Prăjitură cu brânză de vaci. Rețeta fără aluat
De Paște încearcă o rețetă de prăjitură cu brânză de vaci fără aluat. Este atât de bună încât o poți pregăti fără niciun motiv anume, ci doar pentru a te bucura de o prăjitură cremoasă și gustoasă.
Pentru a face prăjitură cu brânză de vaci fără aluat ai nevoie de doar câteva ingrediente, care trebuie să fie de cea mai bună calitate. Caută smântână și unt cu o cantitate mare de grăsime foarte mare pentru ca prăjitura să iasă foarte cremoasă și fină.
Brânza pentru prăjitură cu brânză de vaci fără aluat trebuie să fie bine scursă înainte de a fi adăugată în compoziție pentru a nu-i da o consistență prea zemoasă. În cazul în care acest lucru se întâmplă poți să salvezi situația adăugând ori mai multă făină ori 1-2 linguri de griș, în funcție de disponibilitate.
Încearcă și rețeta de plăcinte împletite.
Pentru a da mai multă aromă prăjiturii poți folosi coaja de lămâie și esența de lămâie. De asemenea, dacă vrei mai poți pune coaja de portocală sau de limetă. Oricare dintre citrice ai alege ai grijă să fie din agricultura ecologică, iar coaja lor să nu fi fost tratată cu diverse substanțe chimice.
Ingrediente
Mod de preparare
Albușurile se separă de gălbenușuri. Peste albușuri se pune zahărul și se mixează la viteză mare până când se obține o spumă tare. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile. După aceea, se încorporează untul topit și răcit. Se amestecă cu ajutorul unei spatule, de jos în sus. Când compoziția este încorporată se adaugă brânza, smântâna, esența de vanilie, coaja de lămâie și praful de copt. Se amestecă până se omogenizează.
În funcție de textura compoziției se adaugă făină până când compoziția are consistența asemănătoare celei pe care o are smântâna groasă.
Când poți servi prăjitură cu brânză de vaci fără aluat
Poți servi prăjitură cu brânză de vaci fără aluat în perioada sărbătorilor pascale pentru că seamănă destul de mult cu o pască. Totuși, nu te limita la aceasta. Este un desert pe care îl poți prepara și servi în orice perioadă a anului. Încearcă și rețeta de cheesecake cu mango.
Prăjitura cu brânză de vaci fără aluat este perfectă dimineața la cafea sau pentru copii cu un pahar cu lapte. Este la fel de bună la gustare sau chiar și la o cină ușoară. Nu doar că este gustoasă, dar este și destul de sățioasă.
Dacă vrei să o îmbunătățești poți să o servești cu sos de ciocolată neagră sau albă, cu diverse tipuri de dulceață sau gemuri, cu sosuri de fructe, de vanilie, de caramel. De asemenea, se potrivește și cu înghețată dacă ești mai îndrăzneață.