Sos barbeque preparat în casă, ideal pentru fripturi delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Pentru atunci când vrei să-ți răsfeți familia cu o friptură delicioasă, îți oferim și rețeta de sos barbeque preparat în casă. Este absolut delicios și adaugă o savoare specială grătarelor, datorită echilibrului perfect între dulce, afumat și picant. Poți ajusta rețeta după preferințele tale, adăugând mai multă dulceață, aciditate sau iuțeală.

Sos barbeque preparat în casă, într-un bol, în linguriță și în borcan
Galerie foto

Galerie foto

Sosul barbeque făcut în casă are o aromă profundă și echilibrată / Shutterstock

Datorită folosirii mai multor ingrediente de calitate sosul barbeque făcut în casă are o aromă profundă și echilibrată. Dulceața zahărului brun și a mierii se îmbină perfect cu aciditatea oțetului și cu nota afumată de boia. Sosul Worcestershire și sosul de soia aduc un gust complex, ușor umami, care dă profunzime preparatelor la grătar. Dacă optezi pentru o variantă mai picantă, adaugă și puțin sos iute, care face acest sos perfect pentru a însoți fripturi din carne, pește sau burgeri.

Citește și

Rețeta sosului barbeque face parte din bucătăria tradițională americană. Sosul este foarte popular și este folosit ca marinadă, pentru glazurare sau ca și condiment, mai ales pentru carnea preparată la grătar. Poate fi folosit pentru carnea de porc, vita si pui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria rețetelor de sosuri preparate pentru fripturi delicioase, îți mai recomandăm și rețeta de  sos de merișoare. Iar mai jos îți oferim rețeta completă pentru sos barbeque preparat în casă.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că sosul barbeque se prepară într-un timp foarte scurt, este indicat să aduni pe masa de lucru toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână.

Cum amesteci ingredientele pentru sos barbeque preparat în casă

Într-o cratiță mică, combină ketchupul, zahărul brun, mierea, oțetul de mere și sosul Worcestershire. Amestecă bine toate ingredientele pentru a se omogeniza compoziția.

Adaugă muștarul de Dijon, boiaua afumată, praful de usturoi, praful de ceapă, sosul de soia, sarea și piperul. Dacă îți place sosul puțin picant, adaugă și sosul iute. Poți adăuga ingredientele în cantitatea recomandată în rețetă sau după propriul gust.

Descoperă și o rețetă de ketchup de casă, simplă și ușoară.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică. Lasă sosul să fiarbă ușor timp de 10-15 minute, amestecând din când în când cu o spatulă. În acest interval de timp aromele se vor întrepătrunde perfect, iar sosul va deveni mai consistent.

După fierbere, gustă sosul și ajustează condimentele după preferințe. Dacă îți place mai dulce, poți adăuga mai mult zahăr sau miere. Dacă preferi o aromă mai intensă de afumat, mai adaugă boia afumată.

După ce sosul a fiert suficient și s-a îngroșat, lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Transferă-l într-un borcan sau într-un recipient etanș și păstrează-l la frigider. Poate fi păstrat până la 2 săptămâni.

Poți conserva deliciosul sos barbeque preparat în casă punându-l fierbinte în borcane sterilizate pe care le închizi etanș cu capacele din dotare.

Iar dacă dorești și o rețetă de friptură pe care să o glazurezi cu sosul barbeque, îți recomandăm rețeta de coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor.

Citește și
Sos barbeque preparat în casă în bol și în linguriță
Galerie foto

Galerie foto

Femeie amestecând cu telul în cratița cu sos barbeque
Femeie tocând usturoi pentru sos barbeque
Sos barbeque preparat în casă, într-un bol, în linguriță și în borcan
+1
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
peka
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor, într-o farfurie rotundă, alături de un ștergar galben și un bol cu sos
Galerie foto
Aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor
Aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Mireasa sezon 12. Simona Gherghe a cerut imaginile de la petrecere cu Loredana și Sorin apropiați. Ce au spus cei implicați
Mireasa sezon 12. Simona Gherghe a cerut imaginile de la petrecere cu Loredana și Sorin apropiați. Ce au spus cei implicați
Mireasa sezon 12. Simona Gherghe a cerut imaginile de la petrecere cu Loredana și Sorin apropiați. Ce au spus cei implicați
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide