Pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac deserturile cu pere, rețeta de pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată, te va cuceri negreșit.

Două pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată și decorate cu frunze de mentă într-un platou maro
Galerie foto

Galerie foto

Aluatul foietaj se va unge cu puțin sirop pentru a se rumeni uniform / Shutterstock

Perele în aluat sunt deserturile pe care marii chefi le prezintă cu succes în restaurantele lor. Se prepară simple, sau umplute cu nuci și alte ingrediente. Pot fi servite cu diferite sosuri cum este cel de ciocolată, de vanilie sau un sos de vin delicios.

Citește și

Nu este necesar să aștepți sezonul perelor de vară sau de toamnă pentru a prepara acest desert delicios. Găsești pere pe piață pe tot parcursul anului. Important este să le alegi pe cele mai puțin suculente pentru reușita desertului. Perele pot fi fierte și într-un sirop de vin, așa cum poți descoperi în rețeta de tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al deliciosului desert cu pere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea perelor și a siropului necesar fierberii acestora. În timp ce perele se răcesc, poți pregăti nucile și celelalte ingrediente pentru umplerea perelor. De asemeni pregătești și aluatul foietaj pe care îl tai în fâșii.

Cum pregătești perele și siropul

Pune într-o crăticioară, așezată la foc încet, apa cu zahărul și scorțișoara. Curăță coaja perelor, dar nu le îndepărta codițele. Pune perele la fiert în siropul din cratiță și lasă-le până când își schimbă culoarea și se pătrund ușor. Transferă-le pe un platou și lasă-le să se răcească.

Mai fierbe siropul pentru 8-10 minute, pentru a deveni mai consistent.

După răcirea perelor, cu ajutorul unui dispozitiv circular scoate cotoarele, dar cu  atenție pentru a nu rupe codițele.

Cum prepari pere umplute cu nuci în aluat foietaj

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește umplutura pentru pere.

Macină nucile împreună cu biscuiții, dar nu foarte fin. Adaugă puțin din sirop peste acestea, atât cât să se omogenizeze amestecul. Folosind o linguriță, umple perele cu compoziția de nuci și biscuiți.

Descoperă și o rețetă de chec cu pere, dens și aromat, cu textură umedă.

Taie aluatul foietaj în fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime. Cu o pensulă de patiserie unge fâșiile de aluat cu puțin sirop. Apoi rulează-le cu partea unsă peste pere. Pornește de la baza perelor pentru a nu curge din ele umplutura.

Așază perele într-o formă de copt și unge aluatul cu puțin sirop, pentru a se rumeni frumos.

Pune forma de copt cu perele umplute în cuptor. Lasă-le la copt pentru 35-40 de minute la 200 de grade Celsius sau până când se rumenește bine aluatul la exterior.

Între timp, topește ciocolata în siropul rămas și pune acest sirop de ciocolată în platourile de servire. Adaugi în el delicioasele pere umplute cu nuci în aluat foietaj, după coacere și temperare.

Surprinde-i pe cei dragi cu un astfel de desert la sfârșit de săptămână. Iar dacă constați că vor adora deserturile cu pere, pune pe listă pentru data viitoare și o rețetă de chec cu ciocolată și pere, mai simplă, dar delicioasă.

Citește și
O pară umplută cu nuci în aluat, secționată pe un platou cu sos de ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Pară umplută cu nuci în aluat, decorată cu frunze de mentă și așezată pe un platou cu sos de ciocolată
Două pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată și decorate cu frunze de mentă într-un platou maro
Pasul de pregătire pentru pere umplute cu nuci în aluat
+1
CELE MAI CITITE
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
Galerie foto
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
2 decembrie, 05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Criza apei a creat cozi în curtea unui liceu din Câmpina. Rezervele de stat rămân singura sursă până luni
Criza apei a creat cozi în curtea unui liceu din Câmpina. Rezervele de stat rămân singura sursă până luni
Criza apei a creat cozi în curtea unui liceu din Câmpina. Rezervele de stat rămân singura sursă până luni
Afacerea inedită în care Ciprian Tătăruşanu şi-a investit banii din fotbal. Îi găseşti produsele la supermarket
Afacerea inedită în care Ciprian Tătăruşanu şi-a investit banii din fotbal. Îi găseşti produsele la supermarket
Afacerea inedită în care Ciprian Tătăruşanu şi-a investit banii din fotbal. Îi găseşti produsele la supermarket
Duzina murdară de fructe și legume din supermarketuri. De ce pot fi periculoase
„Duzina murdară” de fructe și legume din supermarketuri. De ce pot fi periculoase
„Duzina murdară” de fructe și legume din supermarketuri. De ce pot fi periculoase
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare

Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
închide