Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă îți plac croissantele franțuzești, dar nu te-ai încumetat încă să le prepari în propria bucătărie, îți recomandăm să încerci o rețetă rapidă de croissante cu ciocolată.

Trei croissante cu ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Croissantele sunt delicioase atât calde, cât și reci / Shutterstock

Comparativ cu rețeta clasică de aluat foietaj, din bucătăria franțuzească, rețeta aluatului acestor croissante este mai simplă. Nu necesită acele tehnici complexe de împachetare a aluatului. Nu necesită nici timp îndelungat de relaxare. Ingredientele folosite pentru aluat sunt aceleași ca în rețeta franțuzească. Cu toate că diferă tehnica prelucrării aluatului, croissantele ies la fel de gustoase. Iar aluatul iese pufos și foarte aerat, se desface în fâșii după coacere. Tot ce ai de făcut pentru reușita aluatului este să optezi pentru ingrediente de calitate.

Citește și

Untul este ingredientul de bază care oferă aluatului atât gust delicios, cât și textură și aspect optim. Nu folosi alt tip de unt decât cel cu procent de grăsime de peste 80%. De asemeni, folosește și făină de calitate, din cea specială pentru patiserie. Făina tip 00 este cea mai recomandată pentru astfel de cornuri. Este o făină albă care are o cantitate mare de proteină de calitate. Această proteină ajută aluatul să fie mai elastic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta clasică de aluat franțuzesc pentru croissante. Iar în continuare vei descoperi rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a prepara și tu croissante cu ciocolată, într-un timp mai scurt.

Ingrediente

Mod de preparare

Aluatul pentru croissante este un aluat pe bază de drojdie, dar care nu are nevoie de dospire, precum aluatul de pâine sau  cel de cozonac. Drojdia adăugată îl ajută în timpul coacerii să se dezvolte și să devină pufos și aerat.

Cum prepari aluatul pentru croissante cu ciocolată

Ia un bol mai mare și trece făina prin sită, în el. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și adaugă acolo drojdia amestecată cu puțin lapte cald. Lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute și acoperă bolul cu un ștergar. Între timp amestecă restul de lapte cald cu sarea, zahărul, albușul de ou și uleiul. Adaugă amestecul rezultat peste drojdia activată și începe să amesteci toate ingredientele din bol. Apoi, frământă aluatul timp de 10 minute.

Răstoarnă aluatul pe un banc de lucru presărat cu făină și împarte-l în 8 părți. Modelează fiecare parte de aluat mai întâi într-o bilă, apoi întinde bilele în câte o foaie rotundă cu diametrul de 25 de cm. Unge suprafața fiecărei foi de aluat cu unt moale și așază-le una peste alta. Nu unge aluatul excesiv cu unt, ci doar în strat subțire. Ultima foaie de aluat o vei lăsa neunsă.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi întinde foile suprapuse până când rezultă o foaie rotundă de 45-50 de cm.

Cum formezi și coci croissantele

Secționează foaia în 16 raze de cerc. La baza fiecărui triunghi format pune cate o linguriță de nutella sau de finetti.

Rulează triunghiurile de aluat cu ciocolata de la bază către vârf. Croissantele astfel obținute așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le timp de 20-30 de minute la dezvoltat, timp în care pornești cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi unge croissantele cu gălbenușul rămas și amestecat cu 1-2 linguri de lapte.

Pune tava în cuptor și coace delicioasele croisante cu ciocolată timp de 10 minute la 200 de grade Celsius. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coace-le pentru 12-15 minute sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

După coacere, transferă croissantele pe platouri și te poți bucura de ele calde sau reci. Sunt delicioase în ambele variante.

Tot din bucătăria franțuzească mai poți încerca și rețeta de savarine de casă. Este o rețetă veche, ca la cofetăriile de altădată.

Citește și
Croissante cu ciocolată, unul secționat
Galerie foto

Galerie foto

Croissante în tavă
Trei croissante cu ciocolată
+0
CELE MAI CITITE
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
frunze de sfeclă
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Croissante rapide, unul secționat
Galerie foto
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Croissant cu ciocolată servit pe un tocător de lemn
Cum poți face croissant cu ciocolată chiar la tine acasă
Cum poți face croissant cu ciocolată chiar la tine acasă
O femeie care întinde pe blatul de lucru aluatul franțuzesc pentru croissante cu sucitorul
Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată
Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
bala baiana
06:56
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
chicken parmigiana
05:48
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
05:20
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
11 octombrie, 06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
11 octombrie, 05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
11 octombrie, 05:49
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
10 octombrie, 06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
10 octombrie, 06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
O mamă şi copilul ei nenăscut au murit în Germania din cauza unui român. A intrat cu 120km/h în maşina lor
O mamă şi copilul ei nenăscut au murit în Germania din cauza unui român. A intrat cu 120km/h în maşina lor
O mamă şi copilul ei nenăscut au murit în Germania din cauza unui român. A intrat cu 120km/h în maşina lor
Suma adunată e impresionantă! Câţi bani a putut primi Ion Ţiriac pensie de la statul român. Contul de care nu s-a atins
Suma adunată e impresionantă! Câţi bani a putut primi Ion Ţiriac pensie de la statul român. Contul de care nu s-a atins
Suma adunată e impresionantă! Câţi bani a putut primi Ion Ţiriac pensie de la statul român. Contul de care nu s-a atins
Celine Dion, apariție rară în public. Artista suferă de sindromul persoanei rigide, o afecțiune extrem de rară
Celine Dion, apariție rară în public. Artista suferă de sindromul persoanei rigide, o afecțiune extrem de rară
Celine Dion, apariție rară în public. Artista suferă de sindromul persoanei rigide, o afecțiune extrem de rară
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
închide