5 rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou

Sandviciurile sunt printre cele mai populare opțiuni pentru pachetul copiilor la școală. Problema este că de cele mai multe ori ele conțin doar unt sau cremă de brânză, cașcaval și un tip de mezel. Este păcat să te limitezi doar la atât având în vedere că există atât de multe opțiuni. Îți oferim cinci variante de rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou.

rețete de sandviciuri pe farfurii
Pentru sandviciuri savuroase combină legume cu surse de proteină de calitate/ Shutterstock

Un sandvici bine ales pentru școală trebuie să îndeplinească câteva criterii esențiale. În primul rând, trebuie să fie nutritiv, oferind copiilor energie și nutrienți pentru întreaga zi. Ingredientele principale, cum ar fi proteinele din carne slabă, brânzeturile de calitate sau ouăle, sunt esențiale pentru a susține dezvoltarea și concentrarea lor. În plus, legumele proaspete, cum ar fi roșiile, castraveții, salata sau morcovii, adaugă vitamine și minerale esențiale.

Citește și

Un alt aspect important este să fie atractiv și gustos. Copiii pot fi uneori mofturoși, așa că este important să fie incluse ingrediente care le plac, dar într-o formă care să îi încurajeze să încerce și lucruri noi. Pâinea joacă un rol esențial aici: de la chifle moi și pufoase, la pâine integrală sau baghete, diversitatea texturilor și aromelor poate transforma un sandvici obișnuit într-unul special. De asemenea, este bine să alternezi tipurile de pâine pentru a menține interesul copilului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sandvici colorat cu tortilla

Sandviciurile colorate cu tortilla pot fi adaptate în funcție de preferințe. Poți pune ce tipuri de carne și ce legume îți dorești. Este una dintre acele rețete de sandviciuri pe care copiii le vor adora pentru că sunt colorate.

Mai multe rulouri de tortilla puse pe o tavă
Sandviciurile colorate cu tortilla pot fi adaptate în funcție de preferințe / Shutterstock

Ingrediente

Pentru sos

  • 50 ml maioneză
  • 50 g iaurt grecesc
  • 2 linguri de muștar de Dijon
  • frunze de busuioc proaspăt, tocate mărunt
  • 1 fir de ceapă verde tocat mărunt

Pentru sandviciuri

  • 4 tortilla de făină
  • 150 g cheddar feliat subțire
  • 100 g șuncă de porc feliată subțire
  • 100 g jambon de curcan feliat subțire
  • 1 salată verde cu unt de cap
  • 200 g brânză provolone felii subțiri
  • 80 g salam tăiat felii subțiri

Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă maioneza, iaurtul, Dijon, busuiocul și ceapa verde. Se întinde o lingură de sos pe fiecare tortilla. Sosul rămas se păstrează pentru servire.

Pe două tortilla se așează cheddar, apoi acoperiți cu șuncă, curcan și jumătate de salată verde. Pe celelalte două tortilla se pun provolone, salamul și salata verde rămasă.

Se îndoaie partea de jos a fiecărei tortilla peste umplutură, apoi se rulează strâns de jos și se pune pe un tocător. Se taie în bucăți de 2 cm lățime, folosind scobitori dacă este necesar pentru a ține bucățile împreună. Se servește cu sosul rămas.

Sandvișuri cu pui la grătar

Sandviciul cu piept de pui la grătar este perfect pentru un prânz copios. Se poate servi cu cartofi prăjiți sau cu alte garnituri preferate alături.

Sandvici cu pipet de pui la grătar
Sandviciul cu piept de pui la grătar este perfect pentru un prânz copios / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 bucăți subțiri de piept de pui
  • 50 g sos pesto
  • 200 g brânză mozzarella proaspătă, feliată  
  • 2 ciabatta mici, împărțite
  • 1 roșie mare coaptă feliată

Mod de preparare

Se încinge grătarul sau o tigaie grill. Se ung bucățile de piept de pui cu jumătate din cantitatea de sos pesto și apoi se pun pe grătar timp de două minute.

Se întorc, se acoperă cu roșii și mozzarella și se lasă 2-3 minute. Între timp se pune și pâinea pe grătar pentru 1-2 minute, apoi se unge cu restul de pesto și apoi se asamblează sandviciul.

Burgeri cu vinete

Burgerii de vinete sunt soluția gustoasă atunci când ai o dietă vegană sau în perioadele de post. Se pot servi cu cartofi prăjiți și cu sosurile preferate. Este una dintre acele rețete de sandviciuri inedite, dar care te vor cuceri.

