Primul pas pentru prepararea checului constă în pregătirea fructelor uscate și nucilor. Dacă folosești fructe de dimensiuni mari, toacă-le în cuburi potrivite. La fel poți proceda și cu miezul de nucă, tocându-l mai mărunt. Rumenește-l ușor într-o tigaie fără ulei, pentru a deveni mai crocant.
Cum prepari chec cu fructe uscate și nuci
După ce ai pregătit fructele, poți porni cuptorul setând temperatura la 180 de grade Celsius. pregătește și tava de chec pe care o ungi cu unt sau așezi hârtie de copt în interiorul ei.
Urmează pregătirea compoziției de chec. Pune untul moale într-un bol și adaugă zahărul peste el. Amestecă cele două ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Încorporează pe rând ouăle, omogenizând bine după fiecare.
Descoperă și o rețetă simplă și delicioasă de chec cu ciocolată și alune.
În alt bol amestecă făina trecută prin sită cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Încorporează treptat acest amestec de ingrediente în compoziția de unt și ouă, adăugând și câte puțin din lapte.
Folosește o spatulă pentru amestecarea următoarelor ingrediente și încorporează ușor esența de vanilie, coaja de portocală, fructele uscate și nucile în aluat.
După omogenizare adaugă aluatul în tava pregătită, nivelându-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace checul pentru 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
După coacere, mai lasă deliciosul chec cu fructe uscate și nuci în tavă timp de 10 minute, apoi transferă-l pe un grătar de răcire.
Decorează checul cu zahăr pudră și porționează-l după răcirea completă. Iar dacă mai dorești și alte rețete de chec delicioase și spectaculoase, îți mai recomandăm să încerci rețeta de chec cu rahat multicolor și cocos. Te vei bucura de un desert plin de savoare și culoare, dar și o explozie de arome.