Pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac deserturile cu pere, rețeta de pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată, te va cuceri negreșit.

Două pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată și decorate cu frunze de mentă într-un platou maro
Galerie foto

Galerie foto

Aluatul foietaj se va unge cu puțin sirop pentru a se rumeni uniform / Shutterstock

Perele în aluat sunt deserturile pe care marii chefi le prezintă cu succes în restaurantele lor. Se prepară simple, sau umplute cu nuci și alte ingrediente. Pot fi servite cu diferite sosuri cum este cel de ciocolată, de vanilie sau un sos de vin delicios.

Citește și

Nu este necesar să aștepți sezonul perelor de vară sau de toamnă pentru a prepara acest desert delicios. Găsești pere pe piață pe tot parcursul anului. Important este să le alegi pe cele mai puțin suculente pentru reușita desertului. Perele pot fi fierte și într-un sirop de vin, așa cum poți descoperi în rețeta de tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al deliciosului desert cu pere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea perelor și a siropului necesar fierberii acestora. În timp ce perele se răcesc, poți pregăti nucile și celelalte ingrediente pentru umplerea perelor. De asemeni pregătești și aluatul foietaj pe care îl tai în fâșii.

Cum pregătești perele și siropul

Pune într-o crăticioară, așezată la foc încet, apa cu zahărul și scorțișoara. Curăță coaja perelor, dar nu le îndepărta codițele. Pune perele la fiert în siropul din cratiță și lasă-le până când își schimbă culoarea și se pătrund ușor. Transferă-le pe un platou și lasă-le să se răcească.

Mai fierbe siropul pentru 8-10 minute, pentru a deveni mai consistent.

După răcirea perelor, cu ajutorul unui dispozitiv circular scoate cotoarele, dar cu  atenție pentru a nu rupe codițele.

Cum prepari pere umplute cu nuci în aluat foietaj

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește umplutura pentru pere.

Macină nucile împreună cu biscuiții, dar nu foarte fin. Adaugă puțin din sirop peste acestea, atât cât să se omogenizeze amestecul. Folosind o linguriță, umple perele cu compoziția de nuci și biscuiți.

Descoperă și o rețetă de chec cu pere, dens și aromat, cu textură umedă.

Taie aluatul foietaj în fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime. Cu o pensulă de patiserie unge fâșiile de aluat cu puțin sirop. Apoi rulează-le cu partea unsă peste pere. Pornește de la baza perelor pentru a nu curge din ele umplutura.

Așază perele într-o formă de copt și unge aluatul cu puțin sirop, pentru a se rumeni frumos.

Pune forma de copt cu perele umplute în cuptor. Lasă-le la copt pentru 35-40 de minute la 200 de grade Celsius sau până când se rumenește bine aluatul la exterior.

Între timp, topește ciocolata în siropul rămas și pune acest sirop de ciocolată în platourile de servire. Adaugi în el delicioasele pere umplute cu nuci în aluat foietaj, după coacere și temperare.

Surprinde-i pe cei dragi cu un astfel de desert la sfârșit de săptămână. Iar dacă constați că vor adora deserturile cu pere, pune pe listă pentru data viitoare și o rețetă de chec cu ciocolată și pere, mai simplă, dar delicioasă.

Citește și
O pară umplută cu nuci în aluat, secționată pe un platou cu sos de ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Pară umplută cu nuci în aluat, decorată cu frunze de mentă și așezată pe un platou cu sos de ciocolată
Două pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată și decorate cu frunze de mentă într-un platou maro
Pasul de pregătire pentru pere umplute cu nuci în aluat
+1
CELE MAI CITITE
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
rețete cu sfeclă
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Supă finlandeză de somon în bol alb
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
Galerie foto
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
femeie făcând piure de cartofi
5 decembrie, 11:03
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
5 decembrie, 01:49
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
5 decembrie, 01:48
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
4 decembrie, 06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
4 decembrie, 05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Criză de cliente pentru industria cu venituri de 30.000 de lei pe lună
Criză de cliente pentru industria cu venituri de 30.000 de lei pe lună
Criză de cliente pentru industria cu venituri de 30.000 de lei pe lună
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
Cum arată acum fiul Vânătorului de Crocodili. Robert Irwin impresionează la 22 de ani
Cum arată acum fiul Vânătorului de Crocodili. Robert Irwin impresionează la 22 de ani
Cum arată acum fiul Vânătorului de Crocodili. Robert Irwin impresionează la 22 de ani
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi

Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
închide