Pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac deserturile cu pere, rețeta de pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată, te va cuceri negreșit.

Două pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată și decorate cu frunze de mentă într-un platou maro
Galerie foto

Galerie foto

Aluatul foietaj se va unge cu puțin sirop pentru a se rumeni uniform / Shutterstock

Perele în aluat sunt deserturile pe care marii chefi le prezintă cu succes în restaurantele lor. Se prepară simple, sau umplute cu nuci și alte ingrediente. Pot fi servite cu diferite sosuri cum este cel de ciocolată, de vanilie sau un sos de vin delicios.

Citește și

Nu este necesar să aștepți sezonul perelor de vară sau de toamnă pentru a prepara acest desert delicios. Găsești pere pe piață pe tot parcursul anului. Important este să le alegi pe cele mai puțin suculente pentru reușita desertului. Perele pot fi fierte și într-un sirop de vin, așa cum poți descoperi în rețeta de tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al deliciosului desert cu pere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea perelor și a siropului necesar fierberii acestora. În timp ce perele se răcesc, poți pregăti nucile și celelalte ingrediente pentru umplerea perelor. De asemeni pregătești și aluatul foietaj pe care îl tai în fâșii.

Cum pregătești perele și siropul

Pune într-o crăticioară, așezată la foc încet, apa cu zahărul și scorțișoara. Curăță coaja perelor, dar nu le îndepărta codițele. Pune perele la fiert în siropul din cratiță și lasă-le până când își schimbă culoarea și se pătrund ușor. Transferă-le pe un platou și lasă-le să se răcească.

Mai fierbe siropul pentru 8-10 minute, pentru a deveni mai consistent.

După răcirea perelor, cu ajutorul unui dispozitiv circular scoate cotoarele, dar cu  atenție pentru a nu rupe codițele.

Cum prepari pere umplute cu nuci în aluat foietaj

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește umplutura pentru pere.

Macină nucile împreună cu biscuiții, dar nu foarte fin. Adaugă puțin din sirop peste acestea, atât cât să se omogenizeze amestecul. Folosind o linguriță, umple perele cu compoziția de nuci și biscuiți.

Descoperă și o rețetă de chec cu pere, dens și aromat, cu textură umedă.

Taie aluatul foietaj în fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime. Cu o pensulă de patiserie unge fâșiile de aluat cu puțin sirop. Apoi rulează-le cu partea unsă peste pere. Pornește de la baza perelor pentru a nu curge din ele umplutura.

Așază perele într-o formă de copt și unge aluatul cu puțin sirop, pentru a se rumeni frumos.

Pune forma de copt cu perele umplute în cuptor. Lasă-le la copt pentru 35-40 de minute la 200 de grade Celsius sau până când se rumenește bine aluatul la exterior.

Între timp, topește ciocolata în siropul rămas și pune acest sirop de ciocolată în platourile de servire. Adaugi în el delicioasele pere umplute cu nuci în aluat foietaj, după coacere și temperare.

Surprinde-i pe cei dragi cu un astfel de desert la sfârșit de săptămână. Iar dacă constați că vor adora deserturile cu pere, pune pe listă pentru data viitoare și o rețetă de chec cu ciocolată și pere, mai simplă, dar delicioasă.

Citește și
O pară umplută cu nuci în aluat, secționată pe un platou cu sos de ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Pară umplută cu nuci în aluat, decorată cu frunze de mentă și așezată pe un platou cu sos de ciocolată
Două pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată și decorate cu frunze de mentă într-un platou maro
Pasul de pregătire pentru pere umplute cu nuci în aluat
+1
CELE MAI CITITE
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Galerie foto
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Galerie foto
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Melcișori din aluat foietaj cu spanac, într-un bol
Galerie foto
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
26 iunie, 06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Zonele lovite de vânt cu forţa unui uragan. Temperaturile scad drastic şi vin furtunile
Zonele lovite de vânt cu forţa unui uragan. Temperaturile scad drastic şi vin furtunile
Zonele lovite de vânt cu forţa unui uragan. Temperaturile scad drastic şi vin furtunile
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: A dispărut tot!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
închide