Pui pe sticlă, la cuptor. Cea mai ușoară rețetă pentru un prânz în familie

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Când vrei un prânz special, un pui pe sticlă, la cuptor, este tot ce ai nevoie. Chiar dacă are nevoie de timp destul de mult pentru a se face în cuptor, pregătirea durează maximum 10 minute. Se poate servi alături de legume coapte, dar și cu alte garnituri delicioase.

Pui pe sticlă preparat la cuptor
Puiul pe sticlă se pregătește la 180°C / Shutterstock

Puiul pe sticlă, la cuptor, este una dintre cele mai simple metode de a face friptură, iar puiul să fie crocant la exterior pe toate părțile. Rețeta pe care ți-o propunem este una simplă, dar poți să o adaptezi gustului tău. De exemplu, în amestecul de condimente cu care freci puiul poți pune și oregano, fulgi de chilli și zeama de la o lămâie. Dacă îți place gustul de usturoi poți să îl zdrobești și să freci puiul cu el, în ce cantitate vrei.

În tava în care pui sticla poți pune orice legume vrei. Se potrivesc foarte bine și cartofii dulci, păstrârnacul, varza de Bruxelles. Sucurile din pui se vor scurge peste ele și va rezulta un sos absolut delicios. Dacă vrei ca puiul să aibă mai multă aromă, din când în când poți să îl ungi cu sosul din tavă cu o pensulă de silicon.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se șterge puiul bine cu un prosop de hârtie pentru a-l usca. Apoi se freacă cu ulei de măsline, astfel încât să fie bine uns pe toate părțile.

Cum prepari pui pe sticlă, la cuptor

Se amestecă paprika, cimbrul, sarea și piperul într-un bol mic și presară amestecul peste pui, masându-l ușor pentru a adera bine condimentele. Află mai multe despre paprika și de ce este recomandată pentru carnea de pui.

Cartofii și morcovii se pun într-un vas termorezistent, potrivit pentru cuptor. Se pun deasupra lor frunzele de dafin și cățeii de usturoi. Se așează puiul în picioare pe o sticlă de vin sau o sticlă goală, cu gâtul puiului introdus în gura sticlei.

Acest lucru va ajuta la scurgerea grăsimii în timpul coacerii și va menține puiul mai sus, ceea ce va permite căldurii să circule în jurul său și să se coacă uniform.

Cum pui puiul la cuptor

Se așează sticla cu puiul în mijlocul legumelor din vasul termorezistent, având grijă să aibă stabilitate. Se dă vasul la cuptorul preîncălzit și se lasă puiul să se coacă timp de aproximativ o oră și 30 de minute până când pielea devine frumos rumenită și puiul este gătit în interior.

Se poate verifica temperatura internă cu un termometru pentru carne. Trebuie să fie de cel puțin 75°C. După ce este copt, se scoate puiul din cuptor și se lasă să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a-l tăia și de a-l servi.

La ce temperatură se face puiul pe sticlă în cuptor electric

Pentru a pregăti puiul pe sticlă în cuptor electric, temperatura potrivită este de aproximativ 180°C. În acest fel puiul se va în mod uniform, obținând o piele frumos rumenită și o carne suculentă.

În general, pentru coacerea cărnii de pui în cuptor electric, intervalul de temperatură recomandat este între 175°C și 200°C, în funcție de rețetă. Dacă cuptorul tău are nu un termometru cel mai bine este să îl programezi la temperatura medie pentru a fi sigură că puiul se va face cum trebuie.

Este important să urmărești timpul de coacere și să verifici periodic puiul pentru a te asigura că nu se arde sau nu rămâne crud în interior. În general, puiul întreg de aproximativ 1,5 – 2 kg ar trebui să fie gata în aproximativ o oră și 30 de minute la temperatura de 180°C. Ideal este ca puiul să stea la cuptor câte 30 de minute pentru fiecare 500 g pe care le are.

Asigură-te că folosești un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura internă a puiului, care trebuie să atingă cel puțin 75°C pentru a fi sigură că este copt complet și în condiții de siguranță pentru consum.

Ce se întâmplă dacă faci puiul pe sticla cu bere

Dacă prepari puiul pe sticlă cu bere, te vei bucura de un pui incredibil de suculent și aromat, datorită combinației dintre grăsimea cărnii de pui și aromele bogate ale berii. Aceasta aduce o notă distinctă și interesantă preparatului, oferindu-i un gust savuros.

Află mai multe despre cum speli carnea de pui. Vezi la ce trebuie să fii atentă pentru a nu o contamina cu bacterii.

Când puiul pe sticlă este gătit cu bere, căldura cuptorului va provoca evaporarea berii în interiorul puiului, ceea ce va îmbiba carnea cu arome delicioase și profunde. Această aromă de bere va pătrunde în interiorul cărnii, oferind un gust inconfundabil.

În plus și textura va avea de câștigat, pentru că va frăgezi carnea. Datorită acidității sale ușoare, berea poate ajuta să descompună proteinele din carne, făcând puiul mai suculent și mai moale.

În timpul coacerii, berea se va combina cu grăsimea din pui și va contribui la caramelizarea pielii, conferindu-i o culoare frumoasă și o textură crocantă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
carne de pui și condimente pe o masă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
chicken parmigiana
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
17 decembrie, 05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
USR va vota propunerea pentru Ministerul Apărării. Fritz: Are greutate politică
USR va vota propunerea pentru Ministerul Apărării. Fritz: "Are greutate politică"
USR va vota propunerea pentru Ministerul Apărării. Fritz: "Are greutate politică"
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2025. Ce concurent a fost eliminat din bucătăria show-ului culinar. Cu ce punctaj a plecat acasă
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2025. Ce concurent a fost eliminat din bucătăria show-ului culinar. Cu ce punctaj a plecat acasă
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2025. Ce concurent a fost eliminat din bucătăria show-ului culinar. Cu ce punctaj a plecat acasă
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
închide