8 tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai mereu în frigider

Dacă îți place brânza atunci sigur ai în frigider tot felul de brânzeturi pe care le consumi în funcție de momentul zilei, de pofte sau de preparatul pe care îl gătești. Am făcut o listă cu cele 8 tipuri de brânzeturi care nu ar trebui să îți lipsească din casă.

Tipuri de brânzeturi pe un platou de lemn
Tipul de brânză trebuie ales în funcție de preparatul gătit / Profimedia Images

Brânza este unul dintre ingredientele pe care le poți folosi pentru a face preparate rapide. E bună pentru sandviciuri, salate, paste, legume gratinate sosuri. De aceea, este util să ai în frigider mai multe tipuri pentru a le folosi atunci când vrei să gătești.

Nu doar că este gustoasă, dar brânza este și o sursă excelentă de proteine și de calciu. De asemenea, în funcție de sortiment poate conține diferite cantități de vitamina A, vitamina B12, zinc, fosfor și riboflavină.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai ai în frigider

Cele 8 tipuri de brânză de care ai nevoie sunt împărțite în funcție de modul în care vrei să le integrezi în meniu. În felul acesta îți va fi mai ușor să îți organizezi cumpărăturile.

Brânza pentru gustări

Producătorii de brânzeturi au remarcat că oamenilor le place să consume brânzeturi la gustare așa că au conceput sortimente special adaptate acestei nevoi.

Găsești în aproape orice supermarket mozzarella, gouda sau alt tip de brânză ambalate individual pentru a fi consumate la drum, la picnic, la birou sau acasă când ai poftă de o gustare sățioasă.

Potrivit unui raport al Grand View Research piața de snack din brânză va crește cu 6,3% așa că în mod cert vor apărea produse noi de care să te bucuri. Află ce tipuri de brânzeturi sunt potrivite pentru sandvișuri calde.

Mozarella sticks pe un blat de lemn alături de roșii și busuioc
Mozzarella sticks sunt cele mai populare snacksuri din brânză / Profimedia Images

Brânza pentru gătit

În categoria de brânză pentru gătit intră acele sortimente pe care le folosești pentru paste, preparate gratinate sau umpluturi pentru tarte, plăcinte, legume, cartofi, pâine.

Pot fi brânzeturi care vin direct răzuite sau în blocuri mari. Din punct de vedere al tipului de brânză poate fi orice, contează mult gustul și modul în care acesta se îmbină cu cel al celorlalte ingrediente din preparat.

Pizza cu brânză pe un blat de lemn alături de un ștergar
Pizza este unul dintre preparatele care are nevoie de brânză / Profimedia Images

Brânza pentru salată

Adăugarea de brânză în salate aduce un plus de aromă, dar și de textură. Cele mai potrivite sunt sortimentele care se sfărâmițează ușor, dar nu numai. Poți avea în frigider brie, feta, brânză de capră, brânză blue cheese, parmezan, cheddar, brânzeturi elvețiene.

Salată grecească cu brânză feta și măsline
Brânza feta este cea mai folosită pentru salate / Profimedia Images

Brânză pentru cruste

Brânza pe care o pui la finalul preparatului ar trebui să aibă o aromă foarte puternică. Poți folosi Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano sau cotija, dar nu numai. În funcție de ceea ce gătești poți să adaugi la finalul procesului de gătire și alte tipuri de brânză maturată, tare.

Brânză pentru finisare răzuită peste un preparat cu paste
Parmezanul este folosit cel mai des pentru a finisa preparatele / Profimedia Images

Brânză pentru sandvișuri

Cele mai multe sortimente de brânzeturi pentru sandviciuri vin deja feliate, unele dintre ele chiar ambalate individual. Evident, poți cumpăra și blocuri de brânză dacă acest lucru este mai convenabil pentru tine. Trebuie doar să te gândești facă vrei să faci sandvișuri calde sau reci.

Pentru cele din urmă poți folosi orice fel de brânză, alegerea fiind făcută doar în funcție de preferințele personale. Dacă vrei să faci sandviciuri calde atunci ideal este să alegi sortimente care se topesc bine cum ar fi gouda, cheddar sau mozzarella.

Sandvișuri cu brânză alături de roșii charry
Pentru sandvișuri poți folosi aproape orice fel de brânză / Profimedia Images

Brânză cottage

În această categorie pot intra cottage cheese sau brânza Făgăraș care vin ambalate la cutii. Le ții în frigider și atunci când ți-e poftă de ceva, dar nu știi de ce, nu vrei nici să gătești.

E suficient doar iei o cutie din frigider și o linguriță și să te așezi pe canapea să savurezi brânza. Află mai multe despre beneficiile consumului de brânză cottage.

Brânză cottage pusă într-un bol alb și decorată cu pătrunjel
Cottage cheese este o gustare hrănitoare și gustoasă / Profimedia Images

Cremă de brânza

Crema de brânză este potrivită atât pentru sandviciuri, cât și pentru deserturi sau umpluturi la preparate sărate. Se găsește în mai multe variante: dietetică sau integrală, mai consistentă sau mai aerată.

Desert cu cremă de brânză și decorat cu zmeură
Crema de brânză se poate folosi atât la preparate dulci, cât și sărate / Profimedia Iamges

Brânzeturi speciale

Mai ales pentru evenimente speciale ar trebui să ai în casă brânzeturi mai speciale pe care să le servești la sfârșitul mesei cu fructe sau nuci.

Platou mare cu brânzeturi
Platourile cu brânzeturi se servesc la finalul mesei / Profimedia Images
Citește și
CELE MAI CITITE
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
brânza stracciatella pusă într-un bol de lemn
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
sandviciurile calde cu brânză puse pe un tocător de lemn
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cea mai sănătoasă brânză pusă pe un blat de lemn
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
21 martie, 08:42
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Ce pensie poate avea Valentin Ceaușescu de la statul român. Suma pe care o primește lună de lună
Ce pensie poate avea Valentin Ceaușescu de la statul român. Suma pe care o primește lună de lună
Ce pensie poate avea Valentin Ceaușescu de la statul român. Suma pe care o primește lună de lună
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 31, 32 și 33 din 28 martie 2025. Anda află un secret. Ce îl roagă Silvia pe Albert
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 31, 32 și 33 din 28 martie 2025. Anda află un secret. Ce îl roagă Silvia pe Albert
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 31, 32 și 33 din 28 martie 2025. Anda află un secret. Ce îl roagă Silvia pe Albert
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
închide