Chec cu ciocolată și glazură de cafea. O combinație de arome intense

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Acest chec cu ciocolată și glazură de cafea este un adevărat deliciu pentru răsfățul culinar al zilei. Este un desert sofisticat, potrivit atât pentru un mic dejun indulgent, cât și pentru un moment de răsfăț alături de o ceașcă de cafea fierbinte.

Chec cu ciocolată și glazură de cafea porționat pe un platou, alături de un bol cu glazură și un bol cu boabe de cafea
Galerie foto

Galerie foto

Are o consistență catifelată, cu un miez ușor umed, dar ferm, datorită combinației dintre ciocolata topită și unt / Shutterstock

Checul are o textură densă, dar ușor umedă, datorită untului și ciocolatei topite care se îmbină armonios cu ingredientele uscate. Aroma profundă de cacao este completată de glazura de cafea, care adaugă o notă subtil amară și echilibrează perfect dulceața. Fiecare felie dezvăluie o combinație echilibrată între gustul amărui fin al ciocolatei și vanilia subtilă. Iar glazura de cafea adaugă un strat suplimentar de savoare.

Citește și

Acest chec este o combinație sofisticată de ciocolată bogată și cafea aromată, perfect pentru iubitorii deserturilor cu note intense și echilibrate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de chec cu rahat și nucă de cocos, ce are o combinație delicioasă de ingrediente, arome și texturi. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru deliciosul chec cu ciocolată și glazură de cafea.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea compoziției pentru chec, urmând coacerea acestuia. Glazura o prepari după ce checul este perfect răcit, pentru a nu se deforma la contactul cu aceasta.

Cum prepari chec cu ciocolată și glazură de cafea

Începe prin a rupe ciocolata în bucăți mici și topește-o împreună cu untul la bain-marie, amestecând constant pentru a obține o compoziție fină și lucioasă. Lasă să se răcească ușor, astfel încât să nu afecteze textura aluatului în momentul adăugării.

Între timp, mixează ouăle cu zahărul brun până când obții o compoziție spumoasă și aerată, de culoare deschisă. Acest pas este esențial pentru a da checului o textură lejeră, în ciuda consistenței sale dense. Adaugă vanilia și laptele, apoi încorporează ciocolata topită, amestecând continuu pentru a obține o compoziție omogenă.

Urmează adăugarea ingredientelor uscate. Într-un bol separat, cerne făina împreună cu pudra de cacao, praful de copt și sarea, pentru a evita formarea cocoloașelor și a aerisi compoziția. Încorporează treptat amestecul uscat în cel lichid, folosind o spatulă și amestecând ușor, cu mișcări largi, pentru a păstra aerul în aluat.

Toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și nivelează suprafața. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 170°C și coace timp de 40-45 de minute. Checul este gata când o scobitoare introdusă în centru iese aproape curată, cu doar câteva firimituri umede.

După coacere, lasă checul să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi transferă-l pe un grătar pentru a se răci complet.

Descoperă și o rețetă de chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic.

Prepararea glazurii de cafea

Pentru glazură, amestecă zahărul pudră cu cafeaua rece, adăugând treptat lichidul până obții o consistență cremoasă și ușor curgătoare. La final, încorporează untul topit pentru un luciu frumos și o textură catifelată.

Toarnă glazura peste checul răcit, lăsând-o să curgă ușor pe margini pentru un efect vizual atrăgător. Dacă dorești, poți decora cu boabe de cafea sau fulgi de ciocolată.

Acest chec cu ciocolată și glazură de cafea este ideal servit la temperatura camerei, când aromele sale sunt cel mai bine evidențiate. Poate fi savurat alături de o cafea espresso pentru a accentua și mai mult notele de cafea din glazură.

Dacă dorești să-l păstrezi mai multe zile, depozitează-l într-un recipient etanș la temperatura camerei, unde își va menține prospețimea și textura moale timp de 3-4 zile. Dacă preferi, îl poți păstra și la frigider, dar este recomandat să-l lași la temperatura camerei timp de 15-20 de minute înainte de servire pentru a-i reda frăgezimea.

Spor la preparat chec cu ciocolată și glazură de cafea și poftă bună la savurat!

Citește și
Chec cu ciocolată și glazură de cafea porționat pe un platou
Galerie foto

