Greșeli de evitat atunci când faci grătar
A venit căldura și o dată cu ea au început întâlnirile tot mai dese cu prietenii. Serile călduroase trec mai frumos alături de cei dragi și un grătar este modul pe care mulți dintre noi îl aleg cu această ocazie. Iată top 3 greșeli pe care le faci la grătar. Ca să fii sigur că toți cei cu care ai petrecut la grătar pleacă sănătoși acasă este bine să eviți câteva lucruri.
Nu contează ce pui pe grătar atâta timp cât prietenii îți sunt alături și atmosfera este relaxată în jurul vostru. Fie că alegi carne, legume sau chiar unele fructe, sunt câteva lucruri pe care este bine să le eviți.
Greșeli de evitat atunci când faci grătar
În primul rând nu e indicat să nu folosești același tocător pentru carnea crudă, pește și legume. Ai grijă să ai în bucătărie câte unul pentru fiecare dintre cele trei. Ca să nu le încurci poți să alegi culori diferite sau să le faci câte un semn distinctiv. Să eviți să folosești aceleași ustensile pentru preparatele gătite și pentru cele crude.
Nu ține resturile rămase pentru a doua zi mai mult de două ore la temperatura camerei. Nu este în top 3 greșeli pe care le faci la grătar, dar este bine să ții cont de ea. Este indicat să pui la frigider carnea sau legumele care au rămas după grătar, cât de repede poți. Nu le lăsa la temperatura camerei mai mult de două ore, mai ales dacă este cald. Dacă îți plac ardeii, o salată de ardei copți este binevenită lângă un grătar. Iată câteva sfaturi despre cum se curăță perfect ardeii copți.
Sperăm că ți-am fost de folos și că vei avea cele mai funny și sănătoase grătare alături de prieteni vara asta.
Aprinzi grătarul fără să-l cureți
Una dintre cele mai frecvente greșeli, pe care o faci fără să știi, este că nu cureți bine grătarul înainte să-l folosești, mai ales dacă a stat toată iarna nefolosit. Este foarte important să cureți bine grătarul cu o perie de sârmă.
Chiar dacă temperatura foarte ridicată pe care o degajă focul ucide o serie de bacterii de pe grătar, este important să înlături excesul de carne care a rămas de data trecută. Procedura este folositoare, mai ales dacă grătarul a stat în aer liber.
Scoți prea devreme de la frigider carnea
Dacă până acum ai fost obișnuită să scoți carnea din frigider înainte să te apuci de făcut grătarul, este timpul să-ți schimbi acest obicei, pentru că se află în top 3 greșeli pe care le faci la grătar. Specialiștii spun că dacă scoți carnea mai devreme, mai ales dacă este cald afară, poate crește riscul de a dezvolta bacterii.
Încă un lucru pe care nu multă lume îl știe este să nu pui pachetele cu carne unul peste altul.
Speli carnea de pui înainte de a o pune pe grătar, dar nu și legumele
Mulți dintre noi au rămas cu obiceiul de a spăla carnea de pui înainte de a o găti, inclusiv atunci când o punem pe grătar. Atunci când speli carnea nu faci decât să favorizezi răspândirea eventualelor bacterii pe toată suprafața cărnii. Dacă ai și alte preparate în jur pot să sară stropi și să trimiți bacteriile și pe alte alimente. De aceea spălatul cărnii de pui se află în top 3 greșeli pe care le faci la grătar.
Dacă la carne nu este indicat să o speli, la legume este absolut necesar. Spală bine legumele și fructele pe care vrei să le pui pe grătar, ca și când le-ai consuma crude. De asemenea, dacă ai pe grătar carne și legume în același timp, folosește ustensile diferite și pune-le pe părți separate ale grătarului.