Dacă îți plac deserturile decorate cu glazuri colorate sub formă de jeleu, poți prepara astfel de glazuri cu ușurință în casă. Una dintre rețete pe care ți-o recomandăm s-o încerci este cea de peltea de lămâie. Este rețeta celui mai aromat și mai plăcut colorat jeleu.
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleuGemul de prune este cel mai popular gem preparat în bucătăria românească. Dacă te-ai decis să îl prepari și tu, dar nu ai timp să amesteci continuu în el, îți recomandăm să încerci rețeta de gem de prune la tavă. Este o rețetă mai simplă și mai rapid de preparat.
Gem de prune la tavă, mai simplu și mai rapid de preparatDacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de aroma lor și în sezonul rece, poți prepara cu ușurință câteva borcane de gem de smochine. Va fi un adevărat deliciu pentru micul dejun, servit cu pâine prăjită. Dar va fi un răsfăț culinar servit și în interiorul clătitelor mult adorate. Îl mai poți folosi chiar și ca umplutură pentru prăjituri și tarte. Însă te poți bucura de el și sub formă de sos lângă o friptură de rață sau de gâscă.
Gem de smochine. Rețeta unui gem cremos și aromatDacă vrei să conservi aroma caiselor pentru iarnă, dar te temi de conținutul mare de zahăr, îți propunem să încerci rețeta de gem de caise fără zahăr. Este o rețetă de gem dietetic, perfectă și pentru persoanele cu restricții la consumul de dulciuri.
Gem de caise fără zahăr. Rețetă de gem dieteticA prepara o dulceață de căpșuni fără zahăr este o alternativă sănătoasă și gustoasă pentru cei care doresc să reducă aportul de zahăr în alimentație. Pentru această rețetă, vei folosi un îndulcitor natural și un agent de îngroșare natural.
Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasăDacă vrei să ai o cămară plină cu bunătăți pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de rubarbă. Este o rețetă simplă și ușoară, fără arome adăugate și fără conservanți.
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugateDacă obișnuiești să prepari gem de gutui și dulceață, încearcă și rețeta de marmeladă de gutui. Este o rețetă simplă, fără gelatină sau conservanți adăugați.
Marmeladă de gutui. Rețetă simplă, fără gelatină și fără conservanțiNu rata sezonul caiselor gustoase și parfumate fără să prepari și câteva borcane cu compot de caise jumătăți. Îți vor fi utile mai târziu la rețetele de prăjituri și torturi, dar și pentru răsfățul de zi cu zi.
Compot de caise jumătăți. Rețetă simplă, fără conservanți