Brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori deserturile cu brânzeturi, îți recomandăm să încerci și rețeta de brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață. Combinația de mierea cu nuci și brânza Brie topită este foarte interesantă. Iar dacă mai adaugi și dulceață de cireșe amare, deliciul este garantat.

Desert din aluat foietaj cu brie și nuci, secționat pe o hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Nucile pot fi înlocuite cu migdale sau alune / Shutterstock

Brânza Brie provine din zona rurală cu aceeași denumire situată la est de Paris, în regiunea Île-de-France. Gustul acestui tip de brânză este ușor acid și aromat. Se combină delicios cu fructele și legumele proaspete la micul dejun, dar și în deserturi sau gustări calde. Deoarece brânza Brie se topește rapid și ușor, aceasta este ideală și pentru a oferi consistență și aromă sosurilor, dar și supelor sau supelor cremă. 

Citește și

Pentru rețeta de brie în foietaj merită testate mai multe variante de combinații. Poți adăuga un gem acrișor cum este cel de caise sau cel de merișoare în loc de miere. Poți adăuga fulgi de migdale, alune, semințe de pin, caise uscate sau stafide. Toate combinațiile vor fi delicioase, încearcă-le pentru a te convinge!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Începe cu combinația de Brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață, a cărei rețetă ți-o oferim în cele ce urmează.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea deliciosului desert, simplu și rapid, nu ai mare lucru de făcut, dacă optezi pentru a folosi aluatul foietaj din comerț. Dar dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara aluatul în casă.

Descoperă aici și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă.

Cum prepari rețeta de Brie cu miere și nuci în aluat foietaj

Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius și decongelează aluatul foietaj. Adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente necesare preparării desertului. Curăță bine miezul de nucă să nu rămână coji. Poți rumeni ușor miezul de nucă la tigaie, pentru a deveni mai crocant.

Așază foaia de aluat direct în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt sau cu folie de aluminiu. Pune brânza Brie la mijlocul foii de aluat și unge-i suprafața cu miere. Presară miezul de nucă peste miere. Poți adăuga nuci clasice, nuci pecan, migdale sau alune.

Strânge colțurile aluatului deasupra brânzei Brie și împachetează bine să nu se mai vadă ingredientele din interior. Apoi amestecă un gălbenuș de ou cu lapte și unge aluatul foietaj cu el. Unge bine și printre colțurile aluatului, pentru a se lipi. Poți presăra deasupra aluatului și diferite semințe: de susan, de mac, de chimen, etc.

Pune tava în cuptor și coace deliciosul desert din Brie cu miere și nuci în aluat foietaj pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Servește-l ușor cald, cât brânza este topită. Adaugă deasupra și dulceața preferată. Dacă este mai acrișoară sau amăruie, gustul desertului va fi desăvârșit.

Tot din categoria deserturilor ci foietaj mai poți încerca și o rețetă delicioasă și spectaculoasă de pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată

.

Citește și
Brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață pe un tocător de lemn cu hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață, secționată pe un tocător de lemn
Aluat foietaj umplut cu brie și uns cu gălbenuș de ou, în tava cuptorului
Desert din aluat foietaj cu brie și nuci, secționat pe o hârtie de copt
+21
CELE MAI CITITE
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei pateuri cu brânză sărată și mărar pe un tocător, alături de o ceașcă cu ceai, o linguriță și un ceainic
Pateuri cu brânză sărată și mărar. Rețetă simplă și rapidă
Pateuri cu brânză sărată și mărar. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj pe o farfurie albă
Galerie foto
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj
Tartă cu roșii crețe și brânzeturi cu busuioc și mărar verde pe hârtie de copt și porționată pe o farfurie, alături de roșii crețe
Galerie foto
Tartă cu roșii crețe și brânzeturi. Rețeta cu busuioc și mărar verde
Tartă cu roșii crețe și brânzeturi. Rețeta cu busuioc și mărar verde
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
21 aprilie, 08:14
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
1
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al...
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
2
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios,...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
4
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Postul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea...
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
5
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă,...
Parteneri
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. A auzit că tot spuneți că e cheală
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
fresh
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
închide