Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Supa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau un gust mai bogat și mai sofisticat. Descoperă și tu o rețetă simplă și rapidă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească.

Supă cremă de dovleac pusă într-un bol negru
Pentru supa de dovleac franțuzească legumele se călesc în unt/ Shutterstock

Supa de dovleac după rețeta franțuzească se potrivește cu un vin Chablis sau un Viognier sec. Dacă vrei să fie masa și mai specială, atunci când servești supa presară deasupra și câteva picături de ulei de trufe și vei obține un preparat luxos, demn de o masă deosebită.

Pentru supa de dovleac important este în primul rând ce tip de dovleac alegi. Soiul „butternut” sau „placintar” este ideal datorită consistenței sale cremoase. Coacerea dovleacului înainte de a-l adăuga în supă este o metodă excelentă pentru a intensifica aroma naturală a legumei și pentru a-i scoate dulceața la iveală, dar nu este un pas obligatoriu.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri pentru a face cea mai bună supă cremă de dovleac

Un alt truc este să caramelizezi ceapa și usturoiul în puțin unt sau ulei de măsline pentru a adăuga complexitate și profunzime aromei. Poți adăuga și un măr sau puțin morcov pentru un plus de dulceață naturală, echilibrând gustul dovleacului.

Condimentele sunt esențiale pentru o supă bogată în arome. Pune un strop de nucșoară sau scorțișoară pentru un gust ușor condimentat, iar turmericul va aduce atât o culoare mai intensă, cât și beneficii pentru sănătate. Ghimbirul proaspăt ras oferă un plus de prospețime și un echilibru perfect între dulce și picant.

Pentru o textură mai fină, după ce ai procesat supa la blender, strecoar-o printr-o sită fină pentru a elimina eventualele bucăți de fibre sau coajă.

Pentru o textură mai cremoasă, adaugă smântână dulce, lapte de cocos sau chiar iaurt grecesc la final. Acestea vor oferi un gust catifelat și o consistență bogată.

Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească

În meniurile restaurantelor franțuzești vei găsi supa de dovleac sub denumirea de velouté de potiron. Este mai cremoasă și mai bogată decât alte tipuri de supă de dovleac datorită mirepoix-ului—amestecului de legume călite în unt.

Ingrediente

Mod de preparare

Dovleacul se spală, se curăță de coajă, și i se scot semințele. Apoi se taie în cuburi de 2-3 cm. Ceapa, prazul și țelina se toacă mărunt și apoi se călesc în unt timp de 5-7 minute sau până se înmoaie, fără să capete culoare. Apoi, se pune făina și se lasă să se gătească, 2-3 minute amestecând constant.

Cum prepari rețeta de supă cremă de dovleac

Se adaugă treptat supa de pui caldă, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Apoi se pun dovleacul, firele de cimbru, foile de dafin și firele de pătrunjel și laptele. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se reduce focul și se lasă fiarbă încet 25-30 minute.

La final se îndepărtează firele de cimbru, foile de dafin și firele de pătrunjel, iar supa se pasează cu un blender până devine foarte fină. Se încorporează crème fraîche, se adaugă nucșoara proaspăt rasă, sarea și piperul alb după gust.

Se servește în boluri încălzite în prealabil. Se decorează cu o spirală de smântână lichidă, semințe de dovleac prăjite și câteva picături de ulei de trufe.

Citește și
CELE MAI CITITE
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pahare pline cu kombucha
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Un desert de vară colorat și sănătos
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
12 iulie, 05:41
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
12 iulie, 05:27
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos
11 iulie, 05:35
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
11 iulie, 05:25
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Două pahare pline cu kombucha
10 iulie, 17:13
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății (P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
Porții de tartă cu ciocolată albă și zmeură, una într-o mână
10 iulie, 05:24
Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat
Pui întreg la cuptor cu unt si ierburi aromate, alături de legume în tavă
10 iulie, 05:20
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
9 iulie, 05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Katy Perry l-a făcut gelos pe Orlando Bloom într-un costum minuscul de baie. Cum trece artista peste despărțirea de fostul partener
Katy Perry l-a făcut gelos pe Orlando Bloom într-un costum minuscul de baie. Cum trece artista peste despărțirea de fostul partener
Katy Perry l-a făcut gelos pe Orlando Bloom într-un costum minuscul de baie. Cum trece artista peste despărțirea de fostul partener
EXCLUSIV. Reacţia lui Selly după ce un copil a fost îndemnat de un artist să sară de pe scenă, la Beach Please
EXCLUSIV. Reacţia lui Selly după ce un copil a fost îndemnat de un artist să sară de pe scenă, la Beach Please
EXCLUSIV. Reacţia lui Selly după ce un copil a fost îndemnat de un artist să sară de pe scenă, la Beach Please
Ajuns la 86 de ani şi cu o avere de 2.3 miliarde, Ion Ţiriac a spus care e cel mai mare regret al vieţii lui!
Ajuns la 86 de ani şi cu o avere de 2.3 miliarde, Ion Ţiriac a spus care e cel mai mare regret al vieţii lui!
Ajuns la 86 de ani şi cu o avere de 2.3 miliarde, Ion Ţiriac a spus care e cel mai mare regret al vieţii lui!
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome

Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
închide