De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos
Pandișpanul este una dintre prăjiturile cel mai ușor de preparat. Este o rețetă atât de versatilă încât poate fi consumată simplă sau poate fi bază pentru torturi sau alte deserturi.
Cea mai simplă rețetă de pandișpan are nevoie de 6 ouă, 250 g de zahăr și 250 g de făină. De aici, poți să îți pui imaginația la treaba. Se pot adăuga condimente, cacao, fructe, nuci sau alune.
Blatul clasic de tort pe care îl poți însiropa și umple cu diverse creme tot un pandișpan este.
Pe cât este de ușor de făcut, pe atât de ușor se poate întâmpla să se lase atunci când îl scoți din cuptor și să rămâi fără desert. Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite probleme care pot apărea în prepararea pandișpanului.
De ce se lasă pandișpanul când îl scoți din cuptor
După cum observi la pandișpan nu se pune praf de copt. Dacă vrei să nu se lase trebuie să amesteci compoziția cu o spatulă de silicon, cu mișcări ușoare pentru a avea un blat aerat și pufos. Dacă vei pune totuși din dorința de a avea un blat mai înalt te poți aștepta să crească forțat și atunci când îl scoți din cuptor să se lase brusc.
Coacerea pandișpanului nu se termină după ce stingi focul de la cuptor. Este foarte important și ce faci după acest pas. Lasă prăjitura să se răcească acolo, fără să deschizi ușa.
Poate fi tentant să vezi cum a ieșit sau poate te grăbești, dar este important să nu treacă brusc de la temperatura ridicată la care s-a copt la cea mai scăzută din bucătărie. Altfel se va lăsa. Îți oferim și rețeta de pandișpan cu vișine.
Ce poți face ca să nu se mai lase pandișpanul
Deși are doar trei ingrediente, pandișpanul cere atenție la detalii pentru a ieși perfect. Scoate tot ce ai nevoie din frigider sau cămară astfel încât să fie la temperatura camerei. Ouăle trebuie bătute spumă până când devin atât de tari încât dacă întorci castronul nu curg.
De asemenea, adaugă zahărul treptat pentru ca spuma să fie aerată. Altfel, aluatul va fi dens și se va lăsa în timpul coacerii. Îți oferim și câteva trucuri și sfaturi pentru a obține cozonacii perfecți.
Făina joacă și ea un rol important. Nu doar că nu trebuie să fie rece, dar trebuie să o și cerni înainte de a o folosi la pandișpan. Adaug-o apoi în ploaie și încorporeaz-o cu o spatulă de silicon, amestecând de jos în sus, încet. În felul acesta aluatul va fi foarte pufos.
De îndată ce aluatul este gata pune-l la cuptorul preîncălzit. Nu uita acest pas pentru că este esențial dacă vrei ca pandișpanul tău să crească frumos.
Nu trebuie să deschizi ușa în timpul procesului de coacere. Este suficient să privești pe geamul cuptorului. Atunci când devine auriu și începe să se dezlipească de pe pereții tăvii înseamnă că este gata. Stinge focul și lasă-l acolo să se răcească. Nu îl porționa decât atunci când s-a răcit complet.