5 garnituri pentru carnea de porc. Idei de preparate simple și rapide

Carnea de porc este atât de versatilă încât drept garnitură poți să servești orice. Iată 5 garnituri pentru carnea de porc pe care să le încerci. Le poți folosi ca punct de plecare pentru alte rețete, să le adaptezi în funcție de gusturile tale și ale familiei.

Publicat: 4 noiembrie 2022, 06:00
Un platou pe care se află mai multe frigrui din carne de porc
Cele mai potrivite garnituri pentru carnea de porc sunt cele din legume verzi / Shutterstock

Indiferent că alegi să faci carne de porc prăjită, la grătar sau la cuptor poți să fii foarte îndrăzneț cu garniturile și sosurile pe care le servești alături.

Nu te limita la cartofi pentru că orice legume sunt potrivite, dar și orezul sau salatele verzi.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piure de conopidă cu usturoi

Această rețetă este atât de ușoară și de sănătoasă. Este o alternativă delicioasă la piureul de cartofi.

Un bol plin cu orez și conopidă pe care se află un cub de unt
Piureul de conopidă se servește cald / Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 conopidă, desfăcută în buchețele
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 70 g parmezan ras
  • 40 g cremă de brânză
  • ½ linguriță de sare
  • ⅛ linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se pune apă cu sare într-o cratiță mare. Când clocotește se pune conopida și se lasă până se înmoaie, aproximativ 10 minute.

Între timp, se încălzește ulei de măsline într-o tigaie mică la foc mediu. Se adaugă usturoiul și se lasă 2 minute, apoi se ia de pe foc. Se transferă jumătate de conopidă într-un robot de bucătărie. Se acoperă și se amestecă la viteză mare. Se adaugă buchețelele de conopidă rămase, pe rând, până când legumele devin cremoase. Se pun usturoiul, parmezanul, crema de brânză, sarea și piperul negru.

Spanac cu lămâie și ghimbir

Spanacul cu lămâie și ghimbir nu numai că este plin de arome ușoare, răcoritoare, dar este gata în câteva minute, dar se potrivește și cu aproape orice fel de friptură. Îți oferim și o rețetă de suc cu spanac și castravete. Beneficiile sale sunt incredibile pentru sistemul imunitar.

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ghimbir proaspăt ras
  • 700 g baby spanac
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o oală mare la foc mediu, apoi se adăugă ghimbirul și se amestecă constant, până când se simte parfumat, aproximativ 30 de secunde.

Se adaugă spanacul în 2-3 reprize, împreună cu sarea și piperul. Se lasă 3-4 minute, amestecând ocazional. Se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie. Se servește cald.

Salată de rucola cu sfeclă și brânză de capră

Combinația de sfeclă cu brânza de capră sună atât de bine încât nu vei mai vrea să le mănânci separat.

O farfurie pe care se află o salată de sfeclă cu brânză de capră
Pentru o textură mai crocantă poți adăuga și câteva nuci / Profimedia Images

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri oțet de vin roșu
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 220 g sfeclă fiartă și tocată
  • 150 g salată rucola
  • 100 g brânză de capră, mărunțită

Mod de preparare

Se amestecă uleiul de măsline, oțetul, muștarul, un praf de sare și piperul negru într-un castron mare. Se adăugaă sfecla și rucola și se amestecă pentru a se combina. Se adăugă brânza de capră, se amestecă din nou ușor și se servește.

Salată de sparanghel

Deși există o mulțime de salate de sparanghel, această rețetă are topping-uri care îi dau mai multă savoare și texturi interesante.

Ingrediente

  • 1 praz mare
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 3 lingurițe de zahăr granulat
  • 2 lingurițe de sare
  • 350 g mazăre congelată
  • 1 kg sparanghel
  • 2 andive mici
  • 1 salată radicchio
  • mărar proaspăt tocat
  • menta proaspătă tocată
  • 150 g nuci tocate
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 linguri de muștar Dijon

Mod de preparare

Se spală și se taie mărunt prazul. Se pune Într-un vas cu apă rece și se agită ușor pentru a separa inelele și a curăța orice sediment. Se lasă să stea 2 minute. Se scoate din apă și se transferă într-un vas termorezistent.

Într-o cratiță se pun oțetul de vin roșu, 2 lingurițe de zahăr granulat și un praf de sare și se lasă să fiarbă la foc mare. Se toarnă amestecul peste praz și se împinge prazul în jos cu o lingură pentru a se scufunda cât mai mult. 

Se umple aceeași cratiță mare cu apă, se adăugă câteva vârfuri mari de sare și se aduce la punctul de fierbere la foc mare. Se pregătește un bol cu gheață. Se adaugă mazărea congelată în baia de gheață. 

Se taie capetele de la sparanghel și după care se tăie sparanghelul în trei. Se taie capetele andivelor belgiene și apoi se taie în sferturi pe lungime. Se separă într-un castron mare. Se taie radicchio cu cap mic în jumătate, pe lungime. Se îndepărtează miezul și se taie fiecare jumătate în 4-5 felii. Se adaugă ierburile în bol. Află mai multe despre sparanghel și cum poți să-l prepari simplu și rapid.

