11 alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider

De cele mai multe ori avem impresia că dacă ținem alimentele în frigider își vor păstra prospețimea mai mult timp. În general, este adevărat, dar sunt și situații în care aerul rece nu face decât să le strice într-un timp mai scurt. Uite o listă cu alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider. Află care sunt recomandările specialiștilor.

Publicat: 7 noiembrie 2022, 06:00
O masă pe care se află alimente care nu se țin la rece
Sunt alimente care nu se țin la rece pentru că își pierd din aromă și din prospețime / ShutterStock

Sunt alimente care nu se țin la rece pentru a nu-și pierde din arpmă, însă trebuie să ții cont și de temperatura ambientală, ne spune AllRecipes.com. Când afară este caniculă este bine să cumperi sau să gătești exact cantitatea de alimente de care ai nevoie.

Alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider

Dacă ești tentată să pui toate alimentele în frigider, află că acest obicei s-ar putea să nu fie cel mai potrivit. Conform experților în bucătărie, anumite produse nu trebuie depozitate sub nicio formă în frigider. Hai să aflăm împreună ce produse este recomandat să pui în frigider și ce produse ar trebui să stea departe de acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Busuiocul

Busuiocul este una dintre ierburile aromatice cele mai sensibile. Pare că se veștejește imediat. Primul impuls ar fi să îl bagi în frigider în speranța că se va păstra proaspăt cât mai multe zile. Din păcate frigul nu îi face deloc bine așa că ține-l la temperatura camerei.

Dacă vrei să te bucuri de busuioc proaspăt mai multe zile pune-l într-un recipient cu apă și acoperă frunzele cu o pungă de plastic fără să o legi. Va rezista câteva zile în plus.

Pâinea

Multe persoane păstează pâinea în frigider pentru a-i păstra prospețimea cât mai multe zile. Din păcate, la temperaturi scăzute amidonul recristalizează ceea ce face ca pâinea să se întărească mult mai repede.

Dacă ai cumpărat pâine în cantitate mai mare decât aveai nevoie și vrei să o păstrezi cât mai proaspătă ține-o într-o cutie închisă etanș, la temperatura camerei. Află mai multe despre ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic pâine.

Tortul

De câte ori nu ai scos tot ce aveai în frigider pentru a pune un tort ce-și aștepta rândul la finalul petrecerii? Nu trebuie să mai faci acest lucru. Aerul rece din frigider nu face decât să îi ia din umiditate și să întărească crema cu care este decorat.

Cu puține excepții, tortul se păstrează cel mai bine la temperatura camerei. Singurele prăjituri care trebuie puse la rece sunt cele care au în compoziție fructe proaspete, frișcă sau cremă de brânză.

Cafeaua

Cafeaua păstrată la frigider nu își va păstra aroma din cauza faptului că o vei scoate la temperatura camerei. Schimbările dese de temperatură vor forma condes în recipientul în care o păstrezi, iar aroma se va pierde. În plus, va absorbi aromele mâncărurilor din frigider.

Cafeaua se păstrează cel mai bine în recipiente de metal, închise etanș, într-un loc uscat.

Mierea

Mierea ținută la rece se va cristaliza mult mai repede. Mierea se păstrează foarte bine la temperatura camerei, în borcan de sticlă bine închis. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să nu fie aproape de o sursă de căldură.

Sosurile iuți

Iuțeala din sos va deveni și mai puternică dacă acestea sunt ținute la temperatura camerei așa încât nu este nevoie să le păstrezi în frigider. Chiar și după deschidere le poți păstra în dulap până la 6 luni. Verifică totuși indicațiile date de producător, pentru a te asigura că nu au altfel de recomandare.

Pepenii

Aerul rece din frigider distruge antioxidanții din pepeni, indiferent dacă vorbim despre pepeni roșii, galbeni sau alte varietăți. Totuși, în zilele toride vară, când temperatura ambientală este foarte mare, îi poți ține la rece. Ideal ar fi să fie consumați cât mai repede după ce au fost tăiați.

Pepenii netăiați se pot ține la temperatura camerei timp de o săptămână după ce au fost culeși.

Citește și

Ceapa și usturoiul

Mediul umed din frigider nu face bine nici cepei, nici usturoiului. La scurt timp după ce le vei pune la rece vor începe să se înmoaie și vor emana un miros de care cu greu vei mai scăpa.

Ceapa și usturoiul se păstrează în locuri uscate și reci, cu o temperatură de aproximativ 10-12 grade Celsius. Vor rezista luni bune într-o stare bună.

Cartofii

Atunci când sunt ținuti în frigider, cartofii vor deveni mult mai dulci decât ți-ai dori și vor avea o textură nisipoasă. Acest lucru se întâmplă pentru că amidonul va începe să se transforme în zaharuri.

Cartofii se păstrează cel mai bine în locuri reci, uscate și întunecoasă. Vor rezista până la două luni. Dacă nu au beci, îi poți ține și la temperatura camerei în pungă de hârtie. În acest caz trebuie să îi consumi în maximum două săptămâni. Uite cum poți păstra cartofii până la șase luni ca să nu se strice.

Roșiile

La temperaturi mai mici de 14 grade Celsius roșiile încep să se strice. Pulpa lor va deveni poroasă și moale și nu le vei mai putea folosi nici măcar pentru o tocăniță.

Roșiile se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-un vas neacoperit, puse cu fața în jos pe un prosop de hârtie.

Dovleacul turcesc

Umiditatea și temperaturile scăzute scad durata de viață a dovleacului turcesc sau a altor varietăți de dovleac de iarnă.

Dovleacul turcesc se păstrează bine în locuri reci, uscate, la temperaturi de 10-12 grade Celsius. Dacă ai un astfel de loc te poți bucura de dovleac până la 6 luni.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată în bol, alături de un bol cu cartofi, unul cu ouă fierte și unul cu ceapă roșie
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Porție de cheesecake cu jeleu de caise pe farfurie, alături de platoul cu cheesecake și caise proaspete
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde, decorate cu roșii și ceapă roșie
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Zacuscă de vinete cu legume mexicane în borcane, într-o linguriță și pe felie de pâine
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
un bol cu fructe care nu se țin în frigider, așezat pe o masă
Fructe pe care nu ar trebui să le ții niciodată în frigider. Cum să reduci risipa alimentelor
Fructe pe care nu ar trebui să le ții niciodată în frigider. Cum să reduci risipa alimentelor
Mai multe timpuri de ciuperci puse pe un platou alb
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
De câte ori se poate refolosi uleiul
De câte ori se poate refolosi uleiul pentru prăjit. Sfaturi pentru a nu deveni rânced
De câte ori se poate refolosi uleiul pentru prăjit. Sfaturi pentru a nu deveni rânced
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
05:52
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Urme albe pe ciocolată
05:41
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
16 august, 07:10
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
16 august, 05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Salată cu ton și ouă fierte pe o farfurie, alături de boluri cu ingrediente
14 august, 05:54
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
14 august, 05:49
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Ea este femeia înjunghiată de fostul iubit în Călăraşi. Maria a fost lăsată de Ilie într-o baltă de sânge
Ea este femeia înjunghiată de fostul iubit în Călăraşi. Maria a fost lăsată de Ilie într-o baltă de sânge
Ea este femeia înjunghiată de fostul iubit în Călăraşi. Maria a fost lăsată de Ilie într-o baltă de sânge
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Ce a cauzat anul fără vară în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat The Life of a Showgirl
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
închide