Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori gustul dovleacului copt, acest chec de post cu dovleac copt cu siguranță va fi pe gustul tău. Te vor cuceri atât gustul și aroma checului, cât și culoarea deosebită și textura densă și ușor umedă.

Chec de post cu dovleac copt porționat pe un platou alb dreptunghiular
Galerie foto

Galerie foto

Checul se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Shutterstock

Rețeta checului nu este complexă, însă necesită două etape de preparare. În prima etapă vei coace dovleacul pe care îl vei transforma în piure după răcire. Iar în a doua etapă vei coace checul. Dacă nu ai suficient timp de petrecut în bucătărie pentru coacerea checului, îl poți coace cu o zi înainte și păstrezi piureul la rece.

Citește și

Poți adapta rețeta după propriul gust adăugând în compoziția de chec aromele preferate. Mai poți adăuga și alte ingrediente precum nuci, alune, migdale sau fructe uscate. Însă va trebui să adaptezi cantitatea de făină în funcție de cantitatea ingredientelor adăugate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de chec cu banane și cocos, tot din categoria celor de post. Iar mai jos îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu deliciosul chec de post cu dovleac copt.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei coace dovleacul. Dar înainte de a-l pune la cuptor spală bine coaja dovleacului și șterge-o cu prosoape de hârtie. Secționează dovleacul în sferturi și răzuiește cu o lingură nervurile și semințele. Îndepărtează-le, apoi secționează sferturile de dovleac în 2-3 felii. Pune-le la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le timp de o oră la 200 de grade Celsius.

Cum prepari chec de post cu dovleac copt

După ce feliile de dovleac s-au copt, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească. Apoi pune miezul într-un bol, pasează-l cu ajutorul blenderului și transformă-l într-un piure cremos și frumos colorat.

Descoperă aici cum poți coace dovleacul, pentru a obține un gust delicios.

Înainte de a prepara compoziția pentru chec pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în două tăi clasice de chec.

Peste piureul de dovleac adaugă sucul de portocală, coaja de portocală răzuită fin și uleiul. Amestecă bine aceste ingrediente cu ajutorul mixerului până la omogenizarea compoziției.

Trece făina prin sită împreună cu praful de copt în alt bol și adaugă sarea și pudra de scorțișoară. Amestecă bine și aceste ingrediente uscate, folosind o spatulă sau agitând ușor bolul. Apoi, adaugă, treptat amestecul de ingrediente uscate peste compoziția de dovleac, amestecând ușor pentru omogenizare.

Împarte compoziția de chec de post cu dovleac copt în cele două tăvi pregătite. Nivelează suprafața compoziților de chec și pune tăvile în cuptorul încălzit.

Coace checurile cu dovleac copt pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere lasă-le să se răcească mai întâi în formele de copt, iar mai apoi le transferi pe platouri sau pe un grătar de răcire. Le poți porționa după răcirea completă. Opțional, poți presăra zahăr pudră cu aromă de vanilie deasupra checurilor.

Dacă dorești să mai prepari și alte deserturi cu dovleac, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, tot de post.

Citește și
Două checuri de post cu dovleac copt, unul în tavă și altul porționat pe un ștergar cu cuțit, alături de doi dovleci
Galerie foto

Galerie foto

Două checuri de post cu dovleac copt în tăvi și doi dovleci
Chec de post cu dovleac copt porționat pe un platou alb dreptunghiular
+0
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Melcișori de post cu mac pe un grătar și pe o farfurie, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Două Mini tarte cu mere de post, o furculiță și mere proaspete
Galerie foto
Mini tarte cu mere de post. Un desert fraged, aromat și irezistibil
Mini tarte cu mere de post. Un desert fraged, aromat și irezistibil
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Un motociclist italian a fost omorât de urs pe Transfăgărăşan. Cadavrul, descoperit în pădure
Un motociclist italian a fost omorât de urs pe Transfăgărăşan. Cadavrul, descoperit în pădure
Un motociclist italian a fost omorât de urs pe Transfăgărăşan. Cadavrul, descoperit în pădure
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: Stop, stop, stop
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
fresh
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
închide