11 alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider

De cele mai multe ori avem impresia că dacă ținem alimentele în frigider își vor păstra prospețimea mai mult timp. În general, este adevărat, dar sunt și situații în care aerul rece nu face decât să le strice într-un timp mai scurt. Uite o listă cu alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider. Află care sunt recomandările specialiștilor.

Publicat: 7 noiembrie 2022, 06:00
O masă pe care se află alimente care nu se țin la rece
Sunt alimente care nu se țin la rece pentru că își pierd din aromă și din prospețime / ShutterStock

Sunt alimente care nu se țin la rece pentru a nu-și pierde din arpmă, însă trebuie să ții cont și de temperatura ambientală, ne spune AllRecipes.com. Când afară este caniculă este bine să cumperi sau să gătești exact cantitatea de alimente de care ai nevoie.

Alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider

Dacă ești tentată să pui toate alimentele în frigider, află că acest obicei s-ar putea să nu fie cel mai potrivit. Conform experților în bucătărie, anumite produse nu trebuie depozitate sub nicio formă în frigider. Hai să aflăm împreună ce produse este recomandat să pui în frigider și ce produse ar trebui să stea departe de acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Busuiocul

Busuiocul este una dintre ierburile aromatice cele mai sensibile. Pare că se veștejește imediat. Primul impuls ar fi să îl bagi în frigider în speranța că se va păstra proaspăt cât mai multe zile. Din păcate frigul nu îi face deloc bine așa că ține-l la temperatura camerei.

Dacă vrei să te bucuri de busuioc proaspăt mai multe zile pune-l într-un recipient cu apă și acoperă frunzele cu o pungă de plastic fără să o legi. Va rezista câteva zile în plus.

Pâinea

Multe persoane păstează pâinea în frigider pentru a-i păstra prospețimea cât mai multe zile. Din păcate, la temperaturi scăzute amidonul recristalizează ceea ce face ca pâinea să se întărească mult mai repede.

Dacă ai cumpărat pâine în cantitate mai mare decât aveai nevoie și vrei să o păstrezi cât mai proaspătă ține-o într-o cutie închisă etanș, la temperatura camerei. Află mai multe despre ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic pâine.

Tortul

De câte ori nu ai scos tot ce aveai în frigider pentru a pune un tort ce-și aștepta rândul la finalul petrecerii? Nu trebuie să mai faci acest lucru. Aerul rece din frigider nu face decât să îi ia din umiditate și să întărească crema cu care este decorat.

Cu puține excepții, tortul se păstrează cel mai bine la temperatura camerei. Singurele prăjituri care trebuie puse la rece sunt cele care au în compoziție fructe proaspete, frișcă sau cremă de brânză.

Cafeaua

Cafeaua păstrată la frigider nu își va păstra aroma din cauza faptului că o vei scoate la temperatura camerei. Schimbările dese de temperatură vor forma condes în recipientul în care o păstrezi, iar aroma se va pierde. În plus, va absorbi aromele mâncărurilor din frigider.

Cafeaua se păstrează cel mai bine în recipiente de metal, închise etanș, într-un loc uscat.

Mierea

Mierea ținută la rece se va cristaliza mult mai repede. Mierea se păstrează foarte bine la temperatura camerei, în borcan de sticlă bine închis. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să nu fie aproape de o sursă de căldură.

Sosurile iuți

Iuțeala din sos va deveni și mai puternică dacă acestea sunt ținute la temperatura camerei așa încât nu este nevoie să le păstrezi în frigider. Chiar și după deschidere le poți păstra în dulap până la 6 luni. Verifică totuși indicațiile date de producător, pentru a te asigura că nu au altfel de recomandare.

Pepenii

Aerul rece din frigider distruge antioxidanții din pepeni, indiferent dacă vorbim despre pepeni roșii, galbeni sau alte varietăți. Totuși, în zilele toride vară, când temperatura ambientală este foarte mare, îi poți ține la rece. Ideal ar fi să fie consumați cât mai repede după ce au fost tăiați.

Pepenii netăiați se pot ține la temperatura camerei timp de o săptămână după ce au fost culeși.

Citește și

Ceapa și usturoiul

Mediul umed din frigider nu face bine nici cepei, nici usturoiului. La scurt timp după ce le vei pune la rece vor începe să se înmoaie și vor emana un miros de care cu greu vei mai scăpa.

Ceapa și usturoiul se păstrează în locuri uscate și reci, cu o temperatură de aproximativ 10-12 grade Celsius. Vor rezista luni bune într-o stare bună.

Cartofii

Atunci când sunt ținuti în frigider, cartofii vor deveni mult mai dulci decât ți-ai dori și vor avea o textură nisipoasă. Acest lucru se întâmplă pentru că amidonul va începe să se transforme în zaharuri.

Cartofii se păstrează cel mai bine în locuri reci, uscate și întunecoasă. Vor rezista până la două luni. Dacă nu au beci, îi poți ține și la temperatura camerei în pungă de hârtie. În acest caz trebuie să îi consumi în maximum două săptămâni. Uite cum poți păstra cartofii până la șase luni ca să nu se strice.

Roșiile

La temperaturi mai mici de 14 grade Celsius roșiile încep să se strice. Pulpa lor va deveni poroasă și moale și nu le vei mai putea folosi nici măcar pentru o tocăniță.

Roșiile se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-un vas neacoperit, puse cu fața în jos pe un prosop de hârtie.

Dovleacul turcesc

Umiditatea și temperaturile scăzute scad durata de viață a dovleacului turcesc sau a altor varietăți de dovleac de iarnă.

Dovleacul turcesc se păstrează bine în locuri reci, uscate, la temperaturi de 10-12 grade Celsius. Dacă ai un astfel de loc te poți bucura de dovleac până la 6 luni.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
banane foarte coapte
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ma’amoul
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
de ce strică ciupercile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Cum se păstrează lămâile
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
un bol cu fructe care nu se țin în frigider, așezat pe o masă
Fructe pe care nu ar trebui să le ții niciodată în frigider. Cum să reduci risipa alimentelor
Fructe pe care nu ar trebui să le ții niciodată în frigider. Cum să reduci risipa alimentelor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Afacerile care i-au adus lui Mircea Lucescu o avere fabuloasă. Puţini români au banii selecţionerului
Afacerile care i-au adus lui Mircea Lucescu o avere fabuloasă. Puţini români au banii selecţionerului
Afacerile care i-au adus lui Mircea Lucescu o avere fabuloasă. Puţini români au banii selecţionerului
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
închide