Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ți-ai propus să prepari un tort delicios de casă, dar îți este teamă de nereușita blatului, îți oferim o rețetă de blat de tort cu amidon. Chiar dacă rețeta nu conține cantitatea de făină necesară în mod normal, blatul de tort va ieși la fel de pufos și mai consistent.

Blat de tort cu amidon pe un platou alb cu picior.
Galerie foto

Galerie foto

Blatul de tort cu amidon este mai dens și mai consistent, dar foarte pufos / Shutterstock

Amidonul alimentar reprezintă una dintre cele mai importante resurse energetice ale organismului. Nu conține gluten, deci este mai sănătos și poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la acesta. Consumul acestuia în cantități indicate poate creste cantitatea de bacterii benefice din colon, asigurând o mai buna digestie. Conține calciu, fier, dar și vitamine din complexul B. Datorită nutrienților din compoziție, alimentele care conțin amidon oferă un plus de sățietate pe o perioadă îndelungată de timp.

Citește și

Amidonul se folosește atât în blaturile prăjiturilor, cât și la creme sau la sosuri. Comparativ cu făina, acesta oferă o mai mare densitate preparatelor și un timp mai scurt de fierbere. Descoperă aici o rețetă de cremă de vanilie cu amidon în compoziție. Iar mai jos, descoperă și rețeta blatului de tort pe care ți-o oferim cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea compoziției pentru blatul de tort, scoate ouăle de la frigider și lasă-le la temperatura camerei 20-30 de minute. Separă albușurile de gălbenușuri și presară puțină sare peste albușuri. Sarea are proprietatea de a oferi un plus de fermitate bezelei, într-un timp mai scurt. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 24-25 cm.

Cum prepari blat de tort cu amidon

După ce albușurile ating temperatura camerei, folosește mixerul sau un tel și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă zahărul puțin câte puțin, amestecând continuu. Când obții o bezea fermă și lucioasă, îndepărtezi mixerul și folosești în continuare o spatulă de silicon.

Adaugă unul câte unul, gălbenușurile, în timp ce amesteci ușor cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Astfel te asiguri că vei obține o compoziție omogenă, dar aerată. Aerul din interiorul compoziției va asigura efectul pufos al blatului.

Citește și: De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos.

Amestecă făina cu amidonul într-un bol și trece-le prin sită. Apoi încorporează amestecul în compoziția de ouă, adăugându-l treptat, în timp ce amesteci ușor. Adaugă și aroma preferată: esență de vanilie, coajă de lămâie, de portocală, etc.

Toarnă compoziția pentru blat în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață.

Coace blatul de tort pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze mai întâi în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou sau un grătar de răcire.

Blaturile de tort se secționează mai bine a doua zi. Si dacă ai trecut pe lista de preparat rețeta pentru blat de tort cu amidon, îți recomandăm și o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.

Citește și
Blat de tort cu amidon secționat în trei părți
Galerie foto

Galerie foto

Femeie secționând blatul de tort cu un cuțit
Blat de tort cu amidon pe un platou alb cu picior.
Colaj de poze cu pașii de preparare a compoziției pentru blatul de tort
+1
CELE MAI CITITE
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Blat simplu pentru tort pe un platou alb
Galerie foto
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Blat de tort zebrat, porționat
Galerie foto
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
Tort Kilimanjaro sau tort cu aspect de vulcan
Galerie foto
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
panna cotta cu rodie
06:41
Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
Cât timp se ţin alimentele la congelator
05:34
Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici
Locuri murdare din bucătărie
05:24
3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi 3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi
cel mai bun punch
25 decembrie, 10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
25 decembrie, 06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
25 decembrie, 05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Camelia Potec, planuri de nuntă cu Sebastian Tudor. De ce nu au făcut până acum pasul cel mare.Cine vrea să organizeze evenimentul
Camelia Potec, planuri de nuntă cu Sebastian Tudor. De ce nu au făcut până acum pasul cel mare.Cine vrea să organizeze evenimentul
Camelia Potec, planuri de nuntă cu Sebastian Tudor. De ce nu au făcut până acum pasul cel mare.Cine vrea să organizeze evenimentul
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
închide