Ce secrete păstrează restaurantele de tip steakhouse

Restaurantele de tip steakhouse sunt locul ideal pentru cei care adoră fripturile de calitate. Dacă ești în această categorie ți-ar plăcea să știi ce se întâmplă acolo. Hai să aflăm împreună ce secrete păstrează restaurantele de tip steakhouse.

Publicat: 29 octombrie 2022, 08:00
O friptură servită în restaurant steakhouse
Restaurantele de tip steakhouse au adaosuri comerciale foarte mari / Shutterstock

Să iei cina la un restaurant steakhouse este un adevărat răsfăț, fără nicio îndoială! Este potrivit pentru aniversări sau pentru oricare alte momente din viața ta în care vrei să te simți și să mănânci bine. Totuși, potrivit EatThis.com aceste localuri au și ele secretele lor pe care ar trebui să le știi înainte să faci o rezervare.

Ce secrete păstrează restaurantele de tip steakhouse

Nu este deloc ieftin să mănânci la un restaurant steakhouse și nici măcar atât de sănătos pe cât ți-ai putea imagina. De fapt, aceste ”case ale fripturilor” sunt diferite de ceea ce afișează. Specialiștii au vrut să facă mai multă lumină în ceea ce privește misterul care se află în jurul unor astfel de restaurante. Iată ce secrete ascund.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientul secret este untul

Potrivit publicației Taste of Home în acest tip de localuri se folosesc cantități impresionante de unt, în special unt clarifiat. Acesta dă o savoare deosebită preparatelor, dar și un aspect mai apetisant. În general, nu îl vei găsi trecut pe lista de ingrediente.

Dacă vei comandă friptură well-done vei primi carne de calitate mai slabă

Nu contează cât de corect este să mănânci carne de vită gătită timp mai îndelungat. Până la urmă este alegerea ta. Totuși, potrivit unor angajați ai unui lanț de restaurante steak house din Outback, clienții care cer steak well-done primesc de cele mai multe ori o bucată de carne de calitate mai slabă. Află mai multe despre ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic carne roșie.

Carnea nu este gătită pe grătar

Poate asociezi steakhouse cu carnea gătită la grătar, însă lucrurile nu stau chiar așa. Friptura este pregătită la broiler cu infraroșu. Acesta rumenește carnea de sus și are o putere foarte mare.

Nu trebuie să ai mereu încredere în maturarea uscată

Atunci când procesul de maturare uscată este făcut așa cum trebuie carnea are o aromă extrem de complexă. Durează destul de mult, iar prețul preparatului ar fi mult mai mare. De cele mai multe ori carnea este lăsată în frigider pentru câteva ore, ceea ce nu înseamnă că a fost maturată. Oricum, dacă ești un cunoscător îți vei da seama.

Citește și

Ingredientul secret este sarea

Dacă te întrebi ce secrete păstrează restaurantele de tip steakhouse, află că pe listă se află și sarea. În restaurantele de tip steakhouse se folosesc cantități impresionate de sare. Ajută la conservare, la sporirea aromei, dar nu este deloc bună pentru sănătate. Te invităm să afli cum poți să prepari un steak de vită la tine acasă.

Adaosurile comerciale sunt foarte mari

În mod normal, restaurantul vinde totul cu cel puțin 30% mai scump decât a cumpărat de la furnizori. Să nu te miri dacă în unele locuri adaosul comercial este și mai mare de atât. Totuși, până la urmă ieși în oraș și pentru experiență, nu doar pentru mâncare.

O mare parte din vita Kobe este de fapt carne de vită obișnuită

Carnea de vită Kobe este doar aceea provenită de la vite crescute în regiunea Kobe din Japonia. Cum puțini clienți știu acest lucru și puțini cer un certificat de conformitate, este foarte ușor ca restaurantele să vândă alt tip de carne.

Fripturile cu os sunt mai scumpe, nu mai gustoase

Există o preconcepție legată de faptul că dacă alegi friptura cu tot cu os va fi și mai gustoasă și mai fragedă. Adevărul este că doar va cântări mai mult, iar pe tine te va costa în plus acest lucru.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
restaurant cu meniu table d'hote
Ce vei primi la un restaurant cu meniu table d'hote
Ce vei primi la un restaurant cu meniu table d'hote
Cele mai neobișnuite restaurante din lume ilustrate cu ajutrul unei fotografii panoramă dintr-un restaurant
Top 10 cele mai neobișnuite restaurante din lume
Top 10 cele mai neobișnuite restaurante din lume
colaj cu preparate din unul dinte cele mai bune restaurante din lume alese în anul 2022
Cele mai bune restaurante din lume în 2022
Cele mai bune restaurante din lume în 2022
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ouă la temperatura camerei
05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
femeie făcând piure de cartofi
5 decembrie, 11:03
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rosalía a anunțat turneul internațional Lux după succesul uriaș al albumului. Unde va concerta vedeta
Rosalía a anunțat turneul internațional „Lux” după succesul uriaș al albumului. Unde va concerta vedeta
Rosalía a anunțat turneul internațional „Lux” după succesul uriaș al albumului. Unde va concerta vedeta
Reacţia unui bărbat, prins că şi-a fotografiat buletinul de vot. Am auzit bliţul de 2-3 ori
Reacţia unui bărbat, prins că şi-a fotografiat buletinul de vot. "Am auzit bliţul de 2-3 ori"
Reacţia unui bărbat, prins că şi-a fotografiat buletinul de vot. "Am auzit bliţul de 2-3 ori"
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Chefi la cuțite, 7 decembrie 2025. Prima eliminare din sezonul 16. Ce farfurii au dezamăgit jurații: Mă simt jignit!
Chefi la cuțite, 7 decembrie 2025. Prima eliminare din sezonul 16. Ce farfurii au dezamăgit jurații: „Mă simt jignit!”
Chefi la cuțite, 7 decembrie 2025. Prima eliminare din sezonul 16. Ce farfurii au dezamăgit jurații: „Mă simt jignit!”
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
închide