Se adaugă sparanghelul în apa clocotită și se lasă 2-3 minute, apoi se transferă în baia de gheață.

Nucile se pun cu ulei într-o tigaie medie. Se gătesc la foc mediu, amestecând des. Se lasă 4-6 minute. Se transferă nucile pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie. Se presară cu sare. Uleiul se folosește la dressing.

Se pun oțetul, muștarul de Dijon, sarea, și 1 linguriță de zahăr granulat într-un castron mic și se amestecă pentru a se combina. Se amestecă continuu și se adaugă uleiul de la nuci. Se omogenizează totul foarte bine.

Se scurg sparanghelul și mazărea. Se agită bine pentru a elimina cât mai multă apă. Se adaugă în bolul cu verdeață și ierburi. Se stropesc dressing și se amestecă pentru a se combina. Se presară prazul și nucile prăjite.

Orez cu ciuperci

Orezul cu ciuperci și ierburi este extrem de cremos, perfect pentru orice cină, fie că este vorba de cotlete de porc, pui la grătar sau chiar un platou de legume prăjite. Dacă îți plac ciupercile, atunci îți oferim și o rețetă de ciuperci cu mămăliguță.

O masă de lemn pe care se află un bol plin cu orez cu ciuperci
Orezul cu ciuperci poate fi un fel de mâncare în sine / Profimedia Images

Ingrediente

  • 2 șalote medie
  • 2 cuișoare
  • usturoi
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 220 g ciuperci cremini feliate
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de sare
  • 150 g supă de pui
  • 200 g orez fiert

Mod de preparare

Se taie șalotele și se toacă usturoiul. Se topește untul, se adaugă șalota și usturoiul și se lasă aproximativ 3 minute, amestecând din când în când. 

Se adaugă ciupercile, cimbrul și sarea și se lasă 8 minute. Apoi, se adaugă supa de pui și se mai fierbe 1 minut. Se pune orezul și se lasă alte 2 minute. Se servește cald alturi de friptura de porc preferată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
cevapi
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
linte roșie rețete
Ce se poate prepara din linte roșie. 5 rețete rapide și delicioase
Ce se poate prepara din linte roșie. 5 rețete rapide și delicioase
ciocolată neagră de casă fără zahăr
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați în bol cu lingură și felii de pâine
06:06
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Două sticle cu suc de sfeclă roșie și sfeclă roșie proaspătă
05:04
Suc de sfeclă roșie. Rețeta elixirului rubiniu al vitalității Suc de sfeclă roșie. Rețeta elixirului rubiniu al vitalității
linte roșie rețete
05:03
Ce se poate prepara din linte roșie. 5 rețete rapide și delicioase Ce se poate prepara din linte roșie. 5 rețete rapide și delicioase
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente într-un bol
29 octombrie, 05:37
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
ciocolată neagră de casă fără zahăr
29 octombrie, 05:16
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc în bol, servit cu smântână
29 octombrie, 04:57
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
28 octombrie, 06:30
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Cum să păstrezi zmeura
28 octombrie, 05:22
Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Remedii naturale pentru răceală: mituri şi adevăruri
Remedii naturale pentru răceală: mituri şi adevăruri
Remedii naturale pentru răceală: mituri şi adevăruri
Țeapă de 3.000€. A comandat o monedă veche, dar a primit un suvenir care i-a tăiat cheful de cumpărături
Țeapă de 3.000€. A comandat o monedă veche, dar a primit un "suvenir" care i-a tăiat cheful de cumpărături
Țeapă de 3.000€. A comandat o monedă veche, dar a primit un "suvenir" care i-a tăiat cheful de cumpărături
Românii care şi-au dublat averea într-un an şi l-au depăşit pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul americanilor
Românii care şi-au dublat averea într-un an şi l-au depăşit pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul americanilor
Românii care şi-au dublat averea într-un an şi l-au depăşit pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul americanilor
Cine este Oana Gheorghiu, propusă vicepremier de Ilie Bolojan. De ce este împotrivă George Simion cu această alegere
Cine este Oana Gheorghiu, propusă vicepremier de Ilie Bolojan. De ce este împotrivă George Simion cu această alegere
Cine este Oana Gheorghiu, propusă vicepremier de Ilie Bolojan. De ce este împotrivă George Simion cu această alegere
8 actrițe din Turcia pe care să le urmărești în mediul online. Cine oferă inspirație
8 actrițe din Turcia pe care să le urmărești în mediul online. Cine oferă inspirație
8 actrițe din Turcia pe care să le urmărești în mediul online. Cine oferă inspirație
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Conopidă friptă și servită cu hummus
Conopidă friptă și servită cu hummus
Conopidă friptă și servită cu hummus
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Antonia a lansat o piesă în colaborare cu Killa Fonic: Sper să vă placă la fel de mult cum ne place nouă
Antonia a lansat o piesă în colaborare cu Killa Fonic: „Sper să vă placă la fel de mult cum ne place nouă”
Antonia a lansat o piesă în colaborare cu Killa Fonic: „Sper să vă placă la fel de mult cum ne place nouă”
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust

Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată

Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată

Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii

Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii

Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională

Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională

Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase

Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
închide