Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Dacă nu ai încercat până acum să combini perele cu nucile în diferite preparate culinare, îți recomandăm să începi cu rețeta de chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Este un desert de toamnă care nu are cum să nu-i cucerească pe iubitorii gustului dulce.
Galerie foto
Compoziția pentru chec se prepară în mod clasic, din ouă, unt, făină și zahăr. Textura checului va fi ușor umedă după coacere, datorită untului adăugat. Iar combinația de nuci tocate grosier și pere tocate în cuburi va îmbogăți checul într-un mod delicios. Te vei bucura atât de gust, cât și de aspectul interesant al checului. Iar dacă vrei un chec și mai interesant, poți folosi mai multe tipuri de pere. Important este să nu optezi pentru cele foarte suculente.
Deserturile cu pere sunt foarte apreciate toamna, când perele au cel mai bun gust. Poți include perele atât în blaturi de prăjituri cât și în creme sau la decor. Le poți prepara coapte sat trase la tigaie și răsfățate în diferite sosuri. Dar le poți transforma și în creme sau în jeleuri bune pentru glazurat deserturile.
Descoperă aici și o rețetă de pere umplute cu nuci în aluat și servite cu sos delicios de ciocolată. Te va cuceri o astfel de combinație. iar în continuare vei descoperi rețeta de chec cu pere și nuci, detaliată pas cu pas.
Mod de preparare
Adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână când vei începe prepararea aluatului pentru chec. Iar înainte de a pregăti aluatul pentru chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și o tavă clasică de chec pe care o ungi cu unt sau ulei, sau o tapetezi cu hârtie de copt.
Cum prepari chec cu pere și nuci
Amestecă făina cu praful de copt și pudra de scorțișoară și trece amestecul prin sită într-un bol încăpător.
Pune untul moale în alt bol și adaugă zahărul brun peste el. Apoi amestecă-le cu ajutorul mixerului până când granulele de zahăr sunt complet dizolvate. Poți folosi și zahăr clasic, însă zahărul brun va oferi o culoare mai deosebită checului.
Sparge ouăle în alt bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase. Încorporează-le în compoziția de unt. Apoi adaugă treptat și amestecul de făină cu scorțișoară și praf de copt. Toacă nucile grosier și amestecă-le ușor în aluatul de chec.
Întinde aluatul în strat uniform în tava de chec. Acum poți pregăti și perele pe care le cureți de coajă și cotoare și le tai în cuburi. Presară-le deasupra aluatului de chec și apasă-le ușor în interior.
Introdu tava în cuptor și coace deliciosul chec cu pere și nuci pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă-l să se răcească timp de câteva minute în tavă, apoi îl transferi pe un grătar de răcire. Porționează-l după răcirea completă.
Tot din categoria deserturilor cu pere îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră.
Galerie foto