Aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor
Dacă îți plac aripioarele de pui și ești în căutarea unei rețete simple, dar delicioase, îți recomandăm să încerci rețeta de aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor.
Galerie foto
Preparate în acest mod aripioarele ies foarte gustoase, crocante la exterior și fragede în interior. Sosul barbeque poate fi preparat în casă sau îl poți găsi în orice magazin alimentar. Rețeta se prepară simplu și rapid, indiferent dacă optezi să pregătești sosul barbeque în propria bucătărie. Aripioarele de pui nu necesită în mod deosebit un timp de marinare pentru a se frăgezi, precum alte tipuri de carne. Se pot prepara imediat. Doar dacă le dorești mai condimentate, le poți ține într-o marinadă la rece timp de 30 de minute, pentru a pătrunde condimentele în interiorul lor.
Preparatele cu aripioare de pui sunt printre cele mai apreciate. Le poți comanda în orice fast food, însă este mai sănătos să le prepari în casă. Astfel ai controlul deplin asupra ingredientelor folosite și automat asupra gustului.
Descoperă și o rețetă de aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor. Iar mai jos, vei descoperi rețeta completă pentru aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea rețetei de aripioare nu vei sta prea mult în bucătărie. Dacă ai toate ingredientele la îndemână, sosul barbeque se pregătește rapid, la rece, în maxim 5 minute. Avantajul preparării lui în casă este că îl putem condimenta după propriul gust.
Înainte de a pregăti sosul, pune aripioarele într-un bol și stropește-le cu ulei. Apoi masează-le bine pe toată suprafața, să se ungă uniform. Unge bine cu ulei și vasul sau vasele în care vei prepara aripioarele la cuptor.
Cum prepari aripioare de pui cu sos barbeque
După ce ai uns bine aripioarele cu ulei, poți pregăti sosul barbeque. Curăță grăunții de usturoi, clătește-i și pune-i în mojar. Adaugă sare și pisează-i bine ca pentru rețeta clasică de mujdei. Poți trece grăunții de usturoi și prin presă dacă dorești ca pasta să fie mai granulată și nu fină.
Adaugă într-un bol pasta de roșii cu ardei și zahărul brun și amestecă până când zahărul se dizolvă. Apoi adaugă usturoiul pisat sau trecut prin presă, piperul măcinat și muștarul. Amestecă bine toate aceste ingrediente, până când obții un sos omogen.
Cu acest sos vei unge aripioarele de pui pe toate părțile. Păstrezi puțin sos și pentru mai târziu. Apoi introduci vasul în cuptorul aprins la 200 de grade Celsius și prepari aripioarele pentru 30 de minute. După acest interval de timp întorci aripioarele pe partea cealaltă. Le mai ungi cu sos barbeque și le mai prepari la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Servește delicioasele aripioare de pui cu sos barbeque, cât sunt calde, alături de garnitura preferată. Cea mai populară garnitură este garnitura de cartofi. Îți oferim și o rețetă de coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume. Este rețeta reinterpretată a celebrilor cartofi Duchesse, din bucătăria franțuzească.
Galerie foto