Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Un cremșnit cu căpșuni feliate în cremă este un desert rafinat de primăvară-vară. Acesta combină straturile crocante de foietaj cu o cremă catifelată de vanilie și prospețimea căpșunilor proaspete. Felia de cremșnit devine mai vibrantă, mai suculentă și mai echilibrată cu aceste fructe. Gustul este delicios, iar aspectul este spectaculos.

Porție de cremșnit cu căpșuni feliate în cremă
Desertul este echilibrat, nu prea dulce, și foarte răcoritor – un cremșnit cu un aer de vară / Shutterstock

Cremșnitul este, prin excelență, un desert franțuzesc elegant și rafinat. În această variantă modernă și de sezon, el capătă o dimensiune nouă datorită căpșunilor proaspete, tăiate felii fine și încorporate între straturi de cremă de vanilie și frișcă naturală. Gustul aromat al cremei se împletește cu dulceața ușor acidulată a căpșunilor. Foile crocante de foietaj adaugă acel contrast perfect de texturi care transformă o prăjitură simplă într-o experiență memorabilă.

Citește și

Foietajul este ușor aerat și sfărâmicios, dar suficient de rezistent pentru a susține straturile cremoase. La fiecare tăietură cu lingurița, se aud acele sunete discrete ale foilor care se sparg ușor – semn de reușită. Crema de vanilie păstrează tradiția cremșnitului, dar este îmbogățită cu frișcă bătută și (opțional) mascarpone, pentru mai multă lejeritate și stabilitate. Gustul nu este foarte dulce, echilibrul este cheia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aspectul este spectaculos în secțiune: crem galben-pal de vanilie, punctat de fâșii roșii de căpșuni și marginile crocante ale foietajului. Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas, pentru a prepara și tu acest delicios cremșnit cu căpșuni feliate în cremă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu coacerea foilor. Înainte de a întinde foile în tava de copt pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi pregătește o tavă cu dimensiunile mai mari decât cele ale foilor.

Cum coci foile de aluat foietaj

Întinde foile de aluat pe hârtie de copt, înțeapă-le cu furculița ca să nu se umfle neuniform. Coace-le 15–20 minute sau până devin aurii și crocante. Lasă-le să se răcească complet. Una dintre foi o poți tăia deja în pătrate (va fi cea de deasupra).

Descoperă și o rețetă de aluat foietaj preparată în casă.

Prepară crema pentru cremșnit cu căpșuni

Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul și amidonul.

Într-o crăticioară pune laptele pe foc și când este aproape de fierbere, toarnă-l treptat peste amestecul de ouă, amestecând continuu.

Pune totul înapoi pe foc mic și amestecă până când crema se îngroașă (devine ca o budincă densă). Oprește focul, adaugă vanilia și acoperă crema cu folie alimentară, lipită de suprafață, ca să nu prindă crustă. Lasă să se răcească complet (la temperatura camerei, apoi la rece).

După ce crema s-a răcit, bate frișca până devine fermă. Omogenizează crema fiartă cu mascarpone (dacă folosești) și apoi încorporează frișca cu mișcări ușoare, pentru o textură aerată.

Pentru montarea cremșnitului așază prima foaie de foietaj pe o tavă/tăviță. Pune jumătate din cremă și întinde uniform. Așază un strat compact de căpșuni feliate. Nu le suprapune prea gros. Adaugă restul de cremă, netezește frumos.

Pune deasupra foaia a doua (cea deja tăiată în pătrate, dacă dorești porționare ușoară). Apasă ușor să se așeze.

Introdu tava cu deliciosul cremșnit cu căpșuni la rece și lasă-l acolo cel puțin 4 ore (ideal peste noapte).

Înainte de servire, presară zahăr pudră pe deasupra. Apoi taie cu un cuțit fierbinte, cu lama curățată la fiecare tăietură, pentru un aspect curat.

Tot din categoria acestul delicios desert mai poți încerca și varianta cu blat de nucă la interior.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Clafoutis cu struguri decorat cu migdale tocate și zahăr pudră
Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă
Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
15 octombrie, 05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
14 octombrie, 05:10
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
arsura de congelator
13 octombrie, 06:40
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi 5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
Salata tabbouleh
13 octombrie, 05:31
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Angajații de la stat care riscă să rămână fără salarii. Ministerul cere reducerea cheltuielilor
Angajații de la stat care riscă să rămână fără salarii. Ministerul cere reducerea cheltuielilor
Angajații de la stat care riscă să rămână fără salarii. Ministerul cere reducerea cheltuielilor
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. Hamnet, lăudat ca fiind sublim și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
fresh
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
închide