8 tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai mereu în frigider
Dacă îți place brânza atunci sigur ai în frigider tot felul de brânzeturi pe care le consumi în funcție de momentul zilei, de pofte sau de preparatul pe care îl gătești. Am făcut o listă cu cele 8 tipuri de brânzeturi care nu ar trebui să îți lipsească din casă.
Brânza este unul dintre ingredientele pe care le poți folosi pentru a face preparate rapide. E bună pentru sandviciuri, salate, paste, legume gratinate sosuri. De aceea, este util să ai în frigider mai multe tipuri pentru a le folosi atunci când vrei să gătești.
Nu doar că este gustoasă, dar brânza este și o sursă excelentă de proteine și de calciu. De asemenea, în funcție de sortiment poate conține diferite cantități de vitamina A, vitamina B12, zinc, fosfor și riboflavină.
Tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai ai în frigider
Cele 8 tipuri de brânză de care ai nevoie sunt împărțite în funcție de modul în care vrei să le integrezi în meniu. În felul acesta îți va fi mai ușor să îți organizezi cumpărăturile.
Brânza pentru gustări
Producătorii de brânzeturi au remarcat că oamenilor le place să consume brânzeturi la gustare așa că au conceput sortimente special adaptate acestei nevoi.
Găsești în aproape orice supermarket mozzarella, gouda sau alt tip de brânză ambalate individual pentru a fi consumate la drum, la picnic, la birou sau acasă când ai poftă de o gustare sățioasă.
Potrivit unui raport al Grand View Research piața de snack din brânză va crește cu 6,3% așa că în mod cert vor apărea produse noi de care să te bucuri. Află ce tipuri de brânzeturi sunt potrivite pentru sandvișuri calde.
Brânza pentru gătit
În categoria de brânză pentru gătit intră acele sortimente pe care le folosești pentru paste, preparate gratinate sau umpluturi pentru tarte, plăcinte, legume, cartofi, pâine.
Pot fi brânzeturi care vin direct răzuite sau în blocuri mari. Din punct de vedere al tipului de brânză poate fi orice, contează mult gustul și modul în care acesta se îmbină cu cel al celorlalte ingrediente din preparat.
Brânza pentru salată
Adăugarea de brânză în salate aduce un plus de aromă, dar și de textură. Cele mai potrivite sunt sortimentele care se sfărâmițează ușor, dar nu numai. Poți avea în frigider brie, feta, brânză de capră, brânză blue cheese, parmezan, cheddar, brânzeturi elvețiene.
Brânză pentru cruste
Brânza pe care o pui la finalul preparatului ar trebui să aibă o aromă foarte puternică. Poți folosi Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano sau cotija, dar nu numai. În funcție de ceea ce gătești poți să adaugi la finalul procesului de gătire și alte tipuri de brânză maturată, tare.
Brânză pentru sandvișuri
Cele mai multe sortimente de brânzeturi pentru sandviciuri vin deja feliate, unele dintre ele chiar ambalate individual. Evident, poți cumpăra și blocuri de brânză dacă acest lucru este mai convenabil pentru tine. Trebuie doar să te gândești facă vrei să faci sandvișuri calde sau reci.
Pentru cele din urmă poți folosi orice fel de brânză, alegerea fiind făcută doar în funcție de preferințele personale. Dacă vrei să faci sandviciuri calde atunci ideal este să alegi sortimente care se topesc bine cum ar fi gouda, cheddar sau mozzarella.
Brânză cottage
În această categorie pot intra cottage cheese sau brânza Făgăraș care vin ambalate la cutii. Le ții în frigider și atunci când ți-e poftă de ceva, dar nu știi de ce, nu vrei nici să gătești.
E suficient doar iei o cutie din frigider și o linguriță și să te așezi pe canapea să savurezi brânza. Află mai multe despre beneficiile consumului de brânză cottage.
Cremă de brânza
Crema de brânză este potrivită atât pentru sandviciuri, cât și pentru deserturi sau umpluturi la preparate sărate. Se găsește în mai multe variante: dietetică sau integrală, mai consistentă sau mai aerată.
Brânzeturi speciale
Mai ales pentru evenimente speciale ar trebui să ai în casă brânzeturi mai speciale pe care să le servești la sfârșitul mesei cu fructe sau nuci.