Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Dacă nu mai știi ce desert delicios să prepari cu dovleac plăcintar, îți oferim o rețetă de cheesecake cu dovleac și portocale, la pahar. Este rețeta unui desert fără coacere, foarte ușor de preparat și cu ingrediente simple.
Galerie foto
Interesant la acest desert este modul de pregătire a dovleacului. Acesta va fi răzuit și caramelizat cu suc proaspăt de portocale. Va ieși foarte aromat și delicios, iar culoarea se va accentua și va cuceri instant toate privirile. Datorită aromei plăcute de portocale, nu va mai fi necesară aromatizarea dovleacului cu scorțișoară, ca în modul clasic. Dar pentru a te bucura în continuare de această aromă, o vei adăuga în stratul de biscuiți care reprezintă baza cheesecake-ului.
Cheesecake-ul este iubit pentru versatilitatea sa. Acesta poate fi preparat simplu sau încărcat cu toppinguri delicioase. Fie că este copt sau preparat la rece, fiecare felie oferă o combinație echilibrată de dulce și ușor acrișor, completată de o crustă crocantă. Acest desert rămâne un favorit datorită capacității sale de a fi adaptat pentru orice sezon sau ocazie specială.
Descoperă și o rețetă de cheesecake cu mentă și ciocolată. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru deliciosul cheesecake cu dovleac și portocale, la pahar.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea stratului de biscuiți. Mărunțește biscuiții, pune-i într-un bol și amestecă-i cu pudra de scorțișoară. Adaugă untul topit și omogenizează. Împarte compoziția rezultată în paharele pregătite și pune-le la rece.
Cum prepari crema pentru cheesecake cu dovleac și portocale
Răzuiește dovleacul și pune-l într-o crăticioară. Adaugă zahărul și sucul de portocală și amestecă până la omogenizare. Așază crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și caramelizează dovleacul până când se pătrunde bine, iar siropul format se reduce consistent. Adaugă untul tăiat în cuburi și amestecă bine până la topirea acestuia.
Dacă vrei să coci dovleacul în loc să îl caramelizezi, poți urma pașii din rețeta de dovleac copt după rețeta turcească.
Apoi trece compoziția de dovleac cu suc de portocale prin sită pentru a deveni fină.
Piureul de dovleac obținut va avea o textură cremoasă, va fi foarte aromat și va avea o culoare tare plăcută.
Lasă piureul de dovleac să se răcească, bine, apoi încorporează-l în crema mascarpone. Nu uita să adaugi și un praf de sare pentru intensificarea gustului. Împarte crema de dovleac cu portocale și mascarpone în mod egal în paharele cu stratul de biscuiți.
Pune frișca lichidă în bolul mixerului și amestec-o până când capătă consistență. Apoi adaugă treptat zahărul pudră și continuă să amesteci până când frișca devine fermă.
Decorează deliciosul cheesecake cu dovleac și portocale cu frișca bătută și pune din nou paharele la rece pentru cel puțin 30 de minute. În acest interval de timp aromele ingredientelor se vor întrepătrunde armonios, iar crema va deveni mai fermă.
Tot din categoria rețetelor de cheesecake, delicioase și ușoare îți mai recomandăm să încerci și rețeta de cheesecake cu mango. Este tot o rețetă de desert delicios și frumos colorat, fără coacere.
Galerie foto