Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Acești biscuiți cu dovleac copt și ciocolată sunt delicioși alături de un pahar de lapte cald, ceai aromat sau cafea. Rețeta este simplă și ușoară și aduce un strop de căldură și confort în orice zi răcoroasă. Biscuiții au o textură ușor moale, arome calde de dovleac și condimente, îmbogățite de dulceața bănuților de ciocolată. Sunt ușor de preparat și reprezintă o alegere minunată pentru o gustare sau un desert reconfortant.

Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată pe un tocător de lemn, alături de un dovleac secționat și o măsură metalică de ingediente
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiții sunt ușor de preparat și reprezintă o alegere minunată pentru o gustare sau un desert reconfortant / Shutterstock

Biscuiții au o crustă ușor aurie și o consistență pufoasă, aproape de prăjitură. Aroma intensă de dovleac copt se împletește armonios cu condimente precum scorțișoara și nucșoara, iar bucățile de ciocolată adaugă o notă de răsfăț. Fiecare mușcătură oferă un echilibru perfect între dulce, condimentat și catifelat. Acești biscuiți pot fi păstrați într-un recipient ermetic timp de 6-7 zile, la loc mai răcoros.

Citește și

Tot din dovleacul copt mai poți încerca și o rețetă de muffins cu dovleac și fulgi de ovăz, perfecți pentru micul dejun sau ca gustare sănătoasă. Poți să prepari rețeta delicioșilor muffins în același timp cu rețeta de biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei coace dovleacul la 190 de grade Celsius pentru 40-50 de minute, sau în funcție de tipul acestuia. poți coace dovleacul direct porționat în cuburi, fără coajă, pentru a scurta timpul de coacere. Apoi îl lași să se răcească și îl transformi în piure.

Cum prepari biscuiți cu dovleac copt și ciocolată

După coacerea, răcirea și transformarea dovleacului în piure poți prepara și aluatul pentru biscuiți.

Într-un bol mare, amestecă piureul de dovleac cu zahărul brun, zahărul alb și untul topit sau uleiul. Adaugă oul și amestecă binte toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.

Într-un bol separat trece făina prin sită împreună cu praful de copt. Adaugă bicarbonatul de sodiu, condimentele enumerate în listă și sarea. Amestecă bine toate aceste ingrediente.

Apoi încorporează treptat ingredientele uscate în cele lichide, amestecând ușor cu o spatulă. La final, adaugă bănuții de ciocolată, păstrând câțiva pentru decor.

Lasă aluatul de biscuiți la relaxat acoperit cu o folie până când se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Între timp pregătește tava mare a cuptorului în care așezi hârtie de copt.

Cu ajutorul unei linguri, formează din aluat mici grămăjoare în tavă, lăsând spațiu între ele, deoarece biscuiții se vor lăsa puțin la copt. Decorează cu bănuții de ciocolată păstrați.

Pune tava în cuptor și coace delicioșii biscuiți cu dovleac copt și ciocolată timp de 12-15 minute, până când marginile devin ușor aurii. Lasă-i să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi transferă-i pe un grătar pentru a se răci complet.

Citește și
Biscuiți cu dovleac și bănuți de ciocolată într-un bol
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiți din dovleac cu ciocolata pe hârtie de copt
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată pe un tocător de lemn, alături de un dovleac secționat și o măsură metalică de ingediente
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată pe un tocător de lemn, alături de un dovleac secționat
+21
CELE MAI CITITE
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
piure de mazăre într-un bol
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețetă ciocolată caldă cremoasă servită într-o cană albă
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Tocăniță de ciuperci de post mănăstirească
Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă
Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețetă ciocolată caldă cremoasă servită într-o cană albă
05:33
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Fursecuri vieneze cu stafide și mălai pe o farfurie
05:15
Fursecuri vieneze cu stafide și mălai, perfecte pentru sărbători Fursecuri vieneze cu stafide și mălai, perfecte pentru sărbători
Tocăniță de ciuperci de post mănăstirească
05:13
Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, una secționată, alături de căpșuni
13 decembrie, 05:41
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Supă cremă de mazăre de post pusă într-un bol
13 decembrie, 05:26
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Șuncă fiartă în zeamă de varză, decorată cu boia și feliată
13 decembrie, 05:19
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
12 decembrie, 06:52
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
12 decembrie, 06:48
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
3 motive pentru care te trezești din oră în oră noaptea. Ce îți poate perturba somnul, potrivit specialiștilor
3 motive pentru care te trezești din oră în oră noaptea. Ce îți poate perturba somnul, potrivit specialiștilor
3 motive pentru care te trezești din oră în oră noaptea. Ce îți poate perturba somnul, potrivit specialiștilor
Cum a rămas o femeie de 83 de ani din Alba fără economiile de-o viaţă. Apelul care i-a furat 25.000 de lei
Cum a rămas o femeie de 83 de ani din Alba fără economiile de-o viaţă. Apelul care i-a furat 25.000 de lei
Cum a rămas o femeie de 83 de ani din Alba fără economiile de-o viaţă. Apelul care i-a furat 25.000 de lei
Regretul pe care l-a avut Mircea Diaconu: S-a separat cu durere! Actorul a murit la vârsta de 74 de ani
Regretul pe care l-a avut Mircea Diaconu: „S-a separat cu durere!” Actorul a murit la vârsta de 74 de ani
Regretul pe care l-a avut Mircea Diaconu: „S-a separat cu durere!” Actorul a murit la vârsta de 74 de ani
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Cea mai importantă descoperire științifică în 2024. Titlul a fost acordat unui medicament care poate salva milioane de vieți
Cea mai importantă descoperire științifică în 2024. Titlul a fost acordat unui medicament care poate salva milioane de vieți
Cea mai importantă descoperire științifică în 2024. Titlul a fost acordat unui medicament care poate salva milioane de vieți
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Cum să-ți gestionezi așteptările de sărbători și să eviți epuizarea
Cum să-ți gestionezi așteptările de sărbători și să eviți epuizarea
Cum să-ți gestionezi așteptările de sărbători și să eviți epuizarea
Billie Eilish a publicat un videoclip realizat în timpul înregistrării unuia dintre cele mai mari hituri ale ei – Birds of a Feather
Billie Eilish a publicat un videoclip realizat în timpul înregistrării unuia dintre cele mai mari hituri ale ei – „Birds of a Feather”
Billie Eilish a publicat un videoclip realizat în timpul înregistrării unuia dintre cele mai mari hituri ale ei – „Birds of a Feather”
Alimente de post recomandate de medicul nutriționist
Alimente de post recomandate de medicul nutriționist
Alimente de post recomandate de medicul nutriționist
fresh
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională

Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci

Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci

Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești

Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
închide