Chiftele de linte și ciuperci, gustoase și hrănitoare
Dacă adori chiftelele și ești în căutarea unor rețete interesante, îți oferim o rețetă simplă și rapidă de chiftele de linte și ciuperci. Sunt gustoase și hrănitoare, se prepară din ingrediente simple și vegetale fiind ideale pentru perioadele de post.
Galerie foto
Chiftelele reprezintă una dintre cele mai adorate preparate, indiferent că sunt clasice sau de post. Au forma atractivă, au crustă crocantă și interior moale și delicios. Pot fi preparate într-o mulțime de variante. Ciupercile fac parte din ingredientele aproape nelipsite din chiftelele de post. Sunt preferate atât pentru gust cât și pentru consistență, dar mai ales pentru beneficiile pe care le aduc organismului.
Lintea este o sursa excelentă de proteine vegetale, foarte recomandată pentru o alimentație sănătoasă. Are un conținut ridicat de antioxidanți, clasându-se pe locul doi după fasolea neagră. În plus, mai conține și cantități semnificative de proteine, fier, zinc și alte minerale, dar și vitamine.
Combinată cu ciupercile, dar și cu alte ingrediente, oferă organismului un plus de sănătate. Vezi aici cum se prepară și o rețetă de legume cu linte la tigaie. Mai jos poți urmări rețeta chiftelelor vegetale, din linte cu ciuperci.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor și a ustensilelor necesare. Ai nevoie de un curățător de legume, un cuțit, un blender și o tigaie antiaderentă.
Cum prepari chiftele de linte și ciuperci
Mai întâi șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi taie-le în felii, cu codițe cu tot. Spală ardeiul, curăță-l și taie-l în bucăți mai mari. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le și toacă-le mărunt. Scurge lintea fiartă, din conservă, iar frunzele de pătrunjel clătește-le, scurge-le și toacă-le mărunt.
Pune 1-2 linguri de ulei într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Adaugă ciupercile feliate și presară puțină sare peste ele. Lasă-le să se înmoaie puțin, apoi adaugă și bucățile de ardei. Amestecă-le cu ciupercile și lasă-le și pe acestea să-și degaje aromele, apoi adaugă ceapa și usturoiul.
Amestecă din nou toate ingredientele din tigaie, și adaugă peste ele lintea scursă. Nu este necesar să fie bine pătrunse ingredientele ci doar să se înmoaie ușor și să se întrepătrundă aromele lor.
Lasă-le să se răcească, apoi procesează-le cu blenderul, dar nu le transforma în pastă, doar mărunțește-le puțin.
Adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt, sare și piper, după gust. Potrivește consistența compoziției adăugând pesmet și formează chiftelele. După formare, mai trece-le prin pesmet, apoi rumenește-le în ulei încins, la foc de intensitate mai mare. Întoarce delicioasele chiftele de linte și ciuperci de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Servește-le calde sau reci cu salată de legume sau cu sosuri delicioase de roșii. Pentru data următoare când mai dorești să prepari chiftele, îți recomandăm o rețetă de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi.
Galerie foto