8 tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai mereu în frigider

Dacă îți place brânza atunci sigur ai în frigider tot felul de brânzeturi pe care le consumi în funcție de momentul zilei, de pofte sau de preparatul pe care îl gătești. Am făcut o listă cu cele 8 tipuri de brânzeturi care nu ar trebui să îți lipsească din casă.

Tipuri de brânzeturi pe un platou de lemn
Tipul de brânză trebuie ales în funcție de preparatul gătit / Profimedia Images

Brânza este unul dintre ingredientele pe care le poți folosi pentru a face preparate rapide. E bună pentru sandviciuri, salate, paste, legume gratinate sosuri. De aceea, este util să ai în frigider mai multe tipuri pentru a le folosi atunci când vrei să gătești.

Nu doar că este gustoasă, dar brânza este și o sursă excelentă de proteine și de calciu. De asemenea, în funcție de sortiment poate conține diferite cantități de vitamina A, vitamina B12, zinc, fosfor și riboflavină.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai ai în frigider

Cele 8 tipuri de brânză de care ai nevoie sunt împărțite în funcție de modul în care vrei să le integrezi în meniu. În felul acesta îți va fi mai ușor să îți organizezi cumpărăturile.

Brânza pentru gustări

Producătorii de brânzeturi au remarcat că oamenilor le place să consume brânzeturi la gustare așa că au conceput sortimente special adaptate acestei nevoi.

Găsești în aproape orice supermarket mozzarella, gouda sau alt tip de brânză ambalate individual pentru a fi consumate la drum, la picnic, la birou sau acasă când ai poftă de o gustare sățioasă.

Potrivit unui raport al Grand View Research piața de snack din brânză va crește cu 6,3% așa că în mod cert vor apărea produse noi de care să te bucuri. Află ce tipuri de brânzeturi sunt potrivite pentru sandvișuri calde.

Mozarella sticks pe un blat de lemn alături de roșii și busuioc
Mozzarella sticks sunt cele mai populare snacksuri din brânză / Profimedia Images

Brânza pentru gătit

În categoria de brânză pentru gătit intră acele sortimente pe care le folosești pentru paste, preparate gratinate sau umpluturi pentru tarte, plăcinte, legume, cartofi, pâine.

Pot fi brânzeturi care vin direct răzuite sau în blocuri mari. Din punct de vedere al tipului de brânză poate fi orice, contează mult gustul și modul în care acesta se îmbină cu cel al celorlalte ingrediente din preparat.

Pizza cu brânză pe un blat de lemn alături de un ștergar
Pizza este unul dintre preparatele care are nevoie de brânză / Profimedia Images

Brânza pentru salată

Adăugarea de brânză în salate aduce un plus de aromă, dar și de textură. Cele mai potrivite sunt sortimentele care se sfărâmițează ușor, dar nu numai. Poți avea în frigider brie, feta, brânză de capră, brânză blue cheese, parmezan, cheddar, brânzeturi elvețiene.

Salată grecească cu brânză feta și măsline
Brânza feta este cea mai folosită pentru salate / Profimedia Images

Brânză pentru cruste

Brânza pe care o pui la finalul preparatului ar trebui să aibă o aromă foarte puternică. Poți folosi Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano sau cotija, dar nu numai. În funcție de ceea ce gătești poți să adaugi la finalul procesului de gătire și alte tipuri de brânză maturată, tare.

Brânză pentru finisare răzuită peste un preparat cu paste
Parmezanul este folosit cel mai des pentru a finisa preparatele / Profimedia Images

Brânză pentru sandvișuri

Cele mai multe sortimente de brânzeturi pentru sandviciuri vin deja feliate, unele dintre ele chiar ambalate individual. Evident, poți cumpăra și blocuri de brânză dacă acest lucru este mai convenabil pentru tine. Trebuie doar să te gândești facă vrei să faci sandvișuri calde sau reci.

Pentru cele din urmă poți folosi orice fel de brânză, alegerea fiind făcută doar în funcție de preferințele personale. Dacă vrei să faci sandviciuri calde atunci ideal este să alegi sortimente care se topesc bine cum ar fi gouda, cheddar sau mozzarella.

Sandvișuri cu brânză alături de roșii charry
Pentru sandvișuri poți folosi aproape orice fel de brânză / Profimedia Images

Brânză cottage

În această categorie pot intra cottage cheese sau brânza Făgăraș care vin ambalate la cutii. Le ții în frigider și atunci când ți-e poftă de ceva, dar nu știi de ce, nu vrei nici să gătești.

E suficient doar iei o cutie din frigider și o linguriță și să te așezi pe canapea să savurezi brânza. Află mai multe despre beneficiile consumului de brânză cottage.

Brânză cottage pusă într-un bol alb și decorată cu pătrunjel
Cottage cheese este o gustare hrănitoare și gustoasă / Profimedia Images

Cremă de brânza

Crema de brânză este potrivită atât pentru sandviciuri, cât și pentru deserturi sau umpluturi la preparate sărate. Se găsește în mai multe variante: dietetică sau integrală, mai consistentă sau mai aerată.

Desert cu cremă de brânză și decorat cu zmeură
Crema de brânză se poate folosi atât la preparate dulci, cât și sărate / Profimedia Iamges

Brânzeturi speciale

Mai ales pentru evenimente speciale ar trebui să ai în casă brânzeturi mai speciale pe care să le servești la sfârșitul mesei cu fructe sau nuci.

Platou mare cu brânzeturi
Platourile cu brânzeturi se servesc la finalul mesei / Profimedia Images
Citește și
CELE MAI CITITE
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Făina neagră vs. făina albă
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
brânza stracciatella pusă într-un bol de lemn
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
sandviciurile calde cu brânză puse pe un tocător de lemn
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Tartă rustică cu mere. Un desert ce cucerește prin simplitate și aspect
Tartă rustică cu mere. Un desert ce cucerește prin simplitate și aspect
Tartă rustică cu mere. Un desert ce cucerește prin simplitate și aspect
Experiment mașină vs. metrou. Cât durează drumul de la Grozăveşti la Piaţa Unirii
Experiment mașină vs. metrou. Cât durează drumul de la Grozăveşti la Piaţa Unirii
Experiment mașină vs. metrou. Cât durează drumul de la Grozăveşti la Piaţa Unirii
amp;#8220;Ce femeie frumoasă”. Corina Caciuc i-a surprins pe toţi cu ultima postare. Cum s-a afişat iubita lui Laurenţiu Reghecampf
amp;#8220;Ce femeie frumoasă”. Corina Caciuc i-a surprins pe toţi cu ultima postare. Cum s-a afişat iubita lui Laurenţiu Reghecampf
amp;#8220;Ce femeie frumoasă”. Corina Caciuc i-a surprins pe toţi cu ultima postare. Cum s-a afişat iubita lui Laurenţiu Reghecampf
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
închide