Sufleu de conopidă cu brânză sărată. Rețetă simplă și gustoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă îți plac preparatele cu conopidă, nu ezita să încerci și rețeta de sufleu de conopidă cu brânză sărată. Este o rețetă simplă și gustoasă, inspirată din bucătăria franțuzească.

Publicat: 30 octombrie 2022, 06:00
Sufleu de conopidă cu brânză sărată în două boluri, pe un șțergar cu două lingurițe, alături de o farfurie cu buchețele de conopidă
Galerie foto

Galerie foto

Sufleul de conopidă cu brânză va avea textură cremoasă în interior / Shutterstock

Rețetele de sufleu se prepară dintr-un sos alb de făină, celebrul sos Bechamel, în care se adaugă gălbenușuri, iar la final, albușurile bătute spumă. Astfel, compoziția va fi aerată la interior, iar la exterior frumos rumenită. Sufleurile se prepară atât sărate cât și dulci. Cele mai des preparate sunt sufleurile de brânză. Dar atunci când în acestea mai adaugi și legume, deliciul este maxim.

Citește și

Cât despre conopidă, acum este sezonul ei și merită inclusă în cât mai multe preparate. Chiar dacă nu are un gust deosebit, este consistentă și se combină perfect cu multe alte ingrediente. Vezi aici și o rețetă de conopidă pane. Este una dintre cele mai adorate rețete cu conopidă. Iar mai jos, îți oferim rețeta sufleului de conopidă, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea sufleului constă în pregătirea conopidei. Conopida se curăță mai întâi de frunze și se desface în buchețele. Se clătesc bine buchețelele de conopidă cu apă rece și se fierb în 2 litri de apă cu o lingură cu sare și sucul de lămâie. Nu se fierb mai mult de 10 minute, pentru că se vor înmuia prea tare și se vor strivi. Sarea va ajuta conopida să se pătrundă, iar sucul de lămâie să nu oxideze.

După fierbere, pune buchețelele de conopidă într-o sită și lasă-le la scurs și la răcit.

Cum prepari sufleu de conopidă cu brânză sărată

Când ai conopida pregătită pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune într-un bol gălbenușurile, uleiul de măsline și smântâna. Adaugă un praf de sare și unul de piper. Amestec ă bine aceste ingrediente până când obții o compoziție omogenă. Poți folosi iaurt cremos în loc de smântână. Este importantă textura cremoasă a compoziției pentru reușita sufleului.

Apoi adaugă brânza feta dată pe răzătoare și buchețelele de conopidă bine scurse. Omogenizează din nou amestecul de ingrediente.

Presară un praf de sare peste albușurile puse în bolul mixerului. Amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă câte o lingură din bezeaua de albușuri în compoziția de mai sus. Amestecă ușor pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.

Unge 4 forme ramekin sau o formă de copt mai mare cu ulei de măsline sau cu unt. Toarnă compoziția pentru sufleu în acestea și umple doar 3/4 din capacitatea formelor de copt. Coace deliciosul sufleu de conopidă cu brânză sărată pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Sufleul se va rumeni frumos la suprafață, iar în interior va avea textura unei budinci cremoase.

Lasă-l să se tempereze înainte de a-l servi. Poți să-l decorezi cu verdeață proaspătă, pentru un plus de aromă și prospețime.

Iar dacă dorești să testezi sufleul în mai multe variante, îți recomandăm să mai  încerci și rețeta de sufleu de dovlecei.

Citește și
Două boluri cu sufleu de conopidă cu brânză sărată

Galerie foto

Sufleu de conopidă cu brânză sărată în două boluri, pe un șțergar cu două lingurițe, alături de o farfurie cu buchețele de conopidă
Amestec de gălbenușuri cu smântână și ulei
Buchețele de conopidă pe un tocător de lemn și în bol alb
+1
CELE MAI CITITE
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Pateu de năut cu ciuperci în borcan și pe felii de pâine
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Te-ar mai putea interesa și
Două boluri cu supă cremă de năut și conopidă garnisită cu boabe de năut, bucăți de conopidă, cimbru și smântână vegetală
Galerie foto
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi în bol albastru pe un ștergar albatru cu carouri albe
Galerie foto
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Conopidă gratinată în vas de culoare galbenă, alîturi de două linguri de lemn
Galerie foto
Conopidă gratinată. Rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasă
Conopidă gratinată. Rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un bol cu lapte condensat aranjat pe o tavă de lemn alături de clătite
08:00
Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie
Cartofi cu paprika și pătrunjel preparați la cuptor și serviți ăntr-un bol alb, alături de un bol cu sos de roșii
07:00
Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă
Coroniță din carne tocată în foietaj porționată pe un platou rotund, alături de un bol cu sos
06:00
Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de Crăciun Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de Crăciun
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
8 decembrie, 08:00
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată 5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
8 decembrie, 07:00
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
8 decembrie, 06:00
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
7 decembrie, 08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
7 decembrie, 07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
1
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
2
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Regele Charles al III-lea, la fel ca și mama lui Regina Elisabeta II, are câteva alimente pe care nu le mănâncă niciodată. Iată cinci alimente pe care Regele Charles al III-lea...
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
3
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Printre rețetele de friptură pe care ți-ai propus să le prepari pentru masa de Crăciun, mai trece pe listă și rețeta de ruladă din fleică de porc la cuptor. Fleica este...
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
4
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Dacă ți-ai propus să prepari cozonac, dar îți este teamă că nu ți vor reuși așa cum ar trebui, avem pentru tine câteva sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Sunt adunate...
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr
5
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl sunt prăjituri în formă de semilună. Sunt fragede și ți se topesc în gură. Aceste prăjituri au o aromă puternică de vanilie și sunt numai bune de servit dimineața la...
Parteneri
Top 5 cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Top 5 cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Top 5 cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”
Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului
Elizabeth Gutiérrez a îmbrăcat o rochie metalică cu spatele gol și s-a lăsat fotografiată din toate unghiurile. Partenera lui William Levy are un trup de invidiat

Elizabeth Gutiérrez a îmbrăcat o rochie metalică cu spatele gol și s-a lăsat fotografiată din toate unghiurile. Partenera lui William Levy are un trup de invidiat

Elizabeth Gutiérrez a îmbrăcat o rochie metalică cu spatele gol și s-a lăsat fotografiată din toate unghiurile. Partenera lui William Levy are un trup de invidiat
Programul înfricoșător care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT
Biscuiți șprițați cu ciocolată

Biscuiți șprițați cu ciocolată

Biscuiți șprițați cu ciocolată
Celine Dion, anunț cu ochii-n lacrimi. Artista suferă de o boală incurabilă și nu știe dacă va mai urca pe scenă, vreodată

Celine Dion, anunț cu ochii-n lacrimi. Artista suferă de o boală incurabilă și nu știe dacă va mai urca pe scenă, vreodată

Celine Dion, anunț cu ochii-n lacrimi. Artista suferă de o boală incurabilă și nu știe dacă va mai urca pe scenă, vreodată
fresh
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
închide