Galerie foto

Chec cu ciocolată și glazură de cafea porționat pe un platou, alături de un bol cu glazură și un bol cu boabe de cafea
Două felii de chec glazurate cu cafea
+21
CELE MAI CITITE
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Pârjoale moldovenești într-un bol alb
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Tiramisu cu amaretti la pahar, decorat cu cacao și frunze de mentă
Tiramisu cu amaretti la pahar. Eleganță și rafinament într-un desert cremos
Tiramisu cu amaretti la pahar. Eleganță și rafinament într-un desert cremos
Creveți cu usturoi în farfurie, decorați cu pătrunjel verde, alături de usturoi, chili și lămâie
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec cu ciocolată și alune porțuinat pe platou și un cuțit
Galerie foto
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Glazură de cafea și ciocolată deasupra unui tort porționat
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec cu ciocolată și glazură de cafea porționat pe un platou, alături de un bol cu glazură și un bol cu boabe de cafea
09:33
Chec cu ciocolată și glazură de cafea. O combinație de arome intense Chec cu ciocolată și glazură de cafea. O combinație de arome intense
Pâine integrală cu semințe de susan feliată pe un tocător de lemn
08:16
Pâine integrală cu semințe de susan. O alegere sănătoasă și aromată Pâine integrală cu semințe de susan. O alegere sănătoasă și aromată
Cheesecake cu sos de afine porționat pe farfurie și în forma de copt
20 februarie, 06:19
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
Pârjoale moldovenești într-un bol alb
20 februarie, 05:26
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Felii de chec cu rahat și nucă de cocos
19 februarie, 09:14
Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat
Pâine integrală cu bicarbonat feliată cu cuțitul pe un tocător
19 februarie, 07:38
Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
18 februarie, 06:10
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Covrigi polonezi pe o farfurie
18 februarie, 05:14
Covrigi polonezi. Rețeta de covrigi pufoși și însiropați Covrigi polonezi. Rețeta de covrigi pufoși și însiropați
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Omletă cu cartofi dulci. Cremozitate și dulceață subtilă
Omletă cu cartofi dulci. Cremozitate și dulceață subtilă
Omletă cu cartofi dulci. Cremozitate și dulceață subtilă
Nu pot să cred că America ne cere să-i alegem pe oamenii ruşilor. Iulian Fota, despre atacurile din SUA la adresa României
"Nu pot să cred că America ne cere să-i alegem pe oamenii ruşilor". Iulian Fota, despre atacurile din SUA la adresa României
"Nu pot să cred că America ne cere să-i alegem pe oamenii ruşilor". Iulian Fota, despre atacurile din SUA la adresa României
„E răpire internaţională” Fostul partener de afaceri al lui Adrian Mutu, implicat într-un scandal monstru!
„E răpire internaţională” Fostul partener de afaceri al lui Adrian Mutu, implicat într-un scandal monstru!
„E răpire internaţională” Fostul partener de afaceri al lui Adrian Mutu, implicat într-un scandal monstru!
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Perneș. Nașul fostului concurent de la Mireasa a mărturisit toate detaliile
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Perneș. Nașul fostului concurent de la Mireasa a mărturisit toate detaliile
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Perneș. Nașul fostului concurent de la Mireasa a mărturisit toate detaliile
Bărbatul care este identic cu faimosul Mert Ramazan Demir. Fanii au rămas impresionați
Bărbatul care este identic cu faimosul Mert Ramazan Demir. Fanii au rămas impresionați
Bărbatul care este identic cu faimosul Mert Ramazan Demir. Fanii au rămas impresionați
NASA a recalculat riscul unui impact cu asteroidul 2024 YR4. E considerat cel mai periculos descoperit în ultimele decenii
NASA a recalculat riscul unui impact cu asteroidul 2024 YR4. E considerat cel mai periculos descoperit în ultimele decenii
NASA a recalculat riscul unui impact cu asteroidul 2024 YR4. E considerat cel mai periculos descoperit în ultimele decenii
Omletă cu cartofi dulci și spanac
Omletă cu cartofi dulci și spanac
Omletă cu cartofi dulci și spanac
Ce burse primesc elevii în februarie 2025. Sumele exacte și cum sunt calculate
Ce burse primesc elevii în februarie 2025. Sumele exacte și cum sunt calculate
Ce burse primesc elevii în februarie 2025. Sumele exacte și cum sunt calculate
Prietenul lui Liam Payne și doi angajați ai hotelului CasaSur au fost achitați în dosarul privind moartea cântărețului. Alte două persoane rămân în spatele gratiilor în așteptarea procesului
Prietenul lui Liam Payne și doi angajați ai hotelului CasaSur au fost achitați în dosarul privind moartea cântărețului. Alte două persoane rămân în spatele gratiilor în așteptarea procesului
Prietenul lui Liam Payne și doi angajați ai hotelului CasaSur au fost achitați în dosarul privind moartea cântărețului. Alte două persoane rămân în spatele gratiilor în așteptarea procesului
Vitamina B6 este esențială, dar poate fi toxică în exces. Ce trebuie să știi despre reacțiile adverse ale piridoxinei
Vitamina B6 este esențială, dar poate fi toxică în exces. Ce trebuie să știi despre reacțiile adverse ale piridoxinei
Vitamina B6 este esențială, dar poate fi toxică în exces. Ce trebuie să știi despre reacțiile adverse ale piridoxinei
fresh
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale

Chec cu ciocolată și glazură de cafea. O combinație de arome intense

Chec cu ciocolată și glazură de cafea. O combinație de arome intense

Pâine integrală cu semințe de susan. O alegere sănătoasă și aromată

Pâine integrală cu semințe de susan. O alegere sănătoasă și aromată

Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă

Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă

Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat

Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat
închide