Frittata cu spaghete și bacon. Rețetă pentru o gustare delicioasă și consistentă
Pentru micul dejun sau o gustare delicioasă și consistentă, încearcă o rețetă de frittata cu spaghete și bacon. Este simplă și ușor de preparat, dar pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și de sățioasă.
Galerie foto
Frittata este denumirea unei omlete din bucătăria italiană, îmbogățită cu carne, brânzeturi, legume, sau paste. Omletele sunt preferatele multora pentru masa de mic dejun, fie simple, fie complexe cum este omleta din rețeta de față. Pastele sunt alimentele la care poți apela atunci când dorești un preparat gustos și foarte consistent.
Rețeta de frittata poate fi preparată atât la tigaie, cât și la cuptor, este delicioasă în ambele variante. Iar pastele pot fi înlocuite și cu legume care pot fi spiralate, cum ar fi dovleceii, morcovii sau chiar vinetele.
Descoperă aici și o rețetă de spaghete de dovlecei, la tigaie, care se poate prepara și sub formă de frittata. Mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru omleta cu spaghete.
Ingrediente
Mod de preparare
Deoarece pastele necesită fierbere înainte de a fi amestecate cu celelalte ingrediente, primul pas constă în prepararea acestora. Pune o oală cu 2 litri de apă la fier și lasă apa să atingă punctul de fierbere. Adaugă o linguriță de sare și amestecă până când sarea se dizolvă în apa fierbinte. Lasă din nou apa să atingă iar punctul de fierbere și apoi adaugă spaghetele. Fierbe-le pentru 10-12 minute sau pentru perioada de timp indicată pe ambalaj.
După fierbere, pune spaghetele într-o sită, scurge-le de apa fierbinte și trece-le prin jet de apă rece.
Descoperă și o rețetă de ruladă din omletă cu morcovi și brânză.
Cum prepari frittata cu spaghete și bacon
Folosește o tigaie cu diametrul mai mare și pereți mai înalți. Așaz-o pe flacăra aragazului și adaugă în ea uleiul de măsline. Lasă-l să se înfierbânte ușor apoi adaugă baconul tăiat în cuburi micuțe. Amestecă-le ușor cu o spatulă să se rumenească pe toate părțile.
Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare și unul de piper până la omogenizare. Apoi adaugă mozzarella răzuită și oregano uscat. Răstoarnă spaghetele scurse peste bucățile de bacon rumenite în tigaie și amestecă-le bine. Apoi adaugă peste ele amestecul de ouă cu mozzarella și oregano. Ridică ușor pastele din tigaie cu o spatulă pentru a pătrunde compoziția de ouă și mozzarella printre ele.
Lasă omleta să se rumenească bine pe prima parte. Pentru a o întoarce, ia o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii și, înclinând tigaia, lasă omleta să alunece în farfurie. După ce omleta este așezată bine pa farfurie, pune deasupra ei untul tăiat în bucăți mici. Așază tigaia peste omletă, cu deschizătura în jos. Folosind mănuși de bucătărie pune o mână peste tigaie și cealaltă mână sub farfuria cu omletă. Răsucește rapid mâinile invers, astfel încât omleta să se răstoarne cu partea nepreparată în tigaie.
Lasă omleta să se rumenească bine și pe a doua parte pentru aproximativ 2-3 minute. Apoi o poți transfera pe un platou de servire.
Servește delicioasa frittata cu spaghete și bacon alături de legume proaspete, de brânzeturi, sau de un pahar cu iaurt. Este delicioasă în orice combinație.
Și dacă mai dorești să prepari omleta și altfel, îți recomandăm să încerci și rețeta de omletă spaniolă cu cartofi.
Galerie foto