Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță
Dacă adori preparatele cu paste și ești în căutare de rețete mai deosebite, îți oferim mai jos o rețetă de budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță. Pe lângă gustul delicios te va cuceri și forma spectaculoasă a budincii.
Galerie foto
Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt foarte simple și versatile. Poți adapta rețeta după propriile gusturi, folosind legumele preferate și tipul de paste, de asemeni, preferat. Sunt potrivite atât pastele lungi, cât și cele scurte. Însă spaghetele sunt mai deosebite pentru că le poți modela frumos în forma de copt, printre legumele multicolore.
Pe lângă spaghete și legumele mexicane, budinca mai are nevoie și de o compoziție lichidă, pe bază de ouă și smântână. Aceasta se va combina perfect cu celelalte ingrediente în timpul coacerii, oferind textura necesară budincii. Nu lipsesc nici condimentele care desăvârșesc gustul preparatului. Opțional, se pot adăuga și verdețuri, pentru un plus de culoare și aromă.
Tot din categoria preparatelor cu spaghete mai poți încerca și rețeta de frittata, cu spaghete și bacon. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti spaghetele care se fierb în multă apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În același timp, dar în cratiță separată vei fierbe legumele mexicane. Acestea se pun la fiert direct congelate, în apă clocotită, sărată. Le fierbi pentru 8-10 minute.
Cum prepari rețeta de budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță
După ce pastele s-au fiert le scurgi într-o sită și le treci prin jet de apă rece, pentru a stopa procesul termic. La fel procedezi și cu legumele mexicane. Adaugă legumele mexicane împreună cu pastele într-un bol mare. Peste acestea adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți sau în sferturi, dacă sunt mai mari. Adaugă și semințele și stropește totul cu puțin ulei.
Pregătește o tavă rotundă cu interiorul decupat, precum cea de guguluf, având diametrul de 32 cm. Unge-i bine interiorul cu ulei. Adaugă în ea amestecul de ingrediente din bol și dispune-l uniform.
Apoi prepară o compoziție ușor lichidă care va fi elementul de legătură între ingredientele din tavă. Amestecă într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adaugă smântâna. Presară pudră de nucșoară și omogenizează bine compoziția.
Toarnă compoziția obținută peste amestecul de spaghete cu legume din tavă. Cu o furculiță ridică ingredientele din loc în loc pentru a pătrunde compoziția lichidă uniform printre ele.
Introdu tava în cuptor și coace delicioasa budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere las-o să se tempereze în tavă 10-12 minute apoi o poți transfera pe platou pentru a o porționa.
Această budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță este delicioasă mai ales servită caldă, alături de brânzeturi și un pahar cu iaurt. Însă merge tare bine și rece servită în pauza de masă de la birou sau de la școală. Poate fi glazurată și cu diferite sosuri pentru un gust desăvârșit.
Descoperă aici care sunt cele mai bune sosuri din lume și ce sos românesc este în top 10.
Galerie foto