rețeta de sos

Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Sosuri | 3 martie 2024

Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită

Sosul béarnaise este un clasic al bucătăriei franceze, fiind considerat un derivat al sosului olandez. Se servește de obicei cu friptură de vită, dar este potrivit și pentru alte tipuri de carne sau chiar pentru fructe de mare.

Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Sosuri | 22 ianuarie 2024

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia

Harissa este un condiment emblematic al bucătăriei nord-africane, cu origini în special în Tunisia. Este cunoscut pentru faptul că este foarte picant, aducând note aromate într-o varietate de preparate. Harissa poate fi găsită sub formă de pastă sau pudră și este adesea folosită pentru a da un plus de gust și iuțeală mâncărurilor.

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași
Sosuri | 6 noiembrie 2023

Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași

Sosul mole este unul dintre cele mai complexe și mai reprezentative sosuri din bucătăria mexicană, cunoscut pentru gustul său bogat și textura densă. Originea acestui sos este strâns legată de istoria și cultura Mexicului, fiind un amestec inedit de ingrediente care la final se completează într-un preparat unic.

Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași
Sos Velouté. Sosul de catifea de care ai nevoie pentru preparatele din carne
Sosuri | 29 octombrie 2023

Sos Velouté. Sosul de catifea de care ai nevoie pentru preparatele din carne

În lumea bucătăriei, sosurile reprezintă adesea elementul de finisare care transformă o simplă masă într-o experiență culinară memorabilă. Unul dintre sosurile clasice din bucătăria franceză este sosul Velouté. Cunoscut pentru textura sa catifelată și aroma subtilă, Velouté este un sos de bază versatil din care au derivat mai multe alte sosuri.

Sos Velouté. Sosul de catifea de care ai nevoie pentru preparatele din carne
Sos Caesar pentru salată. Rețeta simplă și trucuri utile
Sosuri | 23 octombrie 2023

Sos Caesar pentru salată. Rețeta simplă și trucuri utile

Rețeta de sosul Caesar este una dintre cele mai populare rețete de sosuri din lume, folosit nu doar pentru salate, ci și ca marinadă, dip pentru legume sau glazură pentru carnea la grătar. Ca majoritatea preparatelor care au făcut istorie a fost inventat din greșeală.

Sos Caesar pentru salată. Rețeta simplă și trucuri utile
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de prăjitură cu rubarbă pe o farfurie
09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
Două porții de tort Mozaic pe două farfurii, alături de o latieră și o ceașcă cu cafea
07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Tarta Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Prăjituri indiente pe două farfurii cu căpșuni și mentă
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Trei porții din prăjitura Albinița
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Porție de prăjitură cu rubarbă pe farfurie cu furculiță, alături de prăjitura secționată pe platou și tulpini de rubarbă
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Pui cu cartofi și năut
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Două mâini de femeie care curăță un ou de coajă
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
închide