Pulpe de pui la grătar. Cum prepari cel mai bun baiț pentru o friptură delicioasă
Pulpele de pui nu trebuie să lipsească de pe grătarul tău. Sunt suculente, pot fi preparate într-o varietate de moduri și pot fi combinate cu diverse sosuri, legume sau garnituri. Indiferent cât de mofturoși sunt cei de la masă, nu au cum să refuze un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Pentru a face pulpe de pui la grătar trebuie mai întâi să alegi cele mai bune ingrediente. Caută în magazin pulpe care provin de la păsări crescute în mod liber. Nu doar că au fost hrănite sănătos, dar carnea lor este mult mai gustoasă.
Dacă vrei să scazi conținutul de grăsimi îndepărtează pielea, dar atunci când le gătești la grătar este păcat să faci acest lucru. Pielea va deveni crocantă și va ajuta toate sucurile și aromele cărnii să se păstreze în interior.
Ingrediente
Mod de preparare
După ce ai găsit carnea de cea mai bună calitate trebuie să o pregătești pentru grătar. Cel mai bine poți face acest lucru punând-o într-o marinadă pentru minimum 30 de minute sau chiar peste noapte pentru a permite aromelor să pătrundă în carne.
Există multe rețete de baiț pentru pulpe de pui la grătar. Tu poți să alegi combinația care se potrivește cel mai bine gusturilor tale
Cum prepari marinada
Într-un castron, se combină uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, cimbrul și rozmarinul. Se amestecă bine ingredientele până obțineți o marinadă omogenă. Se toarnă peste pulpele de pui, se acoperă și se dau la rece.
Cum pregătești pulpele de pui
Nu pune pulpele pe grătar imediat ce le-ai scos de la frigider. Lasă-le pentru câteva minute la temperatura camerei. Atunci când le pui pe grătar, nu le întoarce prea des. Lasă-le să se gătească pe o parte până când pielea devine crocantă, apoi întoarce-le. Poți chiar să folosești un termometru pentru a verifica temperatura internă a pulpelor. Aceasta ar trebui să fie aproximativ 75°C.
După ce pulpele s-au gătit lasă-le să se odihnească câteva minute. Această etapă va ajuta sucurile din carne să se redistribuie și va menține pulpele mai suculente.
Trucuri pentru cele mai bune pulpe de pui la grătar
Pentru a obține cele mai bune pulpe de pui la grătar folosește pulpe de pui proaspete, din surse sigure. Nu ar trebui să aibă pete sau contuzii, iar pielea trebuie să aibă o culoare uniformă.
Vara aceasta încearcă și rețeta de ostropel de pui. Este o rețetă ideală pentru mesele mari în familie.
Asigură-te că pulpele sunt uscate înainte de a le pune pe grătar. Poți folosi un prosop de hârtie pentru a le șterge și îndepărta excesul de umiditate. Înainte de a pune carnea preîncălzește grătarul. Aceasta trebuie să fie curat și uns cu puțin ulei pentru a evita lipirea pulpelor.