5 rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou

Sandviciurile sunt printre cele mai populare opțiuni pentru pachetul copiilor la școală. Problema este că de cele mai multe ori ele conțin doar unt sau cremă de brânză, cașcaval și un tip de mezel. Este păcat să te limitezi doar la atât având în vedere că există atât de multe opțiuni. Îți oferim cinci variante de rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou.

rețete de sandviciuri pe farfurii
Pentru sandviciuri savuroase combină legume cu surse de proteină de calitate/ Shutterstock

Un sandvici bine ales pentru școală trebuie să îndeplinească câteva criterii esențiale. În primul rând, trebuie să fie nutritiv, oferind copiilor energie și nutrienți pentru întreaga zi. Ingredientele principale, cum ar fi proteinele din carne slabă, brânzeturile de calitate sau ouăle, sunt esențiale pentru a susține dezvoltarea și concentrarea lor. În plus, legumele proaspete, cum ar fi roșiile, castraveții, salata sau morcovii, adaugă vitamine și minerale esențiale.

Citește și

Un alt aspect important este să fie atractiv și gustos. Copiii pot fi uneori mofturoși, așa că este important să fie incluse ingrediente care le plac, dar într-o formă care să îi încurajeze să încerce și lucruri noi. Pâinea joacă un rol esențial aici: de la chifle moi și pufoase, la pâine integrală sau baghete, diversitatea texturilor și aromelor poate transforma un sandvici obișnuit într-unul special. De asemenea, este bine să alternezi tipurile de pâine pentru a menține interesul copilului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sandvici colorat cu tortilla

Sandviciurile colorate cu tortilla pot fi adaptate în funcție de preferințe. Poți pune ce tipuri de carne și ce legume îți dorești. Este una dintre acele rețete de sandviciuri pe care copiii le vor adora pentru că sunt colorate.

Mai multe rulouri de tortilla puse pe o tavă
Sandviciurile colorate cu tortilla pot fi adaptate în funcție de preferințe / Shutterstock

Ingrediente

Pentru sos

  • 50 ml maioneză
  • 50 g iaurt grecesc
  • 2 linguri de muștar de Dijon
  • frunze de busuioc proaspăt, tocate mărunt
  • 1 fir de ceapă verde tocat mărunt

Pentru sandviciuri

  • 4 tortilla de făină
  • 150 g cheddar feliat subțire
  • 100 g șuncă de porc feliată subțire
  • 100 g jambon de curcan feliat subțire
  • 1 salată verde cu unt de cap
  • 200 g brânză provolone felii subțiri
  • 80 g salam tăiat felii subțiri

Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă maioneza, iaurtul, Dijon, busuiocul și ceapa verde. Se întinde o lingură de sos pe fiecare tortilla. Sosul rămas se păstrează pentru servire.

Pe două tortilla se așează cheddar, apoi acoperiți cu șuncă, curcan și jumătate de salată verde. Pe celelalte două tortilla se pun provolone, salamul și salata verde rămasă.

Se îndoaie partea de jos a fiecărei tortilla peste umplutură, apoi se rulează strâns de jos și se pune pe un tocător. Se taie în bucăți de 2 cm lățime, folosind scobitori dacă este necesar pentru a ține bucățile împreună. Se servește cu sosul rămas.

Sandvișuri cu pui la grătar

Sandviciul cu piept de pui la grătar este perfect pentru un prânz copios. Se poate servi cu cartofi prăjiți sau cu alte garnituri preferate alături.

Sandvici cu pipet de pui la grătar
Sandviciul cu piept de pui la grătar este perfect pentru un prânz copios / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 bucăți subțiri de piept de pui
  • 50 g sos pesto
  • 200 g brânză mozzarella proaspătă, feliată  
  • 2 ciabatta mici, împărțite
  • 1 roșie mare coaptă feliată

Mod de preparare

Se încinge grătarul sau o tigaie grill. Se ung bucățile de piept de pui cu jumătate din cantitatea de sos pesto și apoi se pun pe grătar timp de două minute.

Se întorc, se acoperă cu roșii și mozzarella și se lasă 2-3 minute. Între timp se pune și pâinea pe grătar pentru 1-2 minute, apoi se unge cu restul de pesto și apoi se asamblează sandviciul.

Burgeri cu vinete

Burgerii de vinete sunt soluția gustoasă atunci când ai o dietă vegană sau în perioadele de post. Se pot servi cu cartofi prăjiți și cu sosurile preferate. Este una dintre acele rețete de sandviciuri inedite, dar care te vor cuceri.

Un burger cu vinete alături de o porție de cartofi prăjiți
Burgerii de vinete sunt soluția gustoasă atunci când ai o dietă vegană sau în perioadele de post / Shutterstock

Ingrediente

  • 350 g vinete, tăiate pe jumătate pe lungime
  • 3 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură de paprika
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 120 g fulgi de ovăz fin
  • 120 g nuci crude
  • 400 g linte din conservă, clătită
  • 1 gălbenuș de ou mare 
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 4 felii de cașcaval
  • 4 chifle
  • salată verde iceberg sau romaine,
  • maioneză,
  • roșii,
  • ceapă roșie
  • jalapeño murat, pentru topping

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă.

Se ung cu jumătate din cantitatea de ulei și se asezonează cu sare vinetele, pe partea cu pulpă. Se dau la cuptor până când se înmoaie, 25-30 de minute. 