Un burger cu vinete alături de o porție de cartofi prăjiți
Burgerii de vinete sunt soluția gustoasă atunci când ai o dietă vegană sau în perioadele de post / Shutterstock

Ingrediente

  • 350 g vinete, tăiate pe jumătate pe lungime
  • 3 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură de paprika
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 120 g fulgi de ovăz fin
  • 120 g nuci crude
  • 400 g linte din conservă, clătită
  • 1 gălbenuș de ou mare 
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 4 felii de cașcaval
  • 4 chifle
  • salată verde iceberg sau romaine,
  • maioneză,
  • roșii,
  • ceapă roșie
  • jalapeño murat, pentru topping

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă.

Se ung cu jumătate din cantitatea de ulei și se asezonează cu sare vinetele, pe partea cu pulpă. Se dau la cuptor până când se înmoaie, 25-30 de minute. 

Între timp, se încălzește restul de ulei într-o tigaie medie la foc mediu. Se adaugă ceapa, se condimentează cu 1/2 linguriță de sare și piper, se acoperă cu capac și se lasă 5 minute, amestecând din când în când, 5 minute. Apoi se pun usturoiul, boiaua de ardei, cimbrul și oregano și gătesc, amestecând, 2 minute. Se ia tigaia de pe foc și se lasă să se răcească. 

În robotul de bucătărie, se pun fulgii de ovăz și se procesează până devin o pulbere fină. Se varsă într-un bol. Se scot vinetele din cuptor, se curăță de coajă și se pun în robotul de bucătărie. Se adaugă și lintea, gălbenușul de ou, sosul Worcestershire și amestecul de ceapă și se procesează până când compoziția este aproape omogenă. După aceea se pun ovăzul și nuca și se mixează și ele până se combină.

Se împarte amestecul de vinete în patru  și se pune pe tavă, modelându-l în formă de chiftele. Se dau la cuptor 10-13 minute, adăugând brânză în ultimul minut de gătit. Se lasă să se răcească 5 minute. Între timp se taie chifla pe jumătate și când chiftelele de vinete s-au răcit se așează pe o jumătate de chiflă, deasupra se pun toppingurile dorite și se acoperă cu jumătatea de chiflă. cu chifle și topping. 

Sandvișuri cu legume

Sandviciul cu legume este foarte bogat în vitamine, grăsimi sănătoase și proteine. Este una dintre acele rețete de sandviciuri care îți va da energie pentru tot restul zilei.

Un sandvici cu legume în mai multe straturi
Sandviciul cu legume este foarte bogat în vitamine, grăsimi sănătoase și proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 8 pălării de ciuperci portobello
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 2 avocado copt 
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie 
  • 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu
  • 8 felii de pâine integrală, ușor prăjită 
  • 200 g humus, divizat
  • salată rucola, divizat 
  • sare fulgioasă
  • 1 roșie mare, feliată, împărțită 
  • 1/2 castravete mare, feliat subțire pe lungime 

Mod de preparare

Pe o tavă de copt se pun pălăriile de ciuperci și se ung cu cu ulei, se condimentează cu sare și piper. Se dau la cuptor pentru 4-7 minute sau până când se rumenesc.

Între timp, într-un castron mediu, se pasează avocado cu suc de lămâie, fulgi de ardei roșu și 1/2 linguriță de sare și piper. Se ung 4 felii de pâine prăjită cu piure de avocado și restul de 4 felii cu humus, apoi se adăugă legumele rămase împărțite între cele 4 sandviciuri.

Sandvici de curcan

Sandviciul cu carne de curcan reprezintă o masă completă datorită multitudinii de ingrediente. Se poate servi cu o garnitură de cartofi prăjiți.

Un sandvici cu curcan care este construit pe mai multe niveluri
Sandviciul cu carne de curcan reprezintă o masă completă datorită multitudinii de ingrediente / Shutterstock

Ingrediente

  • 1/4 ceapă roșie mică
  • sare
  • piper
  • 200 g varză tocată
  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 1 castravete murat în saramură tocat
  • 1 lingură de maioneză
  • 1 lingură de muștar integral
  • 2 felii pâine albă
  • 300 g piept de curcan gătit feliat subțire

Mod de preparare

Se pune ceapa roșie cu un praf de sare într-un castron și lasă 5 minute să se înmoaie. Apoi se clătește cu apă rece. Se pune apoi ceapa într-un bol împreună cu varza, oțetul și uleiul de măsline. Se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper.

Într-un castron mic, se amestecați murăturile, maioneza și muștarul. Se întinde compoziția pe o felie de pâine. Deasupra se pun bucăți de curcan, se acoperă cu salata de varza și se pune cealaltă felie de pâine.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
idee de rețete cu ton din conservă
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: Au protecţia lui
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din Pasărea Spin și Shogun
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide