Pulpe de pui la grătar. Cum prepari cel mai bun baiț pentru o friptură delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pulpele de pui nu trebuie să lipsească de pe grătarul tău. Sunt suculente, pot fi preparate într-o varietate de moduri și pot fi combinate cu diverse sosuri, legume sau garnituri. Indiferent cât de mofturoși sunt cei de la masă, nu au cum să refuze un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos.

Pulpe de pui la grătar decorate cu ierburi aromatice
Pulpele de pui la grătar se gătesc în 20 de minute / Shutterstock

Pentru a face pulpe de pui la grătar trebuie mai întâi să alegi cele mai bune ingrediente. Caută în magazin pulpe care provin de la păsări crescute în mod liber. Nu doar că au fost hrănite sănătos, dar carnea lor este mult mai gustoasă.

Dacă vrei să scazi conținutul de grăsimi îndepărtează pielea, dar atunci când le gătești la grătar este păcat să faci acest lucru. Pielea va deveni crocantă și va ajuta toate sucurile și aromele cărnii să se păstreze în interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

După ce ai găsit carnea de cea mai bună calitate trebuie să o pregătești pentru grătar. Cel mai bine poți face acest lucru punând-o într-o marinadă pentru minimum 30 de minute sau chiar peste noapte pentru a permite aromelor să pătrundă în carne.

Există multe rețete de baiț pentru pulpe de pui la grătar. Tu poți să alegi combinația care se potrivește cel mai bine gusturilor tale

Cum prepari marinada

Într-un castron, se combină uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, cimbrul și rozmarinul. Se amestecă bine ingredientele până obțineți o marinadă omogenă. Se toarnă peste pulpele de pui, se acoperă și se dau la rece.

Cum pregătești pulpele de pui

Nu pune pulpele pe grătar imediat ce le-ai scos de la frigider. Lasă-le pentru câteva minute la temperatura camerei. Atunci când le pui pe grătar, nu le întoarce prea des. Lasă-le să se gătească pe o parte până când pielea devine crocantă, apoi întoarce-le. Poți chiar să folosești un termometru pentru a verifica temperatura internă a pulpelor. Aceasta ar trebui să fie aproximativ 75°C.

După ce pulpele s-au gătit lasă-le să se odihnească câteva minute. Această etapă va ajuta sucurile din carne să se redistribuie și va menține pulpele mai suculente.

Trucuri pentru cele mai bune pulpe de pui la grătar

Pentru a obține cele mai bune pulpe de pui la grătar folosește pulpe de pui proaspete, din surse sigure. Nu ar trebui să aibă pete sau contuzii, iar pielea trebuie să aibă o culoare uniformă.

Vara aceasta încearcă și rețeta de ostropel de pui. Este o rețetă ideală pentru mesele mari în familie.

Asigură-te că pulpele sunt uscate înainte de a le pune pe grătar. Poți folosi un prosop de hârtie pentru a le șterge și îndepărta excesul de umiditate. Înainte de a pune carnea preîncălzește grătarul. Aceasta trebuie să fie curat și uns cu puțin ulei pentru a evita lipirea pulpelor.

CELE MAI CITITE
Trei porții din prăjitura Cartof
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic porționat pe un tocător de lemn
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Exemplu de carne marinată pe un tocător de lemn, pentru a înțelege cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Marinarea cărnii de pui surprinsă într-o tavă mare
Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
lactate degresate puse în mai multe sticle alături de brânzeturi
06:37
Lactate integrale vs. lactate degresate. Care sunt mai sănătoase Lactate integrale vs. lactate degresate. Care sunt mai sănătoase
Tiramisu cu caramel porționat pe două farfurii
06:31
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Prăjitură cu iaurt și cocos porționată oe farfurie, alături de fructe proaspete și un set de ceai
25 ianuarie, 05:52
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Porție de ciorbă de pește în bol negru cu pâine, pe un tocător
25 ianuarie, 05:47
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat, decorată cu ciocolată, porționată
24 ianuarie, 05:37
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi, într-un bol negru
24 ianuarie, 05:16
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic porționat pe un tocător de lemn
23 ianuarie, 05:44
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
23 ianuarie, 05:27
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
De ce ți s-a scurtat menstruația? Cauze posibile și când să consulți un medic
De ce ți s-a scurtat menstruația? Cauze posibile și când să consulți un medic
De ce ți s-a scurtat menstruația? Cauze posibile și când să consulți un medic
A tras-o ca pe o cârpă pe la noi prin curte. Alina a murit sub o ploaie de lovituri chiar de mâna soţului său. Sebastian s-a panicat când şi-a dat seama ce a făcut
"A tras-o ca pe o cârpă pe la noi prin curte". Alina a murit sub o ploaie de lovituri chiar de mâna soţului său. Sebastian s-a panicat când şi-a dat seama ce a făcut
"A tras-o ca pe o cârpă pe la noi prin curte". Alina a murit sub o ploaie de lovituri chiar de mâna soţului său. Sebastian s-a panicat când şi-a dat seama ce a făcut
El e românul care are un salariu 33.000 de euro pe lună. Are acelaşi loc de muncă din 2013
El e românul care are un salariu 33.000 de euro pe lună. Are acelaşi loc de muncă din 2013
El e românul care are un salariu 33.000 de euro pe lună. Are acelaşi loc de muncă din 2013
Cele mai noi episoade ale serialului Ana,Mi-ai fost scrisă în ADN au condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public
Cele mai noi episoade ale serialului Ana,Mi-ai fost scrisă în ADN au condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public
Cele mai noi episoade ale serialului Ana,Mi-ai fost scrisă în ADN au condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public
Cansu Tosun și Erkan Kolçak Köstendil trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Actrița i-a dedicat un mesaj emoționant soțului său celebru
Cansu Tosun și Erkan Kolçak Köstendil trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Actrița i-a dedicat un mesaj emoționant soțului său celebru
Cansu Tosun și Erkan Kolçak Köstendil trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire. Actrița i-a dedicat un mesaj emoționant soțului său celebru
Cum sunt afectați copiii de timpul petrecut în fața ecranului. Doar 90 de minute pe zi pot avea un impact semnificativ
Cum sunt afectați copiii de timpul petrecut în fața ecranului. Doar 90 de minute pe zi pot avea un impact semnificativ
Cum sunt afectați copiii de timpul petrecut în fața ecranului. Doar 90 de minute pe zi pot avea un impact semnificativ
Muffins cu quinoa, brânză și spanac
Muffins cu quinoa, brânză și spanac
Muffins cu quinoa, brânză și spanac
Brioșe pufoase cu mere și scorțișoară. O rețetă fără zahăr, îndulcită natural cu mere rase, ideală pentru cei mici
Brioșe pufoase cu mere și scorțișoară. O rețetă fără zahăr, îndulcită natural cu mere rase, ideală pentru cei mici
Brioșe pufoase cu mere și scorțișoară. O rețetă fără zahăr, îndulcită natural cu mere rase, ideală pentru cei mici
Dua Lipa a trăit un moment de panică după ce un grup de fani s-a strecurat în hotelul ei din Chile: Erau în fața camerei sale
Dua Lipa a trăit un moment de panică după ce un grup de fani s-a strecurat în hotelul ei din Chile: „Erau în fața camerei sale”
Dua Lipa a trăit un moment de panică după ce un grup de fani s-a strecurat în hotelul ei din Chile: „Erau în fața camerei sale”
Care sunt efectele consumului regulat de vitamina E. Cum te poate ajuta un aport constant
Care sunt efectele consumului regulat de vitamina E. Cum te poate ajuta un aport constant
Care sunt efectele consumului regulat de vitamina E. Cum te poate ajuta un aport constant
fresh
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios

Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană

Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat

Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat

Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian

Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
închide