Între timp, se încălzește restul de ulei într-o tigaie medie la foc mediu. Se adaugă ceapa, se condimentează cu 1/2 linguriță de sare și piper, se acoperă cu capac și se lasă 5 minute, amestecând din când în când, 5 minute. Apoi se pun usturoiul, boiaua de ardei, cimbrul și oregano și gătesc, amestecând, 2 minute. Se ia tigaia de pe foc și se lasă să se răcească. 

În robotul de bucătărie, se pun fulgii de ovăz și se procesează până devin o pulbere fină. Se varsă într-un bol. Se scot vinetele din cuptor, se curăță de coajă și se pun în robotul de bucătărie. Se adaugă și lintea, gălbenușul de ou, sosul Worcestershire și amestecul de ceapă și se procesează până când compoziția este aproape omogenă. După aceea se pun ovăzul și nuca și se mixează și ele până se combină.

Se împarte amestecul de vinete în patru  și se pune pe tavă, modelându-l în formă de chiftele. Se dau la cuptor 10-13 minute, adăugând brânză în ultimul minut de gătit. Se lasă să se răcească 5 minute. Între timp se taie chifla pe jumătate și când chiftelele de vinete s-au răcit se așează pe o jumătate de chiflă, deasupra se pun toppingurile dorite și se acoperă cu jumătatea de chiflă. cu chifle și topping. 

Sandvișuri cu legume

Sandviciul cu legume este foarte bogat în vitamine, grăsimi sănătoase și proteine. Este una dintre acele rețete de sandviciuri care îți va da energie pentru tot restul zilei.

Un sandvici cu legume în mai multe straturi
Sandviciul cu legume este foarte bogat în vitamine, grăsimi sănătoase și proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 8 pălării de ciuperci portobello
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 2 avocado copt 
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie 
  • 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu
  • 8 felii de pâine integrală, ușor prăjită 
  • 200 g humus, divizat
  • salată rucola, divizat 
  • sare fulgioasă
  • 1 roșie mare, feliată, împărțită 
  • 1/2 castravete mare, feliat subțire pe lungime 

Mod de preparare

Pe o tavă de copt se pun pălăriile de ciuperci și se ung cu cu ulei, se condimentează cu sare și piper. Se dau la cuptor pentru 4-7 minute sau până când se rumenesc.

Între timp, într-un castron mediu, se pasează avocado cu suc de lămâie, fulgi de ardei roșu și 1/2 linguriță de sare și piper. Se ung 4 felii de pâine prăjită cu piure de avocado și restul de 4 felii cu humus, apoi se adăugă legumele rămase împărțite între cele 4 sandviciuri.

Sandvici de curcan

Sandviciul cu carne de curcan reprezintă o masă completă datorită multitudinii de ingrediente. Se poate servi cu o garnitură de cartofi prăjiți.

Un sandvici cu curcan care este construit pe mai multe niveluri
Sandviciul cu carne de curcan reprezintă o masă completă datorită multitudinii de ingrediente / Shutterstock

Ingrediente

  • 1/4 ceapă roșie mică
  • sare
  • piper
  • 200 g varză tocată
  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 1 castravete murat în saramură tocat
  • 1 lingură de maioneză
  • 1 lingură de muștar integral
  • 2 felii pâine albă
  • 300 g piept de curcan gătit feliat subțire

Mod de preparare

Se pune ceapa roșie cu un praf de sare într-un castron și lasă 5 minute să se înmoaie. Apoi se clătește cu apă rece. Se pune apoi ceapa într-un bol împreună cu varza, oțetul și uleiul de măsline. Se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper.

Într-un castron mic, se amestecați murăturile, maioneza și muștarul. Se întinde compoziția pe o felie de pâine. Deasupra se pun bucăți de curcan, se acoperă cu salata de varza și se pune cealaltă felie de pâine.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine naan cu usturoi
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Margot Robbie a strălucit într-o rochie transparentă la premiera unui film. Cum s-a schimbat corpul ei după naștere
Margot Robbie a strălucit într-o rochie transparentă la premiera unui film. Cum s-a schimbat corpul ei după naștere
Margot Robbie a strălucit într-o rochie transparentă la premiera unui film. Cum s-a schimbat corpul ei după naștere
Preţul apartamentelor vechi a explodat. Cu cât s-a scumpit o locuinţă în centrul Capitalei în ultimele 3 luni
Preţul apartamentelor vechi a explodat. Cu cât s-a scumpit o locuinţă în centrul Capitalei în ultimele 3 luni
Preţul apartamentelor vechi a explodat. Cu cât s-a scumpit o locuinţă în centrul Capitalei în ultimele 3 luni
amp;#8220;Ce femeie frumoasă”. Corina Caciuc i-a surprins pe toţi cu ultima postare. Cum s-a afişat iubita lui Laurenţiu Reghecampf
amp;#8220;Ce femeie frumoasă”. Corina Caciuc i-a surprins pe toţi cu ultima postare. Cum s-a afişat iubita lui Laurenţiu Reghecampf
amp;#8220;Ce femeie frumoasă”. Corina Caciuc i-a surprins pe toţi cu ultima postare. Cum s-a afişat iubita lui Laurenţiu Reghecampf
Andreea Antonescu se mută din România. Unde se va stabili și planuri are alături de fiicele ei
Andreea Antonescu se mută din România. Unde se va stabili și planuri are alături de fiicele ei
Andreea Antonescu se mută din România. Unde se va stabili și planuri are alături de fiicele ei
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
închide