Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Paharele cu mousse de dovleac sunt un desert elegant și gustos, numai bune pentru zilele de toamnă. Este un preparat aromat, mai cremos decât ți-ai putea imagina și extrem de ușor de preparat.

mousse de dovleac pus în două pahare mici pe o tavă transparentă
Mousse-ul de dovleac este o variantă mai sofisticată de cheesecake / Shutterstock

Mousse-ul de dovleac este desertul pe care trebuie să îl încerci neapărat. Seamănă cu un cheesecake la pahar, dar are o textură mult mai mătăsoasă. Te vei îndrăgosti de gustul lui subtil parfumat, de consistența fină, iar la final vei adora amestecul de crocant de la biscuiți cu moliciunea mousse-ului.

Deși pare o rețetă complicată, este, de fapt, foarte ușor de preparat. Dacă ai la îndemână un mixer, fie el manual sau cu stand, compoziția va fi gata în maximum 20 de minute. Mai greu va fi să ai răbdare cel puțin timp două ore cât trebuie să stea la frigider pentru a se întări.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se pisează biscuiții graham întregi până când se obțin firimituri fine.

Cum prepari rețeta de mousse de dovleac

Se topesc 3 linguri de unt nesărat într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă firimiturile de biscuiți graham și 1 praf de sare și se lasă până când sunt crocanți, aproximativ 2 minute. Se ia tigaia de pe foc și se lasă să se răcească în timp.

Se pun 120 ml de smântână, 70 g brânză mascarpone rece și 2 linguri de zahăr brun în bolul unui mixer cu stand. Se bate compoziția la viteză medie până se formează vârfuri moi, aproximativ 2 minute. apoi se transferă într-un alt castron.

Se pune restul de brânză mascarpone rece, restul de zahăr brun, piureul de dovleac, condimentele pentru plăcintă de dovleac și 1/4 de linguriță de sare într-un castron gol. Se bat la viteză medie, răzuind vasul din când în când cu o spatulă flexibilă, până la omogenizare, 1-2 minute.

Se adaugă restul de smântână rece și 1 linguriță de extract de vanilie și bate la viteză medie până se formează vârfuri moi, 1-2 minute.

Se împărt firimiturile de biscuiți graham între 6 pahare sau borcane, aproximativ 3 linguri în fiecare. Se transferă umplutura cu dovleac într-o pungă mare cu fermoar și se taie un colț de jos. Se pune peste biscuiții graham. Se folosește dosul unei linguri mici pentru a netezi partea superioară a fiecărui pahar.

Peste umplutură se pune frișca bătută, aproximativ 3 linguri în fiecare pahar. Se dau la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte. Se pudrează ușor cu condimente pentru plăcintă de dovleac înainte de servire.

Ingrediente necesare pentru a face mousse de dovleac

Baza desertului o reprezintă biscuiții graham tocați foarte fini, amestecați cu unt topit. Dacă vrei să ai un gust mai picat poți pune și ghimbir mărunțit. Consistența fină este dată de smântână și de brânza mascarpone, care trebuie bătute la viteză medie cu mixerul.

Este important ca smântâna și mascarpone să fie reci pentru a obține textura perfectă. De asemenea, frișca se va bate mai repede și va fi mai pufoasă.

Atunci când începi să bați ingredientele ai grijă să nu o faci prea insistent pentru că vei avea o umplutură prea rigidă și granuloasă. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Un săculeț în care se află mai multe tipuri de nuci
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
Două boluri cu Supă de conopidă cu multe legume pe o tavă, alături de pâine, două linguri și un bol cu condimente
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un tort din mousse perfect catifelat
8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat
8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat
mousse de ciocolată din doar două ingrediente pus într-un pahar
Mousse de ciocolată din doar două ingrediente. Cea mai simplă și mai cremoasă rețetă
Mousse de ciocolată din doar două ingrediente. Cea mai simplă și mai cremoasă rețetă
Tort Triple Chocolate Mousse decorat cu fructe de pădure și servit pe un blat alb
Triple Chocolate Mousse, rețeta celui mai fin tort
Triple Chocolate Mousse, rețeta celui mai fin tort
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două boluri cu budincă de dovleac cu brânză și semințe
06:36
Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, secționat
12 octombrie, 06:46
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Supă cremă de dovleac cu smântână servită într-un bol gri
12 octombrie, 05:39
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
O cutie plină cu ouă alături de un semn pe care scrie Ziua Mondială a Oului
11 octombrie, 10:33
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Tartă Tatin cu smochine caramelizate
11 octombrie, 07:23
Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros
Varză călită cu cârnați afumați în tigaie, decorată cu flori de mărar
11 octombrie, 06:47
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Două boluri cu Supă de conopidă cu multe legume pe o tavă, alături de pâine, două linguri și un bol cu condimente
10 octombrie, 09:17
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
10 octombrie, 06:10
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Zodii care se despart în octombrie 2024. Nativii care lasă trecutul în spate
Zodii care se despart în octombrie 2024. Nativii care lasă trecutul în spate
Zodii care se despart în octombrie 2024. Nativii care lasă trecutul în spate
România, sub avertizare de ploi şi vânt. Zonele lovite de valul de frig săptămâna viitoare
România, sub avertizare de ploi şi vânt. Zonele lovite de valul de frig săptămâna viitoare
România, sub avertizare de ploi şi vânt. Zonele lovite de valul de frig săptămâna viitoare
Ion Ţiriac nu a stat pe gânduri când a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii. Propunerea uriaşă pe care i-a făcut-o
Ion Ţiriac nu a stat pe gânduri când a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii. Propunerea uriaşă pe care i-a făcut-o
Ion Ţiriac nu a stat pe gânduri când a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii. Propunerea uriaşă pe care i-a făcut-o
Zodiile norocoase în 2025. Cine are noroc de bani încă de la începutul anului. Acești nativi dau lovitura
Zodiile norocoase în 2025. Cine are noroc de bani încă de la începutul anului. Acești nativi dau lovitura
Zodiile norocoase în 2025. Cine are noroc de bani încă de la începutul anului. Acești nativi dau lovitura
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Controversa Premiilor Nobel din 2024. De ce au criticat unii experți laureații Premiului pentru Fizică
Controversa Premiilor Nobel din 2024. De ce au criticat unii experți laureații Premiului pentru Fizică
Controversa Premiilor Nobel din 2024. De ce au criticat unii experți laureații Premiului pentru Fizică
Frittata cu spanac, brânză și legume
Frittata cu spanac, brânză și legume
Frittata cu spanac, brânză și legume
Lipsa de calciu la copii și lista de alimente bogate în acest mineral
Lipsa de calciu la copii și lista de alimente bogate în acest mineral
Lipsa de calciu la copii și lista de alimente bogate în acest mineral
Al doilea album al lui Liam Payne a fost pus în așteptare. Cântărețul a fost văzut plângând
Al doilea album al lui Liam Payne „a fost pus în așteptare”. Cântărețul a fost văzut plângând
Al doilea album al lui Liam Payne „a fost pus în așteptare”. Cântărețul a fost văzut plângând
Legume congelate care scad glicemia. Idei de rețete sănătoase și rapide
Legume congelate care scad glicemia. Idei de rețete sănătoase și rapide
Legume congelate care scad glicemia. Idei de rețete sănătoase și rapide
fresh
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros

Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros

Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional

Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional

Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor

Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor

Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă

Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
închide