Cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci. Sfaturi de la experți

Probabil că îți rămâne și ție destul de des piept de pui gătit de la cină sau de la masa de prânz. Nu îl mai arunca de teama că a doua zi nu mai e bun. Îl poți încălzi astfel încât să mai poată fi mâncat. Respectând sfaturile de mai jos ai toate șansele să fie chiar suculent și gustos ca atunci când l-ai gătit prima dată. Află de la experți cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci.

Publicat: 9 iulie 2022, 06:50
Piept de pui reîncălzit, cu legume pe un platou din lemn
Pieptul de pui trebuie reîncălzit după aceeași metodă în care a fost gătit inițial / Shutterstock

Când vine vorba de reîncălzit pieptul de pui există o modalitate corectă și una greșită de a face acest lucru, potrivit experților de la TheKitchn. Ca și în cazul oricărui fel de carne, riscul principal atunci când vine vorba de reîncălzirea pieptului de pui este uscarea lui.

Cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci

Chiar dacă l-ai gătit perfect prima dată, ai putea ajunge la o versiune cu gust și textură de cauciuc uitat în soare. Prima regulă atunci când îl reîncălzești este să ții cont de modul în care au fost gătit inițial. În felul acesta decizi dacă vei folosi aragazul, cuptorul sau cuptorul cu microunde. Ai mai jos mai multe metode, în funcție de dotările pe care le ai în bucătărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și dacă ți-am făcut poftă de piept de pui, dar te-ai săturat de metodele clasice de gătire, ai aici o variantă propusă de Chef Roxana Blenche. Încearcă și tu piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească.

Citește și

Cum să reîncălzești pieptul de pui la cuptor

Pentru a reîncălzi pieptul de pui dezosat și fără piele în cuptor, preîncălzește cuptorul la 170˚C. Între timp, scoate puiul din frigider și lăsă-l să ajungă la temperatura camerei. Adăugă apă sau supă de pui într-o tavă de copt, doar cât să acopere fundul tăvii. Pune pieptul de pui în tava de copt, acoperă cu folie de aluminiu și lasă-l cel puțin 10 minute.

Pentru pieptul de pui cu piele (indiferent dacă este dezosat sau nu), urmează aceiași pași descriși mai sus, dar lasă-l la cuptor pentru 15-20 de minute. După ce puiul este încălzit, îndepărtează folia și gătește pieptul de pui cu pielea în sus, la tigaie, doar un minut sau două.

Cum să reîncălzești pieptul de pui pe aragaz

Pentru a reîncălzi pieptul de pui dezosat și fără piele pe aragaz, scoate pieptul de pui din frigider și lăsă-l să ajungă la temperatura camerei. Adăugă puțină apă sau supă de pui într-o tigaie mare și pune carnea la foc mediu cu capac. Nu îl lăsa mai mult de 10 minute.

Pieptul de pui cu pielea poate fi, de asemenea, reîncălzit în acest fel. Totuși, este de preferat să o faci la cuptor pentru ca pielea să rămână crocantă.

Cum să reîncălzești pieptul de pui la cuptorul cu microunde

În general, ar trebui să încerci să reîncălzești pieptul de pui prin aceeași metodă prin care a fost gătit inițial. Dacă totuși ești undeva unde nu ai decât cuptor cu microunde la îndemână, taie carnea în bucăți mici. Apoi, pune-le pe o farfurie. Peste ele adaugă puțină apă și acoperă-le cu ceva sigur. Puiul se încălzește în trepte de 1 minut până când toate bucățile sunt gata.

O altă metodă presupune să umezești puțin un prosop gros de hârtie. Pune-l mai apoi deasupra bucăților de pui înainte de a le încălzi. Acest lucru va ajuta la blocarea aburului și la rehidratarea pieptului de pui.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos, servit cu spaghete integrale
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Mai multe bucăți de piept de pui pe un tocător de lemn
Cât timp se lasă la fiert pieptul de pui. Trucuri și recomandări pentru a ieși perfect
Cât timp se lasă la fiert pieptul de pui. Trucuri și recomandări pentru a ieși perfect
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde porționată pe o farfurie cu roșii și rucola
Galerie foto
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide