Fursecuri din 3 ingrediente. Desert fără coacere
Aceste fursecuri din 3 ingrediente, fără coacere, sunt moi și ușor lipicioase, dar sunt tot ce ai nevoie când îți este poftă de ceva bun și sănătos. Nu conțin făină, ouă, zahăr rafinat, unt. Se păstrează bine pentru o perioadă lungă de timp și sunt delicioase.
Dacă îți place să mănânci sănătos ar trebuie să ai mereu la îndemână mereu fulgi de ovăz. Se pot folosi atât la deserturi care necesită coacere, dar și fără. Se pot combina cu o mulțime de alte ingrediente și au multiple beneficii asupra sănătății, în special a sistemului digestiv.
Ingrediente
Mod de preparare
Se taptează o tavă cu hârtie de copt.
Cum prepari rețeta de fursecuri
Într-un castron mare, se adaugă unt de migdale, miere și o parte din fulgii de ovăz, rezervând 2 linguri. Se amestecă cu o spatulă până când mierea este complet încorporată și amestecul se transformă într-un aluat gros.
Dacă aluatul nu pare suficient de gros, se adaugă o lingură de fulgi de ovăz și se amestecă din nou. Se mai pune și ultima lingură de fulgi de ovăz dacă tot nu are consistența dorită. Dacă tot nu pare suficient de gros, adăugați încă o lingură de ovăz și se amestecă.
Cu ajutorul unei linguri se ia aluat și se rulează între palme până se formează o minge netedă. Se pune fiecare bilă pe tava pregătită. Se apasă pe cu spatele unei linguri până când se formează un disc rotund neted.
Se pun fursecurile la frigider pentru aproximativ 30 de minute- o oră pentru a se întări. Se păstrează în frigider sau congelator.
Cum alegi ingredientele pentru fursecuri
Pentru rețeta de fursecuri din 3 ingrediente, fără coacere, ai nevoie de fulgi de ovăz măcinați mai fin. Nu au nevoie de atât de mult lichid pentru a se înmuia. Dacă nu au suficient lichid prăjiturile vor ieși prea uscate. Dacă ai la dispoziție doar fulgi de ovăz mai mari, procesează-i într-un robot de bucătărie până devin mai fini.
Mierea este ingredientul care îndulcește aceste fursecuri, dar și leagă fulgii de ovăz. Poți folosi și sirop de arțar sau piure de banane în care pui puțin zahăr. În cazul în care folosești sirop de arțar pune toată cantitatea de fulgi de ovăz de la început.
Dacă utilizezi piure de banane proporția este de 6 linguri de piure la o cană de fulgi de ovăz măcinați fin.
Asigură-te că folosești unt de migdale natural neîndulcit. Acesta are doar migdale în lista de ingrediente și nu are uleiuri adăugate. Poți înlocui untul de migdale cu unt de arahide natural.
Dacă vrei un înlocuitor fără nuci, poți încerca untul natural din semințe de Floarea-soarelui.
Fursecurile din 3 ingrediente fără coacere se păstrează foarte bine într-o cutie închisă ermetic pusă la frigider. Dacă faci o cantitate mai mare le poți congela într-un recipient adecvat până la 6 luni.