Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Supa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau un gust mai bogat și mai sofisticat. Descoperă și tu o rețetă simplă și rapidă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească.
Supa de dovleac după rețeta franțuzească se potrivește cu un vin Chablis sau un Viognier sec. Dacă vrei să fie masa și mai specială, atunci când servești supa presară deasupra și câteva picături de ulei de trufe și vei obține un preparat luxos, demn de o masă deosebită.
Pentru supa de dovleac important este în primul rând ce tip de dovleac alegi. Soiul „butternut” sau „placintar” este ideal datorită consistenței sale cremoase. Coacerea dovleacului înainte de a-l adăuga în supă este o metodă excelentă pentru a intensifica aroma naturală a legumei și pentru a-i scoate dulceața la iveală, dar nu este un pas obligatoriu.
Trucuri pentru a face cea mai bună supă cremă de dovleac
Un alt truc este să caramelizezi ceapa și usturoiul în puțin unt sau ulei de măsline pentru a adăuga complexitate și profunzime aromei. Poți adăuga și un măr sau puțin morcov pentru un plus de dulceață naturală, echilibrând gustul dovleacului.
Condimentele sunt esențiale pentru o supă bogată în arome. Pune un strop de nucșoară sau scorțișoară pentru un gust ușor condimentat, iar turmericul va aduce atât o culoare mai intensă, cât și beneficii pentru sănătate. Ghimbirul proaspăt ras oferă un plus de prospețime și un echilibru perfect între dulce și picant.
Pentru o textură mai fină, după ce ai procesat supa la blender, strecoar-o printr-o sită fină pentru a elimina eventualele bucăți de fibre sau coajă.
Pentru o textură mai cremoasă, adaugă smântână dulce, lapte de cocos sau chiar iaurt grecesc la final. Acestea vor oferi un gust catifelat și o consistență bogată.
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească
În meniurile restaurantelor franțuzești vei găsi supa de dovleac sub denumirea de velouté de potiron. Este mai cremoasă și mai bogată decât alte tipuri de supă de dovleac datorită mirepoix-ului—amestecului de legume călite în unt.
Ingrediente
Mod de preparare
Dovleacul se spală, se curăță de coajă, și i se scot semințele. Apoi se taie în cuburi de 2-3 cm. Ceapa, prazul și țelina se toacă mărunt și apoi se călesc în unt timp de 5-7 minute sau până se înmoaie, fără să capete culoare. Apoi, se pune făina și se lasă să se gătească, 2-3 minute amestecând constant.
Cum prepari rețeta de supă cremă de dovleac
Se adaugă treptat supa de pui caldă, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Apoi se pun dovleacul, firele de cimbru, foile de dafin și firele de pătrunjel și laptele. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se reduce focul și se lasă fiarbă încet 25-30 minute.
La final se îndepărtează firele de cimbru, foile de dafin și firele de pătrunjel, iar supa se pasează cu un blender până devine foarte fină. Se încorporează crème fraîche, se adaugă nucșoara proaspăt rasă, sarea și piperul alb după gust.
Se servește în boluri încălzite în prealabil. Se decorează cu o spirală de smântână lichidă, semințe de dovleac prăjite și câteva picături de ulei de trufe.