Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de budincă de tapioca cu lapte este un desert delicios, dar poate fi și un mic dejun sau o gustare aromată, cu o textură interesantă. Poți face o cantitate mai mare, pe care să o păstrezi în frigider și astfel ai la îndemână un răsfăț culinar.

Budinca de tapioca cu lapte într-un bol alb
Fructele proaspete se potrivesc cel mai bine cu budinca de tapioca cu lapte / Shutterstock

Tapioca este extrasă din rădăcina plantelor de tapioca—Manihot esculenta, care sunt cultivate în principal în regiunile tropicale. Aceasta este adesea folosită ca agent de îngroșare în multe rețete.

Este cunoscută pentru textura sa gelatinoasă și transparentă după gătire. Tapioca este disponibilă sub formă de fulgi, făină sau perle, iar modul în care este folosită în gătit poate varia în funcție de forma sa.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un vas, se adaugă tapioca și se lasă la înmuiat în apă rece timp de cel puțin 30 de minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cum prepari rețeta de budincă de tapioca cu lapte

Într-o cratiță de dimensiuni potrivite, se combină laptele, zahărul, extractul de vanilie și sarea. Păstaia de vanilie, se taie pe lungime și i se scot semințele. Se adaugă atât păstaia, cât și semințele în cratiță. Se pune cratița pe foc mediu. Se aduce amestecul la punctul de fierbere, amestecând din când în când pentru a preveni lipirea de fundul cratiței.

După ce amestecul a dat în clocot, se scurge tapioca de apă și se adaugă treptat în laptele fierbinte, amestecând continuu. Se reduce focul și se gătește amestecul la foc mic până când tapioca devine transparentă și amestecul capătă o consistență de budincă, amestecând frecvent pentru a evita lipirea.

Se adaugă untul pentru a îmbogăți și a îngroșa și mai mult budinca. După ce tapioca este gata, se îndepărtează păstaia de vanilie și se servește budinca de tapioca caldă sau rece, în funcție de preferințe.

Se poate decora cu scorțișoară, fructe proaspete sau frișcă.

Câte tipuri de tapioca există

În comerț vei găsi tapioca sub formă de fulgi, de făină sau perle. Fulgii de tapioca sunt o formă deshidratată a tapiocăi și sunt folosiți în diverse rețete pentru îngroșare sau pentru prepararea anumitor deserturi.

Făina de tapioca este produsă din rădăcinile de tapioca și este utilizată ca agent de îngroșare în alimentație. Este adesea folosită în gătirea produselor de patiserie, supelor și sosurilor.

Perlele de tapioca sunt cele mai cunoscute și sunt obținute prin procesarea tapiocii în biluțe mici. Aceste perle sunt folosite în special în deserturi și băuturi. Cel mai des le vei găsi în budinca de tapioca și ceaiul bubble tea.

Tapioca este utilizată ca agent de îngroșare în rețetele de supă, sosuri și deserturi. O poți folosi pentru a înlocui făina de porumb sau alte amidonoase.

De asemenea, este un ingredient bun pentru a da textură budincilor, piureurilor și chiar în ceaiurilor cu lapte. Fulgii de tapioca pot fi adăugați în mâncăruri pentru a le îngroșa, sau pot fi folosiți în rețete de clătite sau prăjituri.

Cum se gătește cu tapioca

Pentru a găti cu tapioca, trebuie să fii atent la instrucțiunile de pe ambalaj. Modul de pregătire poate varia în funcție de forma pe care o utilizezi.

De obicei, fulgii de tapioca trebuie înmuiați în lichid înainte de utilizare. Făina de tapioca se amestecă direct cu lichidul în timpul gătitului pentru a îngroșa. Perlele de tapioca necesită fierbere în apă până când devin transparente și moi.

Citește și
CELE MAI CITITE
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
alimentele ultraprocesate
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Galerie foto
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Budincă de orez cu mango și vanilie în două boluri și un bol cu felii de mango
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pui tandoori
06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Covorul roșu de la Premiile Emmy 2025. Ce ținute spectaculoase au ales vedetele de anul acesta
Covorul roșu de la Premiile Emmy 2025. Ce ținute spectaculoase au ales vedetele de anul acesta
Covorul roșu de la Premiile Emmy 2025. Ce ținute spectaculoase au ales vedetele de anul acesta
Bătaie generală în centrul oraşului Galați, după ce două fete de 13 și 15 ani s-au luat la pumni și picioare
Bătaie generală în centrul oraşului Galați, după ce două fete de 13 și 15 ani s-au luat la pumni și picioare
Bătaie generală în centrul oraşului Galați, după ce două fete de 13 și 15 ani s-au luat la pumni și picioare
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Hande Erçel revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Joacă încă o dată alături de Barış Arduç
Hande Erçel revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Joacă încă o dată alături de Barış Arduç
Hande Erçel revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Joacă încă o dată alături de Barış Arduç
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Justin Bieber face dezvăluiri despre relația cu Hailey în SWAG II: Nu vreau să stric totul, nu vreau să pleci
Justin Bieber face dezvăluiri despre relația cu Hailey în SWAG II: „Nu vreau să stric totul, nu vreau să pleci”
Justin Bieber face dezvăluiri despre relația cu Hailey în SWAG II: „Nu vreau să stric totul, nu vreau să pleci”
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
închide