Brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori deserturile cu brânzeturi, îți recomandăm să încerci și rețeta de brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață. Combinația de mierea cu nuci și brânza Brie topită este foarte interesantă. Iar dacă mai adaugi și dulceață de cireșe amare, deliciul este garantat.

Desert din aluat foietaj cu brie și nuci, secționat pe o hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Nucile pot fi înlocuite cu migdale sau alune / Shutterstock

Brânza Brie provine din zona rurală cu aceeași denumire situată la est de Paris, în regiunea Île-de-France. Gustul acestui tip de brânză este ușor acid și aromat. Se combină delicios cu fructele și legumele proaspete la micul dejun, dar și în deserturi sau gustări calde. Deoarece brânza Brie se topește rapid și ușor, aceasta este ideală și pentru a oferi consistență și aromă sosurilor, dar și supelor sau supelor cremă. 

Citește și

Pentru rețeta de brie în foietaj merită testate mai multe variante de combinații. Poți adăuga un gem acrișor cum este cel de caise sau cel de merișoare în loc de miere. Poți adăuga fulgi de migdale, alune, semințe de pin, caise uscate sau stafide. Toate combinațiile vor fi delicioase, încearcă-le pentru a te convinge!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Începe cu combinația de Brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață, a cărei rețetă ți-o oferim în cele ce urmează.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea deliciosului desert, simplu și rapid, nu ai mare lucru de făcut, dacă optezi pentru a folosi aluatul foietaj din comerț. Dar dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara aluatul în casă.

Descoperă aici și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă.

Cum prepari rețeta de Brie cu miere și nuci în aluat foietaj

Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius și decongelează aluatul foietaj. Adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente necesare preparării desertului. Curăță bine miezul de nucă să nu rămână coji. Poți rumeni ușor miezul de nucă la tigaie, pentru a deveni mai crocant.

Așază foaia de aluat direct în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt sau cu folie de aluminiu. Pune brânza Brie la mijlocul foii de aluat și unge-i suprafața cu miere. Presară miezul de nucă peste miere. Poți adăuga nuci clasice, nuci pecan, migdale sau alune.

Strânge colțurile aluatului deasupra brânzei Brie și împachetează bine să nu se mai vadă ingredientele din interior. Apoi amestecă un gălbenuș de ou cu lapte și unge aluatul foietaj cu el. Unge bine și printre colțurile aluatului, pentru a se lipi. Poți presăra deasupra aluatului și diferite semințe: de susan, de mac, de chimen, etc.

Pune tava în cuptor și coace deliciosul desert din Brie cu miere și nuci în aluat foietaj pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Servește-l ușor cald, cât brânza este topită. Adaugă deasupra și dulceața preferată. Dacă este mai acrișoară sau amăruie, gustul desertului va fi desăvârșit.

Tot din categoria deserturilor ci foietaj mai poți încerca și o rețetă delicioasă și spectaculoasă de pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată

.

Citește și
Brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață pe un tocător de lemn cu hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață, secționată pe un tocător de lemn
Aluat foietaj umplut cu brie și uns cu gălbenuș de ou, în tava cuptorului
Desert din aluat foietaj cu brie și nuci, secționat pe o hârtie de copt
+1
CELE MAI CITITE
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ștrudel împletit cu brânză și caise porționat pe două farfurii și pe platou, alături de caise proaspete
Ștrudel împletit cu brânză și caise. Desert simplu și delicios
Ștrudel împletit cu brânză și caise. Desert simplu și delicios
Cheesecake cu sos de afine porționat pe farfurie și în forma de copt
Galerie foto
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Galerie foto
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Supravieţuitorul tragediei din Iezer a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Iezer a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Iezer a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
închide