Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate

Dacă vrei să ai o cămară plină cu bunătăți pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de rubarbă. Este o rețetă simplă și ușoară, fără arome adăugate și fără conservanți.

Două cupe cu dulceață de rubarbă și în linguriță
Galerie foto

Galerie foto

Dulceața de rubarbă este perfectă pentru micul dejun și pentru deserturi / Shutterstock

Rețetele de dulceață reprezintă una dintre metodele de a conserva fructele sau legumele pentru iarnă. Este cea mai dulce dintre conserve, de aceea i s-a atribuit și denumirea de dulceață. Mai poți conserva fructele și legumele și sub formă de gem, compot sau sirop. Astfel te poți răsfăța și mai târziu cu gustul și aroma ingredientelor preferate.

Citește și

Rubarba este o plantă de primăvară comestibilă, care crește sub formă de tulpini lungi cu frunze mari, verzi-roșiatice. Comestibile sunt doar tulpinile, frunzele conțin toxine și concentrații mari de acid oxalic. Tulpinile de rubarbă pot fi folosite atât la rețetele de dulceață, gem, compot sau sirop, cât și în alte preparate culinare. Deserturile cu rubarbă sunt la mare căutare în sezonul acesteia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de prăjitură simplă cu rubarbă. Este simplă și din punct de vedere al listei de ingrediente, dar și al modului de preparare. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de dulceață de rubarbă.

Ingrediente

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea rubarbei care necesită spălare, curățare a cojii de deasupra și tocare în bucăți mici. Coaja de la rubarbă este foarte fibroasă și trebuie îndepărtată pentru că nu se va înmuia suficient pentru a deveni comestibilă.

Descoperă aici cum cureți tulpinile de rubarbă.

Cum prepari siropul pentru dulceață de rubarbă

Într-o cratiță mare, amestecă apa, zahărul și cojile de la rubarbă. Pentru a profita de toată savoarea, dar și de culoarea rubarbei, este indicat să fierbi și cojile odată cu siropul. Pune cratița pe foc mediu și amestecă continuu până când zahărul se dizolvă complet și siropul începe să fiarbă. Fierbe siropul timp de 5-6 minute, atât cât să se coloreze și aromatizeze de la cojile de rubarbă.

Îndepărtează cojile, dar scurge-le bine pentru a profita de toată savoarea lor. Apoi adaugă cuburile de rubarbă și sucul de lămâie. Redu focul la minim și lasă rubarba să fiarbă în sirop timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când siropul devine consistent. Amestecă din când în când, până când rubarba este bine înmuiată. Nu uita să înlături spuma care se formează la suprafața dulceții.

Poți testa consistența siropului de dulceață într-un mod simplu. Pune puțină dulceață pe o farfurie rece. Las-o să se răcească și dacă siropul este cursiv, dulceața mai necesită fierbere.

În timp ce dulceața fierbe, sterilizează borcanele și capacele acestora. le poți steriliza lor, fie prin fierbere în apă clocotită, fie prin introducerea lor în cuptor la 150 de grade Celsius, pentru 10 minute.

După ce delicioasa dulceață de rubarbă s-a fiert și borcanele sunt sterilizate, cu ajutorul unei linguri sau a unui polonic, umple borcanele cu dulceață fierbinte, până la filetul acestora.

Închide bine borcanele cu capacele sterilizate și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le să se răcească complet, apoi le poți eticheta și transfera în cămară.

Iar dacă dorești o rețetă delicioasă de desert cu rubarbă, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu rubarbă și bezea.

Citește și
Bol cu linguriță și dulceață de rubarbă
Galerie foto

Galerie foto

Spumă formată în cratița cu dulceață din rubarbă și o lingură de lemn
Rubarbă tocată în bol, alături de tulpini de rubarbă
Două cupe cu dulceață de rubarbă și în linguriță
+21
CELE MAI CITITE
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Piftie de curcan cu ouă fierte în trei vase, alături de un bol cu muștar, felii de pâine, furculițe, ceapă verde și usturoi
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dulceață de struguri negri în două borcane și în două pahare, alături de un platou cu struguri
Galerie foto
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamnei
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamnei
Borcan cu peltea de lămâie și linguriță, alături de lămâi proaspete
Galerie foto
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu
Gem de prune la tavă, în cuptor
Galerie foto
Gem de prune la tavă, mai simplu și mai rapid de preparat
Gem de prune la tavă, mai simplu și mai rapid de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Două bucăți de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel
21 aprilie, 05:08
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Mini tarte cu mousse de ton
20 aprilie, 05:14
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
19 aprilie, 05:48
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Piftie de curcan cu ouă fierte în trei vase, alături de un bol cu muștar, felii de pâine, furculițe, ceapă verde și usturoi
19 aprilie, 05:35
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
19 aprilie, 05:21
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Două porții de cozonac Gubana pe o farfurie, alături de platoul cu cozonacul secționat
18 aprilie, 06:11
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine porționată pe farfurii
18 aprilie, 05:31
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Detox după sărbători: Cum îți poți ajuta organismul să se refacă după masa de Paște
Detox după sărbători: Cum îți poți ajuta organismul să se refacă după masa de Paște
Detox după sărbători: Cum îți poți ajuta organismul să se refacă după masa de Paște
ANIMAŢIE. Fată de 15 ani, moartă după ce a căzut de pe trotinetă
ANIMAŢIE. Fată de 15 ani, moartă după ce a căzut de pe trotinetă
ANIMAŢIE. Fată de 15 ani, moartă după ce a căzut de pe trotinetă
„Românul ăla mare şi prost” Milionarul celebru care l-a jignit pe Ilie Năstase s-a reprofilat!
„Românul ăla mare şi prost” Milionarul celebru care l-a jignit pe Ilie Năstase s-a reprofilat!
„Românul ăla mare şi prost” Milionarul celebru care l-a jignit pe Ilie Năstase s-a reprofilat!
Mesaje de La mulți ani Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Sebastian Stan a vorbit deschis despre copilăria lui în România. Actorul a părăsit țara în urmă cu 30 ani. Ce a dezvăluit
Sebastian Stan a vorbit deschis despre copilăria lui în România. Actorul a părăsit țara în urmă cu 30 ani. Ce a dezvăluit
Sebastian Stan a vorbit deschis despre copilăria lui în România. Actorul a părăsit țara în urmă cu 30 ani. Ce a dezvăluit
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Hailey Bieber a postat o fotografie rară cu băiețelul ei, Jack, cu ocazia sărbătorii de Paște
Hailey Bieber a postat o fotografie rară cu băiețelul ei, Jack, cu ocazia sărbătorii de Paște
Hailey Bieber a postat o fotografie rară cu băiețelul ei, Jack, cu ocazia sărbătorii de Paște
Beneficiile masajului cu bețe de bambus. Care sunt efectele acestei terapii
Beneficiile masajului cu bețe de bambus. Care sunt efectele acestei terapii
Beneficiile masajului cu bețe de bambus. Care sunt efectele acestei terapii
fresh
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
închide