemului imunitar, îmbunătățirea digestiei și menținerea sănătății pielii. Iată cum să alegi mazăre congelată sau la borcan în funcție de ceea ce vrei să gătești.

Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Sfaturi culinare | 9 decembrie 2024

Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform

Cuptorul cu microunde este salvarea ta atunci când trebuie să încălzești rapid mâncarea. Problema este că rezultatul nu este întotdeauna cel dorit. Preparatele se încălzesc neuniform. Ai porțiuni care frig foarte tare și altele care sunt reci. Iată cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform.

Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Cât timp se lasă la fiert pieptul de pui. Trucuri și recomandări pentru a ieși perfect
Sfaturi culinare | 27 noiembrie 2024

Cât timp se lasă la fiert pieptul de pui. Trucuri și recomandări pentru a ieși perfect

Dacă ai un piept de pui în frigider și congelator poți considera că ai ingredientul principal pentru o masă gustoasă. Dacă mai adaugi și câteva legume deja ai o mulțime de posibilități pentru mai multe preparate diferite și rapid de preparat. Iată cât timp se lasă la fiert pieptul de pui.

Cât timp se lasă la fiert pieptul de pui. Trucuri și recomandări pentru a ieși perfect
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
Sfaturi culinare | 24 noiembrie 2024

De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit

Probabil că ai observat că toate rețetele cer un praf de sare, indiferent dacă sunt deserturi sau ciorbe, fripturi sau salate. Află de ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Dacă nu o vei face, atunci vei observa diferența.

De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Sfaturi culinare | 18 noiembrie 2024

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Pentru a face paste de post ai nevoie de un ingredient simplu și accesibil. Drojdia nutritivă este un tip de drojdie inactivă, folosită adesea ca supliment alimentar datorită conținutului său ridicat de vitamine, minerale și proteine. Aceasta provine din aceeași specie de drojdie folosită la coacere și fermentare, Saccharomyces cerevisiae. Apoi este pasteurizată și uscată la temperaturi ridicate, astfel încât devine inactivă și nu mai produce fermentare.

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Sfaturi culinare | 12 noiembrie 2024

Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți

Murăturile asortate sunt un amestec atât de interesant de gusturi și texturi încât nu poți să nu pregătești măcar un borcan pentru iarnă. Ai libertatea de a amesteca mai multe tipuri de legume, fiecare cu culoarea ei, cu gustul și textura diferite pentru a te bucura de ele în sezonul rece. Iată câteva sfaturi pentru a pune cele mai bune murături asortate în saramură.

Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
Sfaturi culinare | 6 noiembrie 2024

Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni

Castraveții se pun la murat pentru iarnă fie în saramură, fie în oțet. Dacă alegi prima variantă și vrei ca murăturile tale să reziste cât mai mult trebuie să ții cont de cantitatea de sare folosită, dar și de tipul acesteia. Sarea are rol de conservare, dar le dă și un gust special. Descoperă și tu câtă sare se pune la castraveții murați. Acestea sunt trucurile care îi fac cei mai buni.

Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
Ce poți pune peste legumele la cuptor pentru a le face mai apetisante
Sfaturi culinare | 25 octombrie 2024

Ce poți pune peste legumele la cuptor pentru a le face mai apetisante

Legumele la cuptor sunt o garnitură perfectă pentru preparate din carne sau din pește. Ele pot fi chiar și un fel de mâncare principal. Au foarte mulți nutrienți și, în plus, au și un aspect plăcut. Cu toate acestea, nu toată lumea le apreciază. Iată ce poți pune peste legumele la cuptor pentru a le face mai apetisante.

Ce poți pune peste legumele la cuptor pentru a le face mai apetisante
La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromată
Sfaturi culinare | 30 septembrie 2024

La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromată

Plăcinta cu mere este unul dintre deserturile cel mai ușor de preparat. Chiar dacă faci aluatul în casă, în mai puțin de 30 de minute o vei putea pune la cuptor. Iată la ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Descoperă secretul celui mai îndrăgit preparat.

La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromată
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
BeautiFood | 4 septembrie 2024

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Sosul de soia este un ingredient esențial în multe bucătării asiatice și se folosește adesea pentru a adăuga adâncime de gust și umami preparatelor culinare. Iată tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. Descoperă 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai.

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile
Sfaturi culinare | 18 august 2024

Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile

Ramenul este un preparat japonez clasic, constând din tăiței de grâu serviți într-un bol de supă aromată, completată cu diverse toppinguri. Originar din China, ramenul a fost adoptat și transformat în Japonia. Supa ramen poate varia enorm, având baze de carne, pește, miso sau soia, iar toppingurile comune includ felii de carne de porc (chashu), ouă marinate, alge marine (nori), ceapă verde și legume. Descoperă și tu cum se mănâncă corect ramenul la restaurant.

Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile
Cât zahăr se pune la vișinată pentru un gust delicios. Trucuri care o fac perfectă
Băuturi | 29 iulie 2024

Cât zahăr se pune la vișinată pentru un gust delicios. Trucuri care o fac perfectă

Vișinata este una dintre băuturile tradiționale românești care este preparată și acum în gospodării, mai ales în cele rurale. Se servește mai ales în sezonul rece, la ocazii, dar nu numai. Rețeta este simplă, însă trebuie să ai răbdare pentru ca fructele să se macereze complet. Iată cât zahăr se pune la vișinată pentru a obține o băutură echilibrată.

Cât zahăr se pune la vișinată pentru un gust delicios. Trucuri care o fac perfectă
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Sfaturi culinare | 24 iulie 2024

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Ciupercile sunt foarte versatile și pot fi folosite într-o mulțime de feluri de mâncare de la aperitive la supe. Trebuie alese cu grijă și păstrate în condiții optime pentru a nu se strica foarte repede. Iată cât timp se păstrează ciupercile în frigider pentru a rezista cât mai mult.

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Sfaturi culinare | 23 iulie 2024

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Pastele sunt mereu salvatoare atunci când vrei să gătești ceva bun și delicios. Indiferent de cum le prepari vor fi preferatele oricărui invitat la masă. Iată cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Află tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire.

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Sfaturi culinare | 22 iulie 2024

Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Orezul cu lapte este unul dintre cele mai populare și mai simple deserturi. Totuși, ai nevoie să respecți câteva reguli pentru a obține consistența și textura potrivite. Iată cât se fierbe orezul cu lapte.

Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas
Sfaturi culinare | 15 iulie 2024

Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas

Primul pas atunci când vrei să gătești fasole uscată este să o înmoi peste noapte. Te-ai întrebat vreodată de ce este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Descoperă ce spun experții legat de acest subiect.

Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
Galerie foto
Pește | 29 iunie 2024

Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare

Consumul de pește este o componentă esențială a unei diete sănătoase, oferind multiple beneficii pentru sănătate datorită conținutului său bogat în proteine, acizi grași omega-3, vitamine și minerale. Descoperă și tu top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare. Află cum poți să le incluzi în dieta ta.

Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău
Sfaturi culinare | 23 iunie 2024

Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău

Carnea de porc este una dintre preferatele românilor, indiferent dacă vorbim de fripturi la cuptor sau pe grătar. Este accesibilă, poate fi gătită într-o mulțime de moduri și este și foarte gustoasă. Iată ce condimente se pun la carnea de porc pentru a obține cele mai delicioase preparate.

Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău
De unde provine înghețata. Care este istoria sa
Lifestyle | 8 iunie 2024

De unde provine înghețata. Care este istoria sa

Te-ai întrebat vreodată de unde provine înghețata? Avem pentru tine o istorie plină de detalii interesante despre modul în care a fost preparată pentru prima dată.

De unde provine înghețata. Care este istoria sa
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
Sfaturi culinare | 5 iunie 2024

8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă

Atunci când ai nevoie de o gustare sănătoasă și hrănitoare, iaurtul grecesc pare una dintre cele mai bune opțiuni. Doar că te poți plictisi de el, oricât de conștientă ai fi că este o sursă excelentă de proteine și de grăsimi. Descoperă și tu 8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă. Aceste trucuri sunt ideale pentru o gustare simplă și rapidă.

8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
Sfaturi culinare | 25 mai 2024

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Sarmalele sunt unele dintre preparatele care se păstrează cel mai bine la congelator. Fie că ți-au rămas câteva de la masa se sărbători sau le pregătești special pentru a le congela, vor fi excelente pentru o masă rapidă. Iată cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Descoperă și tu termenul pe care e indicat să nu-l depășești.

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Sfaturi culinare | 24 aprilie 2024

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după coacere. De fapt, trebuie să pregătești totul cu grijă încă de dinainte de a te apuca de gătit. Astfel nu te vei mai întreba de ce se lasă cozonacul după coacere.

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Sfaturi culinare | 14 aprilie 2024

Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare

Macarons, cu origini îndepărtate în Franța, datează de peste câteva secole și a călătorit prin istorie pentru a ajunge în forma sa actuală. Descoperă cum să faci macarons la tine acasă. Află cele 10 sfaturi extrem de folositoare.

Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
BeautiFood | 13 aprilie 2024

Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate

Poți folosi condimente asiatice în rețetele tale pentru a le da un plus de aromă. Pe unele dintre ele probabil le folosești de ani de zile fără să știi de unde sunt originare. De fapt, piperul negru este un condiment clasic folosit în Europa de sute de ani. Descoperă și tu topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate.

Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Ce este făina de greieri. Cum se prepară și ce beneficii are pentru sănătate
BeautiFood | 10 aprilie 2024

Ce este făina de greieri. Cum se prepară și ce beneficii are pentru sănătate

Folosirea insectelor în alimentație nu este un fenomen nou. În multe culturi, inclusiv cele din Asia de Sud-Est și Africa, insectele au fost consumate de secole, fiind considerate o sursă valoroasă de hrană datorită conținutului lor nutritiv și disponibilității ridicate. Făina de greieri, obținută prin măcinarea și procesarea greierilor sau a lăcustelor, face parte din această tradiție culinară veche. Descoperă și tu ce este făina de greieri. Află cum se prepară și ce beneficii are pentru sănătate.

Ce este făina de greieri. Cum se prepară și ce beneficii are pentru sănătate
Cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare
Sfaturi culinare | 9 aprilie 2024

Cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare

Dacă ai o cutie de porumb dulce și nu știi ce să faci cu ea ai putea să te gândești la o gustare. Descoperă cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare. Sfaturi simple și utile în bucătărie.

Cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare
Cum încălzești apa la cuptorul cu microunde. Sfaturi simple și utile
Sfaturi culinare | 9 aprilie 2024

Cum încălzești apa la cuptorul cu microunde. Sfaturi simple și utile

Cuptorul cu microunde poate fi de mare ajutor atunci când vrei să încălzești mâncare sau lichide. Practic, într-un timp foarte scurt ai orice îți dorești la temperatura necesară. Este de folos chiar și când ai nevoie de o cană de apă fierbinte pentru un ceai. Deși poate părea un lucru banal, poți face greșeli. Iată cum încălzești apa la cuptorul cu microunde în mod corect.

Cum încălzești apa la cuptorul cu microunde. Sfaturi simple și utile
11 utilizări ale siropului de arțar. Cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătos
Sfaturi culinare | 7 aprilie 2024

11 utilizări ale siropului de arțar. Cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătos

Siropul de arțar este un îndulcitor natural, fabricat din sevă concentrată de arțar. Descoperă 11 utilizări ale siropului de arțar. Află cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătos.

11 utilizări ale siropului de arțar. Cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătos
Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice
Sfaturi culinare | 5 aprilie 2024

Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice

Oul poșat reprezintă o delicatesă culinară apreciată pentru consistența sa cremoasă și gălbenușul moale și catifelat. Preparatul perfect al unui ou poșat poate fi o artă, iar rezultatul final este adesea spectaculos, oferind o experiență culinară de neuitat. Descoperă cum să faci oul poșat perfect.

Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice
6 modalități de a prepara cartofii copți. Care este cea mai rapidă
Sfaturi culinare | 3 aprilie 2024

6 modalități de a prepara cartofii copți. Care este cea mai rapidă

Cartofii copți reprezintă o delicatesă simplă și reconfortantă, apreciată de multe culturi din întreaga lume. Sunt nu numai delicioși, dar și versatili și ușor de pregătit. În plus, oferă o mulțime de opțiuni de umpluturi și toppinguri, satisfăcând gusturile oricui. Descoperă 6 modalități de a prepara cartofii copți. Află care este cea mai rapidă dintre ele.

6 modalități de a prepara cartofii copți. Care este cea mai rapidă
Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Tot ce trebuie să știi despre aceste ingrediente
Sfaturi culinare | 2 aprilie 2024

Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Tot ce trebuie să știi despre aceste ingrediente

Vanilia este unul dintre cele mai des folosite arome pentru deserturi, iar unul dintre cele mai la îndemână moduri de a o folosi este utilizând zahărul vanilat. Doar că pe raftul magazinului vei găsi atât zahăr vanilat, cât și zahăr vanilinat. Denumirea lor asemănătoare te poate induce în eroare. Iată care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat.

Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Tot ce trebuie să știi despre aceste ingrediente
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Sfaturi culinare | 31 martie 2024

Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust

Somonul este perfect pentru o cină delicioasă, sățioasă și rapidă. Fiind o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3 și vitamine, somonul este iubit și apreciat atât pentru valoarea nutritivă, cât și pentru versatilitatea sa în bucătărie. Indiferent de preparatul pe care urmează să îl gătești din somon, modul în care îl prepari va avea un impact profund asupra gustului final. Descoperă pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust.

Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Vezi cele mai noi articole
închide