Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ți-ai propus să prepari un tort delicios de casă, dar îți este teamă de nereușita blatului, îți oferim o rețetă de blat de tort cu amidon. Chiar dacă rețeta nu conține cantitatea de făină necesară în mod normal, blatul de tort va ieși la fel de pufos și mai consistent.

Blat de tort cu amidon pe un platou alb cu picior.
Galerie foto

Galerie foto

Blatul de tort cu amidon este mai dens și mai consistent, dar foarte pufos / Shutterstock

Amidonul alimentar reprezintă una dintre cele mai importante resurse energetice ale organismului. Nu conține gluten, deci este mai sănătos și poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la acesta. Consumul acestuia în cantități indicate poate creste cantitatea de bacterii benefice din colon, asigurând o mai buna digestie. Conține calciu, fier, dar și vitamine din complexul B. Datorită nutrienților din compoziție, alimentele care conțin amidon oferă un plus de sățietate pe o perioadă îndelungată de timp.

Citește și

Amidonul se folosește atât în blaturile prăjiturilor, cât și la creme sau la sosuri. Comparativ cu făina, acesta oferă o mai mare densitate preparatelor și un timp mai scurt de fierbere. Descoperă aici o rețetă de cremă de vanilie cu amidon în compoziție. Iar mai jos, descoperă și rețeta blatului de tort pe care ți-o oferim cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea compoziției pentru blatul de tort, scoate ouăle de la frigider și lasă-le la temperatura camerei 20-30 de minute. Separă albușurile de gălbenușuri și presară puțină sare peste albușuri. Sarea are proprietatea de a oferi un plus de fermitate bezelei, într-un timp mai scurt. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 24-25 cm.

Cum prepari blat de tort cu amidon

După ce albușurile ating temperatura camerei, folosește mixerul sau un tel și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă zahărul puțin câte puțin, amestecând continuu. Când obții o bezea fermă și lucioasă, îndepărtezi mixerul și folosești în continuare o spatulă de silicon.

Adaugă unul câte unul, gălbenușurile, în timp ce amesteci ușor cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Astfel te asiguri că vei obține o compoziție omogenă, dar aerată. Aerul din interiorul compoziției va asigura efectul pufos al blatului.

Citește și: De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos.

Amestecă făina cu amidonul într-un bol și trece-le prin sită. Apoi încorporează amestecul în compoziția de ouă, adăugându-l treptat, în timp ce amesteci ușor. Adaugă și aroma preferată: esență de vanilie, coajă de lămâie, de portocală, etc.

Toarnă compoziția pentru blat în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață.

Coace blatul de tort pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze mai întâi în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou sau un grătar de răcire.

Blaturile de tort se secționează mai bine a doua zi. Si dacă ai trecut pe lista de preparat rețeta pentru blat de tort cu amidon, îți recomandăm și o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.

Citește și
Blat de tort cu amidon secționat în trei părți
Galerie foto

Galerie foto

Femeie secționând blatul de tort cu un cuțit
Blat de tort cu amidon pe un platou alb cu picior.
Colaj de poze cu pașii de preparare a compoziției pentru blatul de tort
+21
CELE MAI CITITE
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Cinci chiftele de orez cu ciuperci, glazurate cu ketchup
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Porții de ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Mai multe borcane cu murături asortate
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mere bezea și nucă, pe o farfurie
Prăjitură cu mere, bezea și nucă. Pașii de urmat pentru un desert absolut delicios
Prăjitură cu mere, bezea și nucă. Pașii de urmat pentru un desert absolut delicios
Tort cu blat bicolor și cireșe, porționat
Galerie foto
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
tort cu mere caramelizate și frișcă pus pe un tocător de lemn
Tort cu mere caramelizate și frișcă. Trucuri pentru a obține cel mai gustos desert
Tort cu mere caramelizate și frișcă. Trucuri pentru a obține cel mai gustos desert
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Felii de dovleac copt picant pe farfurie, cu crenguțe de rozmarin
05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
chec cu banane și nuci porționat și pus pe un blat de lemn
05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Porție de mâncare de mazăre cu morcovi în bol, pe un ștergar
04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
lipie libaneză pusă într-un coș de lemn
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Pasta pomodoro servite pe o farfurie albă
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
ghebe murate puse în două borcane diferite
19 noiembrie, 05:45
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Paste cremoase de post făcute cu drojdie nutritivă
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Aproape jumătate de ţară intră de diseară sub cod galben de ploi, lapoviță și ninsori. Temperaturile scad și cu 15 grade Celsius în 24 de ore
Aproape jumătate de ţară intră de diseară sub cod galben de ploi, lapoviță și ninsori. Temperaturile scad și cu 15 grade Celsius în 24 de ore
Aproape jumătate de ţară intră de diseară sub cod galben de ploi, lapoviță și ninsori. Temperaturile scad și cu 15 grade Celsius în 24 de ore
Milionarul român de doar 28 de ani a fost operat: „Cele mai grele momente”
Milionarul român de doar 28 de ani a fost operat: „Cele mai grele momente”
Milionarul român de doar 28 de ani a fost operat: „Cele mai grele momente”
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
fresh
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
închide