Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste brioșe aperitiv cu șuncă și ardei sunt perfecte pentru un prânz rapid, un mic dejun consistent sau chiar pentru bufetele festive.

Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
O combinație perfectă între cremozitatea ouălor, aroma sărată și ușor afumată a șuncii, și savoarea cașcavalului / Shutterstock

Brioșele au o textură ușor umedă, cu bucăți de șuncă și ardei care dau culoare și savoare. Aroma fină a cașcavalului se îmbină perfect cu prospețimea ardeilor. Iar consistența moale face ca fiecare îmbucătură să fie plină de gust. Se pot servi calde, alături de o salată de roșii sau verdețuri. Dar merg și reci, ca gustare rece la un platou de aperitive.

Citește și

Aceste brioșe aperitiv sunt versatile și extrem de gustoase, care cuceresc prin simplitate și prin combinația echilibrată de arome. Imediat sunt scoase din cuptor, te atrag prin parfumul cald al cașcavalului topit, combinat cu mirosul ușor afumat al șuncii și prospețimea ardeilor. Când le secționezi, vei observa textura sa în care cubulețele de ardei roșu adaugă pete de culoare și o ușoară dulceață vegetală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de muffins cu quinoa, brânză și spanac. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de brioșe aperitiv cu șuncă și ardei.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea ingredientelor.

Taie șunca  în cubulețe mici, potrivite ca dimensiune pentru a se distribui uniform.

Curăță ardeii, scoate semințele și nervurile, apoi taie-i în cubulețe mici.

Rade cașcavalul fin, păstrând 2-3 linguri pentru presărat la final.

Cum prepari brioșe aperitiv cu șuncă și ardei

Ia un bol mare și sparge ouăle în el. Presară un praf de sare și amestecă cu mixerul sau cu un tel până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă pe rând laptele și smântâna, apoi încorporează uleiul.

Cerne făina amestecată cu praful de copt peste ouă și amestecă ușor, fără să insiști prea mult. Adaugă șunca, ardeii, cașcavalul ras și verdeața tocată. Condimentează cu piper și, dacă este nevoie, mai adaugă un praf de sare.

Descoperă și o rețetă de budincă aperitiv, tot cu șuncă și ardei.

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Tapetează formele de copt cu hârtiuțe speciale sau unge-le bine cu unt și presară puțină făină. Toarnă compoziția de brioșe aperitiv în forme și nivelează ușor suprafața. Apoi presară deasupra cașcavalul răzuit, păstrat.

Introdu formele în cuptor și coace brioșele timp de 35-40 de minute, până când devin aurii la suprafață. Lasă-le să se răcească ușor înainte de a le servi.

Aceste brioșe aperitiv cu șuncă și ardei merg servite calde cu o salată de crudități sau o salată verde stropită cu dressing de lămâie.

Sunt delicioase și reci așezate pe un platou de aperitive, alături de brânzeturi, măsline și legume proaspete.

Sfaturi utile

Poți adăuga brânză telemea pentru un gust mai sărat sau mozzarella pentru un efect mai elastic.

Pentru o aromă mai intensă, include ceapă verde sau puțină boia afumată în compoziție.

Dacă vrei o textură mai consistentă, adaugă încă o lingură de făină sau înlocuiește o parte din lapte cu smântână lichidă.

Tot din categoria aperitivelor delicioase și simple mai poți încerca și rețeta de rețeta de chec aperitiv cu morcovi și mazăre.

Citește și
Brioșe sărate cu șuncă și ardei
Galerie foto

Galerie foto

Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei
+0
CELE MAI CITITE
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar alături de un bol cu sos de iaurt
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde, decorate cu fire de mărar
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Muffins din albușuri cu fructe uscate, două secționate pe jumătate
Galerie foto
Muffins din albușuri cu fructe uscate. Un desert aerat și delicat
Muffins din albușuri cu fructe uscate. Un desert aerat și delicat
Prăjiturele cu cireșe, una secționată pe un platou de lemn
Galerie foto
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Brioșe cu ton și legume mexicane pe un platou și pe o farfurie, în secțiune
Galerie foto
Brioșe cu ton și legume mexicane, pentru gustări delicioase
Brioșe cu ton și legume mexicane, pentru gustări delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
06:18
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
05:16
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie
3 septembrie, 05:58
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
3 septembrie, 05:12
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
2 septembrie, 06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
2 septembrie, 05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce determină fiecare semn zodiacal să iasă dintr-o relație. Ce arată astrele
Ce determină fiecare semn zodiacal să iasă dintr-o relație. Ce arată astrele
Ce determină fiecare semn zodiacal să iasă dintr-o relație. Ce arată astrele
Cum reduci riscul la investiţiile speculative. Guda: Dacă te uiți la un ETF pe criptomonede, te ia amețeala
Cum reduci riscul la investiţiile speculative. Guda: "Dacă te uiți la un ETF pe criptomonede, te ia amețeala"
Cum reduci riscul la investiţiile speculative. Guda: "Dacă te uiți la un ETF pe criptomonede, te ia amețeala"
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
Özge Yağız revine într-un nou proiect profesional alături de actorul Halit Özgür Sarı. Unde va putea fi văzută vedeta
Özge Yağız revine într-un nou proiect profesional alături de actorul Halit Özgür Sarı. Unde va putea fi văzută vedeta
Özge Yağız revine într-un nou proiect profesional alături de actorul Halit Özgür Sarı. Unde va putea fi văzută vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Galette cu caise în formă de evantai
Galette cu caise în formă de evantai
Galette cu caise în formă de evantai
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Pink și-a îngrijorat fanii după ce a postat o poză în care apare conectată la o perfuzie: Să te faci bine repede!
Pink și-a îngrijorat fanii după ce a postat o poză în care apare conectată la o perfuzie: „Să te faci bine repede!”
Pink și-a îngrijorat fanii după ce a postat o poză în care apare conectată la o perfuzie: „Să te faci bine repede!”
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat

Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
închide