Muffins cu spanac și brânză sărată, cu gust delicat și proaspăt
Pentru micul dejun sau gustări delicioase servite de-a lungul zilei, îți recomandăm o rețetă de muffins cu spanac și brânză sărată. Pe lângă gust și consistență, te va cuceri și aspectul lor bombat și ușor crăpat, pe unde răzbate verdele intens al spanacului și albul lucios al brânzei topite.

Textura acestor muffins este unică. În exterior, sunt ușor crocante, cu o crustă subțire, aurie, care oferă rezistență la mușcătură. În interior, miezul este moale, pufos, dar ușor umed. O combinație perfectă între aluat și umplutură. Spanacul le dă o prospețime vegetală, un gust discret de pământ curat și verde, în timp ce brânza sărată adaugă un contrast intens, cremos și ușor picant. Poți folosi brânză telemea, feta sau chiar brânză de capră.
Aceste muffins sunt ideale servite calde, când brânza e încă ușor topită. Dar merg și reci, când se transformă în gustări hrănitoare, perfecte pentru picnic, birou sau micul dejun. Poți simți în fiecare mușcătură o armonie între simplitate și rafinament, între rustic și modern.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu aceste delicioase muffins cu spanac și brânză sărată.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea spanacului. Dacă folosești spanac proaspăt, spală-l bine, opărește-l timp de 1 minut în apă clocotită. Apoi scurge-l și toacă-l mărunt. Dacă e congelat, dezgheață-l complet și presează-l bine pentru a elimina excesul de lichid.
Cum prepari muffins cu spanac și brânză sărată
Mai întâi amestecă ingredientele uscate. Într-un bol mare, amestecă făina trecută prin sită cu praful de copt. Adaugă bicarbonatul, un praf de sare și unul de piper.
Urmează amestecul umed. Într-un alt bol, bate ouăle cu laptele și uleiul. Adaugă spanacul tocat, usturoiul (dacă folosești) și brânza bine sfărâmată. Păstrează puțină brânză pentru decor.
Descoperă și o rețetă de muffins cu legume, ideală pentru momentele când vrei să diversifici meniul pentru prima parte a zilei.
Pentru a le combina toarnă amestecul umed peste cel uscat. Amestecă ușor cu o spatulă, doar cât să se încorporeze ingredientele și să se omogenizeze compoziția. Nu amesteca în exces, aluatul trebuie să fie gros, dar ușor grunjos.
Umple formele de muffins (tapetate cu hârtii sau unse) cam ¾ din capacitate. Presară deasupra puțină brânză și parmezan.
Pune formele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coace delicioasele muffins timp de 20–25 minute, sau până când trec testul cu scobitoarea și sunt frumos rumenite.
Se pot consuma ca atare sau cu o lingură de smântână ori iaurt grecesc alături.
Pentru un brunch elegant servește delicioasele muffins cu spanac și brânză sărată alături de roșii cherry coapte, avocado și un ou poșat deasupra.
Aceste muffins se pot păstra bine 2–3 zile la frigider, în caserole închise și pot fi reîncălzite ușor în cuptor.
Iar dacă mai vrei să le prepari și în alte variante, mai poți încerca și rețeta de muffins cu ton și legume mexicane.