Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos
Dacă vrei să-ți cucerești familia și prietenii cu un desert savuros și spectaculos, îți recomandăm o rețetă de cheesecake zebră cu dovleac și portocale. Este un desert ce combină perfect aromele toamnei, oferind o textură cremoasă și un aspect cuceritor datorită straturilor contrastante.
Galerie foto
Gustul dulce și fin al dovleacului va fi însoțit de notele proaspete și citrice ale portocalei. Rețeta este versatilă, se poate adapta după gustul fiecăruia, potrivind cantitățile ingredientelor în funcție de cele preferate.
Se pot adăuga și felii întregi de portocale, bine curățate de pelicula albă. Desertul este perfect pentru o masă de sărbătoare sau o ocazie specială.
Despre dovleac și portocale
Dovleacul este un aliment foarte versatil și hrănitor, apreciat pentru textura sa cremoasă și gustul său dulceag. Este bogat în betacaroten, un antioxidant care îi conferă culoarea portocalie intensă. Acesta se transformă în vitamina A în organism, contribuind la sănătatea ochilor și la susținerea sistemului imunitar. Dovleacul conține, de asemenea, fibre, vitaminele C și E, fier și potasiu, fiind benefic pentru sănătatea inimii și a digestiei. Fiind sărac în calorii, dovleacul este ideal în deserturi, supe, preparate la cuptor și multe altele.
Portocalele sunt renumite pentru conținutul lor ridicat de vitamina C. Aceste fructe citrice sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți, fibre și diverse minerale, cum ar fi potasiul, benefic pentru sănătatea cardiovasculară.
Cu aroma lor proaspătă și revigorantă, portocalele adaugă un gust dulce-acrișor care îmbogățește deserturile, salatele și băuturile. Pe lângă efectele benefice pentru sănătate, portocalele sunt o alegere perfectă pentru a conferi o notă de prospețime și energie în diverse preparate culinare.
Descoperă și o rețetă de șarlotă de portocale, cu frișcă naturală și pișcoturi. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru cheesecake pregătește tava și cuptorul. Optează pentru o tavă cu pereți detașabili, având diametrul de 28 cm. Unge-i interiorul cu unt moale și presară griș peste acesta. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari cheesecake zebră cu dovleac și portocale
Mai întâi pregătește compoziția de dovleac.
Secționează dovleacul, înlătură semințele și dă miezul pe răzătoarea mare. Apoi amestecă-l cu sucul de portocale și zahărul până când zahărul este complet dizolvat. Adaugă un praf de sare și grișul, omogenizează bine compoziția și las-o la odihnit timp de 10-15 minute, pentru a se hidrata grișul. Pentru a potrivi textura compoziției, mai poți adăuga griș. Poți opta pentru a coace dovleacul la cuptor.
Între timp pune brânza proaspătă, brânza Philadelphia și zahărul într-un bol. Amestecă bine până când zahărul este dizolvat complet și compoziția este omogenă. Apoi adaugă un praf de sare și încorporează smântâna. Potrivește și aici textura compoziției adăugând griș. Grișul poate fi înlocuit cu succes și cu făină sau cu amidon.
Pentru a monta deliciosul cheesecake adaugă în tavă, la mijloc două două linguri din compoziția cu dovleac. Completează cu două linguri din compoziția de brânză puse peste cele de dovleac. Continuă cu cu alte două linguri din compoziția de dovleac, așezate deasupra celor de brânză. Repetă straturile în același mod până la terminarea ingredientelor.
După ce ai terminat de adăugat toate aceste ingrediente trântește ușor tava de masă pentru a se uniformiza compoziția zebrată.
Introdu tava în cuptor și coace deliciosul cheesecake zebră cu dovleac și portocale pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcească bine în tavă, apoi îl poți porționa frumos.
Galerie foto