Tort ciocolată din doar două ingrediente. Cel mai economic desert
Acest tort de ciocolată din doar două ingrediente este atât de ușor de făcut, încât îl poate prepara și un copil. Are gustul și textura unui tort la care ai muncit câteva ore bune și care, poate, a costat zeci de lei.
Tortul de ciocolată din doar două ingrediente este pufos, umed, ușor fondant. Dacă ai musafiri și trebuie să pregătești ceva în timp record, este rețeta de care ai nevoie.
Intri în bucătărie, pui biscuiții și apa în blender, apoi cât mai schimbi câteva vorbe cu invitații, tortul este gata. Iar dacă îți plac preparatele cu gust de ciocolată și arhide, îți propunem să testezi și o rețetă de negresă cu unt de arahide din 3 ingrediente, fără făină sau ulei.
Tort de ciocolată din doar două ingrediente
Pentru acest tort ai nevoie de orice fel de biscuiți din ciocolată de tip sandvici, cu cremă la mijloc. Orice produs similar cu unele dintre cele mai populare brand-uri este potrivit pentru că ideea de la care a plecat această rețetă este cea a prăjiturii Oreo.
Ai putea crede că laptele este mai potrivit pentru această rețetă, însă crema biscuiților are suficientă grăsime. Folosind apa, tortul tău va fi ușor și pufos. Pe măsură ce se va răci, va fi tot mai dens și va avea o textură de fondant.
Dacă nu ai cuptor cu microunde, poți să coci acest tort de ciocolată din doar două ingrediente la cuptorul obișnuit sau la cel cu ventilație. O altă variantă este să pui tava cu aluatul într-un alt vas în care este apă până la marginea tăvii și să le pui pe ambele la cuptor. Prăjitura se va găti, dar nu va avea aceeași textură ca atunci când este folosit cuptorul cu microunde. În ambele cazuri, este recomandat să pui și o linguriță de praf de copt, conform Kirbiecravings.com.
În cazul în care folosești cuptorul cu microunde ai, grijă să nu îl gătești prea mult. Poți să programezi la început o perioadă de timp mai scurtă, de 3-4 minute. Verifică dacă este gata și repetă până când trece de testul scobitorii.
Ingrediente
Mod de preparare
Se unge o tavă rotundă de silicon cu diametrul de 15 cm. Biscuiții și apa se pun într-un blender. Se procesează până când aluatul este omogen. Se pune aluatul în tava de tort pregătită.
Se dă tava la cuptorul cu microunde și se lasă aproximativ 6 minute sau până când scobitoarea introdusă iese curată. Se lasă să se răcească câteva minute înainte de a o scoate din tavă. Deasupra se poate adăuga ganache de ciocolată și biscuiți mărunțiți.