Sos Caesar pentru salată. Rețeta simplă și trucuri utile

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de sosul Caesar este una dintre cele mai populare rețete de sosuri din lume, folosit nu doar pentru salate, ci și ca marinadă, dip pentru legume sau glazură pentru carnea la grătar. Ca majoritatea preparatelor care au făcut istorie a fost inventat din greșeală.

sos caesar servit alături de o salată sănătoasă
Sosul Caesar se folosește pentru salate, sandviciuri, dip / Shutterstock

Sosul Caesar este complex, cu un amestec de ingrediente care îi conferă o textură cremoasă și un gust bogat, făcându-l în același timp foarte versatil. Poți să îl prepari într-o cantitate mai mare și să îl ții la frigider pentru mai multe zile, într-un borcan de sticlă închis ermetic. Îl poți folosi la atât de multe preparate încât nici nu știi când l-ai terminat.

Citește și

Pentru a-l prepara ai nevoie de câteva ingrediente pe care, poate, le ai deja în casă: maioneză, sos Worcestershire, suc de lămâie, usturoi, muștar Dijon, parmezan, sare și piper. mai poți pune și câteva fileuri de anșoa, însă dacă nu îți place gustul lor poți să nu o faci. Ai grijă totuși că sunt foarte sărate și s-ar putea să nu mai fie nevoie să adaugi tu sare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sosul Caesar se folosește în mod obișnuit la salata cu același nume, însă ai libertatea să îl pui alături de orice alt preparat vrei pentru că este delicios.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare pentru rețeta de sos Caesar.

Cum prepari rețeta de sos Caesar

Într-un bol, se combină maioneza, sosul Worcestershire, sucul de lămâie, muștarul Dijon și fileurile de anșoa dacă se folosesc. După ce se omogenizează, se adaugă usturoiul mărunțit sau zdrobit și se amestecă.

Apoi se pune jumătate din cantitatea de parmezan ras în bol și se amestecă bine toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă.

Se gustă sosul și se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat în funcție de preferințe. Pentru a subția sosul, se poate adăuga, treptat, puțină apă sau lapte, amestecând constant, până când obțineți consistența dorită. La final, se presară restul de parmezan ras deasupra sosului și se amestecă ușor.

Se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute înainte de a-l folosi, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

La ce se mai poate folosi rețeta de sos Caesar

Sosul caesar este extrem de versatil și poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare și preparate, nu doar în salatele caesar. Se potrivește foarte bine cu legumele proaspete, în special cu morcovii, tijele de țelină, ardeii, castraveții sau conopida. Folosit ca dip, este o modalitate excelentă de a face legumele mai apetisante.

Sosul caesar poate fi folosit în loc de maioneză sau muștar pentru sandviciuri, wrap-uri sau burrito pentru a adăuga o notă de prospețime.

De asemenea, este excelent lângă cartofi oricum ar fi aceștia pregătiți. Acest sos poate fi folosit pentru a însoți fructele de mare reci, cum ar fi creveții sau crabii. Servește-le cu sos caesar pentru un aperitiv sofisticat.

Sosul caesar poate fi utilizat ca marinadă pentru carne, în special pentru piept de pui sau fructe de mare. Lasă carnea să se odihnească în sos pentru o perioadă scurtă înainte de gătire pentru a absorbi aromele. Poate fi folosit și pentru a glazura carnea ce urmează să fie pusă pe grătar.

Adaugă sosul caesar la paste gătite sau la salatele de paste pentru un gust mai bogat și pentru a obține o textură cremoasă. Merge bine cu paste făinoase sau cu paste din tărâțe.

Cum a primit salata Caesar această denumire

Sosul caesar are o origine controversată și nu există o variantă unanim acceptată cu privire la inventatorul său. Cele mai multe surse îl au în centru pe bucătarul italian Cezar Cardini. Acesta a fost un bucătar italian care a emigrat în Statele Unite.

Potrivit legendei, în 1924, în timpul unui weekend aglomerat de 4 iulie în Tijuana, Mexic, Cezar Cardini a rămas fără ingrediente pentru salată, așa că a folosit ce avea la îndemână.

El a creat salata folosind frunze de salată Romaine, crutoane de pâine, ulei de măsline, ouă, usturoi, suc de lămâie, parmezan și sos Worcestershire.

Acest preparat a devenit cunoscut sub numele de „Caesar’s Salad” și a devenit extrem de popular. Cum salata avea nevoie de un sos, acesta a fost creat tot cu era disponibil în bucătărie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată aperitiv pentru masa de Paște servită într-o farfurie albă
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
mai multe andive pe un blat gri
Cum se prepară și cu ce se potrivesc andivele. De ce le includ bucătarii în rețetele de salate
Cum se prepară și cu ce se potrivesc andivele. De ce le includ bucătarii în rețetele de salate
sosul béarnaise
Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale, gata de servit
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
bomboane pentru masa de Paște
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Cartofi și morcovi la cuptor puși alături de carnea de miel
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic pe un platou verde
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Trei cozonaci tradiționali puși pe un blat de lemn
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Ciorbă de miel cu lobodă în bol alb cu lingură și pătrunjel verde
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Porție de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu gnocchi
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...
Parteneri
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Secretul pe care Prințul William l-a păstrat față de Kate Middleton timp de ani de zile. Despre ce e vorba
Secretul pe care Prințul William l-a păstrat față de Kate Middleton timp de ani de zile. Despre ce e vorba
Secretul pe care Prințul William l-a păstrat față de Kate Middleton timp de ani de zile. Despre ce e vorba
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum 
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum 
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum 
fresh
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
închide