Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat
Acest chec cu rahat și nucă de cocos are o combinație delicioasă de ingrediente, arome și texturi. Bucățelele moi și dulci de rahat adaugă culoare și savoare fiecărei felii cu textură aerată. Nuca de cocos îi oferă o notă exotică, ușor crocantă la exterior și delicată în interior.

Ideal pentru micul dejun sau alături de o ceașcă de ceai, acest chec este simplu de făcut și are un gust echilibrat, între dulce și parfumat. Datorită nucii de cocos, are o aromă ușor exotică. Se păstrează bine timp de 2-3 zile la temperatura camerei, într-o cutie închisă.
Este un desert simplu, dar cu o textură și un gust deosebit, ce îmbină nostalgia copilăriei cu aromele delicate ale nucii de cocos. Rețeta este foarte versatilă, o poți adapta și cu nucă clasică în loc de cocos sau cu mac. De asemenea bucățelele de rahat multicolor pot fi înlocuite cu fructe proaspete sau uscate.
Descoperă și o rețetă de chec cu fructe uscate și nuci. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru deliciosul chec cu rahat și nucă de cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi scoate ingredientele pe masa de lucru și lasă-le să se relaxeze în timp ce se preîncălzește cuptorul la 180°C. Tot în acest timp tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt sau unge-o cu unt și presară făină. Taie rahatul în cubulețe mici și dă-l printr-o lingură de făină, pentru a preveni scufundarea în aluat.
Cum prepari chec cu rahat și nucă de cocos
Într-un bol mare, adaugă ouăle cu zahărul și un praf de sare și amestecă-le până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Adaugă treptat uleiul, amestecând continuu, apoi încorporează laptele și extractul de vanilie.
Cerne făina împreună cu praful de copt și adaugă-le treptat în compoziția pentru chec. Amestecă ușor cu o spatulă sau un tel, pentru a nu afecta aerarea aluatului. Adaugă nuca de cocos în aluat și amestecă ușor. Încorporează cubulețele de rahat, amestecând cât mai puțin pentru a nu le zdrobi.
După omogenizare toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează ușor suprafața. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace checul timp de 35-40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
După coacere scoate deliciosul chec cu rahat și nucă de cocos din tavă și lasă-l să se răcească pe un grătar. Presară zahăr pudră deasupra și taie-l felii, pentru a dezvălui frumoasele inserții de rahat colorat.
Sfaturi pentru un chec perfect
Nu amesteca excesiv aluatul după ce ai adăugat făina, pentru a păstra textura aerată.
Tăvălește rahatul prin făină pentru a preveni scufundarea acestuia în aluat.
Pentru un plus de aromă, poți adăuga și coajă rasă de lămâie sau portocală.
Dacă îți place un chec mai umed, poți adăuga 1 lingură de smântână în aluat.
Iar dacă mai dorești să testezi și alte rețete de chec interesante, îți recomandăm rețeta checului cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară.