Cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci. Sfaturi de la experți
Probabil că îți rămâne și ție destul de des piept de pui gătit de la cină sau de la masa de prânz. Nu îl mai arunca de teama că a doua zi nu mai e bun. Îl poți încălzi astfel încât să mai poată fi mâncat. Respectând sfaturile de mai jos ai toate șansele să fie chiar suculent și gustos ca atunci când l-ai gătit prima dată. Află de la experți cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci.
Când vine vorba de reîncălzit pieptul de pui există o modalitate corectă și una greșită de a face acest lucru, potrivit experților de la TheKitchn. Ca și în cazul oricărui fel de carne, riscul principal atunci când vine vorba de reîncălzirea pieptului de pui este uscarea lui.
Cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci
Chiar dacă l-ai gătit perfect prima dată, ai putea ajunge la o versiune cu gust și textură de cauciuc uitat în soare. Prima regulă atunci când îl reîncălzești este să ții cont de modul în care au fost gătit inițial. În felul acesta decizi dacă vei folosi aragazul, cuptorul sau cuptorul cu microunde. Ai mai jos mai multe metode, în funcție de dotările pe care le ai în bucătărie.
Și dacă ți-am făcut poftă de piept de pui, dar te-ai săturat de metodele clasice de gătire, ai aici o variantă propusă de Chef Roxana Blenche. Încearcă și tu piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească.
Cum să reîncălzești pieptul de pui la cuptor
Pentru a reîncălzi pieptul de pui dezosat și fără piele în cuptor, preîncălzește cuptorul la 170˚C. Între timp, scoate puiul din frigider și lăsă-l să ajungă la temperatura camerei. Adăugă apă sau supă de pui într-o tavă de copt, doar cât să acopere fundul tăvii. Pune pieptul de pui în tava de copt, acoperă cu folie de aluminiu și lasă-l cel puțin 10 minute.
Pentru pieptul de pui cu piele (indiferent dacă este dezosat sau nu), urmează aceiași pași descriși mai sus, dar lasă-l la cuptor pentru 15-20 de minute. După ce puiul este încălzit, îndepărtează folia și gătește pieptul de pui cu pielea în sus, la tigaie, doar un minut sau două.
Cum să reîncălzești pieptul de pui pe aragaz
Pentru a reîncălzi pieptul de pui dezosat și fără piele pe aragaz, scoate pieptul de pui din frigider și lăsă-l să ajungă la temperatura camerei. Adăugă puțină apă sau supă de pui într-o tigaie mare și pune carnea la foc mediu cu capac. Nu îl lăsa mai mult de 10 minute.
Pieptul de pui cu pielea poate fi, de asemenea, reîncălzit în acest fel. Totuși, este de preferat să o faci la cuptor pentru ca pielea să rămână crocantă.
Cum să reîncălzești pieptul de pui la cuptorul cu microunde
În general, ar trebui să încerci să reîncălzești pieptul de pui prin aceeași metodă prin care a fost gătit inițial. Dacă totuși ești undeva unde nu ai decât cuptor cu microunde la îndemână, taie carnea în bucăți mici. Apoi, pune-le pe o farfurie. Peste ele adaugă puțină apă și acoperă-le cu ceva sigur. Puiul se încălzește în trepte de 1 minut până când toate bucățile sunt gata.
O altă metodă presupune să umezești puțin un prosop gros de hârtie. Pune-l mai apoi deasupra bucăților de pui înainte de a le încălzi. Acest lucru va ajuta la blocarea aburului și la rehidratarea pieptului de pui.