Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin sunt surprinzătoare atât prin gust, cât și prin aspect și textură. Au o textură moale și aerată, aproape ca un chec pufos. Iar gustul este intens datorită combinației dintre dulceața discretă a dovleacului, gustul sărat al brânzei și parfumul mediteraneean al rozmarinului.

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Aceste brioșe sunt o combinație între rustic și rafinat / Shutterstock

Brioșele sunt perfecte calde, abia scoase din cuptor, când brânza e topită și ușor curgătoare. Sunt delicioase și reci, când aromele se întrepătrund armonios. Dovleacul aduce un fond ușor dulce și o culoare aurie, caldă, care face ca brioșele să fie nu doar gustoase, ci și foarte atrăgătoare vizual.

Citește și

Brânza, fie ea telemea, feta sau chiar un cașcaval mai intens, creează mici insule sărate și cremoase în interiorul miezului. Rozmarinul, folosit cu măsură, dă o notă elegantă, lemnoasă și răcoritoare, care desăvârșește gustul preparatului și îl face deosebit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Servite la mic dejun, ca gustare sau alături de o supă-cremă, aceste brioșe pot fi un adevărat răsfăț de toamnă. Sunt ideale și pentru un bufet sau o masă cu prieteni, fiind ușor de luat în mână și savurat fără tacâmuri. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei pregăti dovleacul care necesită coacere în cuptor până devine moale. Apoi se pasează într-un piure fin și se lasă să se răcească.

descoperă aici cum să coci dovleac, pentru garnituri, supe și piure.

Cum prepari brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin

După ce ai pregătit piureul de dovleac pregătește compoziția umedă. Într-un bol se bat ouăle cu uleiul și laptele, apoi se adaugă piureul de dovleac.

În alt bol se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul, rozmarinul, sare și piper.

Se încorporează treptat ingredientele uscate în cele umede, fără a amesteca excesiv. Se adaugă și bucățile de brânză. O parte în aluat, o parte poate fi păstrată pentru presărat pe deasupra.

Aluatul obținut se toarnă în forme de brioșe tapetate cu hârtie. Opțional, se presară restul de brânză pe deasupra, pentru un aspect mai spectaculos. Brioșele se coc la 180 de grade Celsius timp de 20–25 de minute, până când devin aurii și cresc frumos.

După coacere se lasă câteva minute să se tempereze, apoi se pot savura simple sau alături de o salată verde ori o supă caldă.

Aceste brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin sunt o combinație între rustic și rafinat. Gustul lor este reconfortant, dar surprinzător prin echilibrul dintre dulce și sărat. Iar mirosul de rozmarin care se ridică din cuptor anunță o adevărată sărbătoare de toamnă.

Rețeta este foarte versatilă. Poți adăuga și legume în compoziția de brioșe pentru un plus de gust și consistență. Ardeiul tăiat cubulețe, ceapa călită sunt câteva dintre ingredientele care ar aduce savoare și culoare brioșelor.

Tot din categoria preparatelor sărate cu dovleac mai poți încerca și rețeta de tartă cu dovleac și brânză, decorată cu mărar și semințe. Și aceasta este o alegere delicioasă și reconfortantă, perfectă pentru o masă de toamnă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Muffins din albușuri cu fructe uscate, două secționate pe jumătate
Galerie foto
Muffins din albușuri cu fructe uscate. Un desert aerat și delicat
Muffins din albușuri cu fructe uscate. Un desert aerat și delicat
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf în tigaie
Galerie foto
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
ciorbă de burtă ardelenească
8 septembrie, 05:28
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
alimentele ultraprocesate
8 septembrie, 05:04
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
brașovence
7 septembrie, 06:38
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
ketchupul la frigider
7 septembrie, 05:22
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce băutură caldă ți se potrivește toamna asta, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce băutură caldă ți se potrivește toamna asta, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce băutură caldă ți se potrivește toamna asta, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Cele mai căutate joburi din România. Peste 34.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional
Cele mai căutate joburi din România. Peste 34.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional
Cele mai căutate joburi din România. Peste 34.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional
Dă-mi 3.000 de euro și fac un penalty! Patronul străin care dă cărțile pe față despre blaturile din România
„Dă-mi 3.000 de euro și fac un penalty!” Patronul străin care dă cărțile pe față despre blaturile din România
„Dă-mi 3.000 de euro și fac un penalty!” Patronul străin care dă cărțile pe față despre blaturile din România
Tania Budi, în bikini decupat, după presupusul amantlâc cu Gigi Becali! Cum arată vedete
Tania Budi, în bikini decupat, după presupusul „amantlâc” cu Gigi Becali! Cum arată vedete
Tania Budi, în bikini decupat, după presupusul „amantlâc” cu Gigi Becali! Cum arată vedete
Özge Yağız revine într-un nou proiect profesional alături de actorul Halit Özgür Sarı. Unde va putea fi văzută vedeta
Özge Yağız revine într-un nou proiect profesional alături de actorul Halit Özgür Sarı. Unde va putea fi văzută vedeta
Özge Yağız revine într-un nou proiect profesional alături de actorul Halit Özgür Sarı. Unde va putea fi văzută vedeta
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Salată de vinete prăjite, cu roșii și brânză
Salată de vinete prăjite, cu roșii și brânză
Salată de vinete prăjite, cu roșii și brânză
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Ed Sheeran a dezvăluit că se va muta în Statele Unite. Artistul a fost criticat după ce a spus că se simte mai apropiat de cultura irlandeză
Ed Sheeran a dezvăluit că se va muta în Statele Unite. Artistul a fost criticat după ce a spus că se simte mai apropiat de cultura irlandeză
Ed Sheeran a dezvăluit că se va muta în Statele Unite. Artistul a fost criticat după ce a spus că se simte mai apropiat de cultura irlandeză
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
fresh
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas

Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas

Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas

Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă

Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
închide