Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și ușoară, iar ingredientele simple și foarte accesibile.

Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată alături de un pahar cu lapte
Galerie foto

Galerie foto

Acești biscuiți oferă o alternativă mai sănătoasă la deserturile clasice / Shutterstock

Acești biscuiți combină textura crocantă a fulgilor de cereale cu gustul intens al ciocolatei, oferind o alternativă mai sănătoasă la deserturile clasice. Sunt crocanți la exterior, dar moi și pufoși în interior. Au un gust ușor dulce, iar bucățelele de ciocolată se topesc ușor la fiecare mușcătură.

Fulgii de cereale adaugă o textură interesantă și sunt o sursă excelentă de fibre, făcând din acești biscuiți o alegere mai sănătoasă pentru desert sau gustare. Poți adăuga și alte ingrediente pentru un plus de savoare, cum ar fi stafide, nuci, semințe sau fulgi de cocos.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Istoria biscuiților

Biscuiții sunt una dintre cele mai vechi și versatile gustări, consumate în întreaga lume de secole. Originea lor poate fi urmărită în diverse culturi. Au fost inițial dezvoltați ca alimente de călătorie, datorită durabilității lor. Biscuiții sunt, în esență, preparate de patiserie mici și uscate. Sunt făcute dintr-un aluat de bază care poate include făină, grăsime, zahăr și agenți de creștere, precum praful de copt. În funcție de rețetă și ingrediente, pot varia de la foarte crocanți la moi și sfărâmicioși, precum acești biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată.

Cuvântul “biscuit” provine din limba latină, „bis coctus”, care înseamnă “de două ori copt”, o referință la metoda inițială de preparare, care implica coacerea aluatului de două ori pentru a-l face mai crocant și mai rezistent la depozitare. Acest tip de biscuiți era perfect pentru călătorii lungi, fiind folosit de marinari și exploratori ca sursă de hrană pe mare.

De-a lungul timpului, biscuiții au evoluat dintr-o necesitate practică într-o adevărată artă culinară, devenind o gustare dulce sau sărată, populară în diferite bucătării și culturi. Descoperă mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași de urmat, pentru a prepara și tu biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi te vei ocupa de pregătirea ciocolatei și a fulgilor de cereale. Taie ciocolata în bucățele mici (poți folosi și fulgi de ciocolată dacă preferi).

Cântărește fulgii de cereale și pune-i deoparte. Apoi vei putea începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de biscuiți.

Descoperă și o rețetă de desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat.

Cum prepari biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată

Într-un bol mare, mixează untul cu zahărul brun sau mierea până obții o cremă pufoasă.

Adaugă oul și esența de vanilie, continuând să amesteci până când compoziția este omogenă.

Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și un praf de sare. Adaugă treptat amestecul de făină în compoziția de unt și ou, amestecând bine până se omogenizează.

Încorporează fulgii de cereale și bucățelele de ciocolată în aluat, amestecând ușor cu o spatulă până când se distribuie uniform.

Lasă aluatul de biscuiți deoparte și preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Cu ajutorul unei linguri, formează bile din aluat și așază-le pe tava de copt. Lasă spațiu între ele, deoarece biscuiții se vor deforma ușor în timpul coacerii.

Apasă ușor fiecare bilă pentru a le da forma de biscuiți.

Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute, până când devin aurii pe margini, dar încă moi în centru. Dacă îi preferi mai crocanți, îi poți lăsa câteva minute în plus.

După ce s-au copt, scoate tava din cuptor și lasă delicioșii biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată să se răcească pe un grătar.

Biscuiții pot fi păstrați într-o cutie ermetică timp de câteva zile, rămânând proaspeți și aromați.

Iar dacă mai dorești să prepari și alt fel de biscuiți, poți încerca rețeta de biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz.

Citește și
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată alături de un pahar cu lapte
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiți cu ciocolată și cereale pe un grătar
Biscuiți cu ciocolată și cereale în tavă
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată alături de un pahar cu lapte
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Galerie foto
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți Sablé așezați în straturi pe un platou de lemn
Galerie foto
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii într-o tavă cu hârtie de copt
Galerie foto
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Nazare: Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii. Ce spune despre subvenţia partidelor
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. Super-gonoreea rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
fresh
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
închide