rețeta de sos

Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Sosuri | 3 martie 2024

Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită

Sosul béarnaise este un clasic al bucătăriei franceze, fiind considerat un derivat al sosului olandez. Se servește de obicei cu friptură de vită, dar este potrivit și pentru alte tipuri de carne sau chiar pentru fructe de mare.

Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Sosuri | 22 ianuarie 2024

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia

Harissa este un condiment emblematic al bucătăriei nord-africane, cu origini în special în Tunisia. Este cunoscut pentru faptul că este foarte picant, aducând note aromate într-o varietate de preparate. Harissa poate fi găsită sub formă de pastă sau pudră și este adesea folosită pentru a da un plus de gust și iuțeală mâncărurilor.

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași
Sosuri | 6 noiembrie 2023

Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași

Sosul mole este unul dintre cele mai complexe și mai reprezentative sosuri din bucătăria mexicană, cunoscut pentru gustul său bogat și textura densă. Originea acestui sos este strâns legată de istoria și cultura Mexicului, fiind un amestec inedit de ingrediente care la final se completează într-un preparat unic.

Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași
Sos Velouté. Sosul de catifea de care ai nevoie pentru preparatele din carne
Sosuri | 29 octombrie 2023

Sos Velouté. Sosul de catifea de care ai nevoie pentru preparatele din carne

În lumea bucătăriei, sosurile reprezintă adesea elementul de finisare care transformă o simplă masă într-o experiență culinară memorabilă. Unul dintre sosurile clasice din bucătăria franceză este sosul Velouté. Cunoscut pentru textura sa catifelată și aroma subtilă, Velouté este un sos de bază versatil din care au derivat mai multe alte sosuri.

Sos Velouté. Sosul de catifea de care ai nevoie pentru preparatele din carne
Sos Caesar pentru salată. Rețeta simplă și trucuri utile
Sosuri | 23 octombrie 2023

Sos Caesar pentru salată. Rețeta simplă și trucuri utile

Rețeta de sosul Caesar este una dintre cele mai populare rețete de sosuri din lume, folosit nu doar pentru salate, ci și ca marinadă, dip pentru legume sau glazură pentru carnea la grătar. Ca majoritatea preparatelor care au făcut istorie a fost inventat din greșeală.

Sos Caesar pentru salată. Rețeta simplă și trucuri utile
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
20 decembrie, 07:32
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
20 decembrie, 06:58
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
20 decembrie, 05:51
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
19 decembrie, 05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
19 decembrie, 05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
19 decembrie, 05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
închide