Începe cu pregătirea ingredientelor care necesită mai mult timp de preparare. Ciupercile sunt cele care necesită mai multă atenție. Pe acestea va trebui să le cureți de impurități, apoi le ștergi cu un prosop umed și le tai în felii.

Baconul îl poți tăia în fâșii sau în cuburi mai micuțe. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o solzișori. Rupe 2-3 frunze de busuioc și toacă-le mărunt, iar dacă folosești oregano uscat, mărunțește-l și transformă-l în pudră.  Dă pe răzătoare mică și parmezanul și pune-l într-un bol. Când ai aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul pentru a prepara rețeta de paste.

Cum prepari rețeta de spaghete milaneze

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune ulei în ea. Lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă baconul, ciupercile și ceapa. Amestecă bine toate aceste ingrediente prin uleiul încins, pentru a se prepara uniform.

Apoi adaugă pasta de roșii și din nou amestecă ingredientele pentru a se întrepătrunde bine aromele. Adaugă și puțină apă fierbinte, dacă nu este suficient lichid în tigaie. Asezonează ingredientele cu sare și piper, după gust și adaugă frunzele de busuioc tocate și oregano mărunțit.

Între timp, fierbe și spaghetele în multă apă clocotită cu sare. Fierbe-le la modul al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte, scurge-le și adaugă-le peste ingredientele din tigaie. Amestecă-le ușor cu acestea pentru câteva secunde, apoi poți stinge aragazul.

În timpul servirii, poți presăra parmezan răzuit peste delicioasele spaghete milaneze. Mai poți adăuga și frunze de busuioc pentru un plus de prospețime și aromă deosebită sau alt tip de verdeață.