Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Un cremșnit cu căpșuni feliate în cremă este un desert rafinat de primăvară-vară. Acesta combină straturile crocante de foietaj cu o cremă catifelată de vanilie și prospețimea căpșunilor proaspete. Felia de cremșnit devine mai vibrantă, mai suculentă și mai echilibrată cu aceste fructe. Gustul este delicios, iar aspectul este spectaculos.

Porție de cremșnit cu căpșuni feliate în cremă
Desertul este echilibrat, nu prea dulce, și foarte răcoritor – un cremșnit cu un aer de vară / Shutterstock

Cremșnitul este, prin excelență, un desert franțuzesc elegant și rafinat. În această variantă modernă și de sezon, el capătă o dimensiune nouă datorită căpșunilor proaspete, tăiate felii fine și încorporate între straturi de cremă de vanilie și frișcă naturală. Gustul aromat al cremei se împletește cu dulceața ușor acidulată a căpșunilor. Foile crocante de foietaj adaugă acel contrast perfect de texturi care transformă o prăjitură simplă într-o experiență memorabilă.

Citește și

Foietajul este ușor aerat și sfărâmicios, dar suficient de rezistent pentru a susține straturile cremoase. La fiecare tăietură cu lingurița, se aud acele sunete discrete ale foilor care se sparg ușor – semn de reușită. Crema de vanilie păstrează tradiția cremșnitului, dar este îmbogățită cu frișcă bătută și (opțional) mascarpone, pentru mai multă lejeritate și stabilitate. Gustul nu este foarte dulce, echilibrul este cheia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aspectul este spectaculos în secțiune: crem galben-pal de vanilie, punctat de fâșii roșii de căpșuni și marginile crocante ale foietajului. Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas, pentru a prepara și tu acest delicios cremșnit cu căpșuni feliate în cremă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu coacerea foilor. Înainte de a întinde foile în tava de copt pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi pregătește o tavă cu dimensiunile mai mari decât cele ale foilor.

Cum coci foile de aluat foietaj

Întinde foile de aluat pe hârtie de copt, înțeapă-le cu furculița ca să nu se umfle neuniform. Coace-le 15–20 minute sau până devin aurii și crocante. Lasă-le să se răcească complet. Una dintre foi o poți tăia deja în pătrate (va fi cea de deasupra).

Descoperă și o rețetă de aluat foietaj preparată în casă.

Prepară crema pentru cremșnit cu căpșuni

Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul și amidonul.

Într-o crăticioară pune laptele pe foc și când este aproape de fierbere, toarnă-l treptat peste amestecul de ouă, amestecând continuu.

Pune totul înapoi pe foc mic și amestecă până când crema se îngroașă (devine ca o budincă densă). Oprește focul, adaugă vanilia și acoperă crema cu folie alimentară, lipită de suprafață, ca să nu prindă crustă. Lasă să se răcească complet (la temperatura camerei, apoi la rece).

După ce crema s-a răcit, bate frișca până devine fermă. Omogenizează crema fiartă cu mascarpone (dacă folosești) și apoi încorporează frișca cu mișcări ușoare, pentru o textură aerată.

Pentru montarea cremșnitului așază prima foaie de foietaj pe o tavă/tăviță. Pune jumătate din cremă și întinde uniform. Așază un strat compact de căpșuni feliate. Nu le suprapune prea gros. Adaugă restul de cremă, netezește frumos.

Pune deasupra foaia a doua (cea deja tăiată în pătrate, dacă dorești porționare ușoară). Apasă ușor să se așeze.

Introdu tava cu deliciosul cremșnit cu căpșuni la rece și lasă-l acolo cel puțin 4 ore (ideal peste noapte).

Înainte de servire, presară zahăr pudră pe deasupra. Apoi taie cu un cuțit fierbinte, cu lama curățată la fiecare tăietură, pentru un aspect curat.

Tot din categoria acestul delicios desert mai poți încerca și varianta cu blat de nucă la interior.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porții de prăjitură cu căpșuni și bucăți de ciocolată în aluat
Prăjitură cu căpșuni și bucăți de ciocolată în aluat. Desert dulce-acrișor
Prăjitură cu căpșuni și bucăți de ciocolată în aluat. Desert dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
5 iulie, 06:49
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Salată egipteană de fructe - Fakhfakhina
5 iulie, 06:26
Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 7 iulie – 13 iulie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 7 iulie – 13 iulie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 7 iulie – 13 iulie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea în România până pe 4 august
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea în România până pe 4 august
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea în România până pe 4 august
Milionarul român cu trei pensii dă din casă! Ce i-a făcut propria nevastă. Dieta secretă care l-a ajutat enorm
Milionarul român cu trei pensii dă din casă! Ce i-a făcut propria nevastă. Dieta secretă care l-a ajutat enorm
Milionarul român cu trei pensii dă din casă! Ce i-a făcut propria nevastă. Dieta secretă care l-a ajutat enorm
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Nepoata Victoriei Ruffo a împlinit 1 an. Actrița ar fi lipsit de la petrecerea zilei sale de naștere
Nepoata Victoriei Ruffo a împlinit 1 an. Actrița ar fi lipsit de la petrecerea zilei sale de naștere
Nepoata Victoriei Ruffo a împlinit 1 an. Actrița ar fi lipsit de la petrecerea zilei sale de naștere
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Tartă cu lămâie și zmeură
Tartă cu lămâie și zmeură
Tartă cu lămâie și zmeură
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Sean Diddy Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Sean „Diddy” Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Sean „Diddy” Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
fresh
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
închide