Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Pentru diminețile reci din sezonul de iarnă, merg tare bine acești biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Alături de un ceai fierbinte sunt delicioși și sunt de post.
Galerie foto
Deserturile cu morcovi au devenit foarte populare în ultimul timp, în toate bucătăriile lumii. Cuceresc prin textură și culoare, dar și prin aroma deosebită și gust delicios. În plus, aduc și un aport de sănătate organismului. Dacă morcovii sunt asociați cu mere și cu fulgi de ovăz, desertul devine unul cu proprietăți digestive. Poți cuceri chiar și copiii cu un astfel de desert colorat și aromat.
Rețeta biscuiților nu este complexă, iar ingredientele sunt dintre cele comune deserturilor simple. Vei petrece doar puțin mai mult timp în bucătărie modelând biscuiții.
Tot pentru zilele de post, îți oferim și o rețetă de cornulețe de post cu cremă de nuci. Indiferent că le prepari pentru a umple un platou cu fursecuri festive sau pentru deliciul de zi cu zi, cornulețele sunt de nerefuzat. Iar în continuare poți urmări rețeta completă pentru prepararea delicioșilor biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa din bucătărie toate ingredientele necesare preparării rețetei de biscuiți. Apoi vei pregăti morcovii care necesită curățare, clătire și răzuire.
Descoperă și o rețetă de muffins cu dovleac și fulgi de ovăz.
Cum prepari biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz
După c e ai răzuit toți morcovii, pune o tigaie cu ulei la încins, pe flacăra aragazului. Adaugă morcovii răzuiți și presară puțină sare peste ei. Amestecă-i ușor doar atât cât să-și degaje aroma în ulei, apoi stinge focul și lasă-i la răcit.
După răcirea completă a morcovilor poți curăță merele și le dai pe răzătoare. Amestecă-le imediat cu morcovii căliți și răciți. Apoi adaugă puțin câte puțin din fulgii de ovăz și amestecă bine compoziția.
Optează pentru fulgi de ovăz mai fini și nu din cei foarte mari. Se vor omogeniza mai bine în compoziția biscuiților și se vor hidratat uniform. Lasă aluatul obținut deoparte, până când fulgii de ovăz vor absorbi sucul merelor și al morcovilor, dar și uleiul.
Amestecă bine aluatul pentru a deveni compact și colorat uniform. Dacă morcovii și merele au lăsat mai mult suc, mai poți adăuga fulgi de ovăz.
Înainte de a forma biscuiții, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava în care așezi hârtie de copt. Apoi modelează biscuiții punând cu lingura din compoziție în tavă. Tot cu ajutorul ligurii dă forma rotundă și ușor aplatizată biscuiților.
Pune tava în cuptor și coace delicioșii biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-i să se răcească în tavă, apoi îi poți transfera pe platouri de servire. Te poți bucura de ei dimineața, la micul dejun, dar și în pauza de cafea de la birou.
Din aceeași categorie de deserturi simple și de pot, mai poți încerca și rețeta de fursecuri din 3 ingrediente, fără coacere.
Galerie foto