Sos barbeque preparat în casă, ideal pentru fripturi delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Pentru atunci când vrei să-ți răsfeți familia cu o friptură delicioasă, îți oferim și rețeta de sos barbeque preparat în casă. Este absolut delicios și adaugă o savoare specială grătarelor, datorită echilibrului perfect între dulce, afumat și picant. Poți ajusta rețeta după preferințele tale, adăugând mai multă dulceață, aciditate sau iuțeală.

Sos barbeque preparat în casă, într-un bol, în linguriță și în borcan
Galerie foto

Galerie foto

Sosul barbeque făcut în casă are o aromă profundă și echilibrată / Shutterstock

Datorită folosirii mai multor ingrediente de calitate sosul barbeque făcut în casă are o aromă profundă și echilibrată. Dulceața zahărului brun și a mierii se îmbină perfect cu aciditatea oțetului și cu nota afumată de boia. Sosul Worcestershire și sosul de soia aduc un gust complex, ușor umami, care dă profunzime preparatelor la grătar. Dacă optezi pentru o variantă mai picantă, adaugă și puțin sos iute, care face acest sos perfect pentru a însoți fripturi din carne, pește sau burgeri.

Citește și

Rețeta sosului barbeque face parte din bucătăria tradițională americană. Sosul este foarte popular și este folosit ca marinadă, pentru glazurare sau ca și condiment, mai ales pentru carnea preparată la grătar. Poate fi folosit pentru carnea de porc, vita si pui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria rețetelor de sosuri preparate pentru fripturi delicioase, îți mai recomandăm și rețeta de  sos de merișoare. Iar mai jos îți oferim rețeta completă pentru sos barbeque preparat în casă.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că sosul barbeque se prepară într-un timp foarte scurt, este indicat să aduni pe masa de lucru toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână.

Cum amesteci ingredientele pentru sos barbeque preparat în casă

Într-o cratiță mică, combină ketchupul, zahărul brun, mierea, oțetul de mere și sosul Worcestershire. Amestecă bine toate ingredientele pentru a se omogeniza compoziția.

Adaugă muștarul de Dijon, boiaua afumată, praful de usturoi, praful de ceapă, sosul de soia, sarea și piperul. Dacă îți place sosul puțin picant, adaugă și sosul iute. Poți adăuga ingredientele în cantitatea recomandată în rețetă sau după propriul gust.

Descoperă și o rețetă de ketchup de casă, simplă și ușoară.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică. Lasă sosul să fiarbă ușor timp de 10-15 minute, amestecând din când în când cu o spatulă. În acest interval de timp aromele se vor întrepătrunde perfect, iar sosul va deveni mai consistent.

După fierbere, gustă sosul și ajustează condimentele după preferințe. Dacă îți place mai dulce, poți adăuga mai mult zahăr sau miere. Dacă preferi o aromă mai intensă de afumat, mai adaugă boia afumată.

După ce sosul a fiert suficient și s-a îngroșat, lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Transferă-l într-un borcan sau într-un recipient etanș și păstrează-l la frigider. Poate fi păstrat până la 2 săptămâni.

Poți conserva deliciosul sos barbeque preparat în casă punându-l fierbinte în borcane sterilizate pe care le închizi etanș cu capacele din dotare.

Iar dacă dorești și o rețetă de friptură pe care să o glazurezi cu sosul barbeque, îți recomandăm rețeta de coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor.

Citește și
Sos barbeque preparat în casă în bol și în linguriță
Galerie foto

Galerie foto

Femeie amestecând cu telul în cratița cu sos barbeque
Femeie tocând usturoi pentru sos barbeque
Sos barbeque preparat în casă, într-un bol, în linguriță și în borcan
+1
CELE MAI CITITE
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor, într-o farfurie rotundă, alături de un ștergar galben și un bol cu sos
Galerie foto
Aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor
Aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor în vas rotund, la mijloc cu un bol cu sos de roșii, alături de ardei iuți și verdeață
Galerie foto
Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor
Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin, potrivit experților
Ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin, potrivit experților
Ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin, potrivit experților
Locul din România unde există un singur poştaş. Scrisorile nerecomandate nu ajung niciodată la destinaţie
Locul din România unde există un singur poştaş. Scrisorile nerecomandate nu ajung niciodată la destinaţie
Locul din România unde există un singur poştaş. Scrisorile nerecomandate nu ajung niciodată la destinaţie
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
închide