Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări simple, dar delicioase, prepară chiftele de orez. Rețeta este simplă, rapidă și ușor de preparat.

Publicat: 20 noiembrie 2022, 06:00
Chiftele de orez pe o farfurie albă, una secționată și pe un platou de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Chiftelele se pot prepara și atunci când ai avut orez în meniu și ți-a rămas puțin pentru a doua zi / Shutterstock

Chiftelele din orez sunt inspirate după rețeta siciliană denumită ”Arancini”. Este o rețetă de aperitiv foarte cunoscută și apreciată atât în peninsulă cât și în celelalte bucătării ale lumii. Nu conține multe ingrediente și nu necesită nici metode complexe de preparare sau timp îndelungat.

Citește și

Chiftelele din orez se mai pot prepara și atunci când ai avut orez în meniu și ți-au mai rămas două porții pentru a doua zi. Este un mod de a servi același preparat, dar sub o altă formă și cu gust ușor diferit. Urmărește mai jos rețeta completă a chiftelelor din orez, cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a o prepara și tu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea orezului, dacă nu îl ai deja pregătit dintr-un meniu anterior. Fierbe orezul al dente în apă sau în supă de legume sau supă de pui. Apa sau supa vor fi în cantitate de 3:1 față de cantitatea de orez.

Citește și articolul despre cum se fierbe orezul în mod corect, potrivit experților. După ce orezul a absorbit tot lichidul, stinge focul, acoperă vasul cu un capac și mai lasă orezul să-și continue hidratarea timp de 10 minute.

Cum prepari chiftele de orez

Curăță ceapa și dă-o pe răzătoare, apoi scurge-o bine și adaug-o într-un bol încăpător. Curăță morcovul și dă-l și pe acesta pe răzătoare. Adaugă-l peste ceapa din bol. Morcovul este opțional, dar va oferi un plus de culoare și gust chiftelelor. Adaugă orezul fiert, pătrunjelul verde spălat și tocat mărunt, sare, piper și boia de ardei, după gust.

Adaugă și oul și omogenizează bine compoziția pentru chiftele. În funcție de consistență, adaugă și pesmet. Apoi ia cu o lingură din compoziție și formează mici bile pe care să le tăvălești prin pesmet.

Pune ulei mai mult într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se înfierbânte și scufundă chiftele de orez în el. Rumenește bine chiftelele de orez în uleiul înfierbântat, la foc de intensitate mai mare. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă. Apoi scoate-le cu o spumieră pe un platou pe care așezi prosoape de hârtie. Lasă-le să se scurgă bine și transferă-le pe platouri de servire.

Poți servi chiftelele din orez ca gustare, alături de legume proaspete și brânzeturi. Le mai poți servi cu diferite salate verzi, dar le poți servi și cu sosuri dulci-picante, de roșii sau de ardei. Vezi aici cum se prepară și rețeta de dulceață de ardei iuți, perfectă pentru astfel de gustări.

Tot din categoria rețetelor de chiftele, îți mai recomandăm să încerci și chiftelele de ton cu cartofi și ciuperci. Sunt perfecte și pentru o zi de post cu dezlegare la pește.

 

Citește și
Chiftele de orez într-o farfurie cu un bol de sticlă cu sos de ardei și o frunză de busuioc
Galerie foto

Galerie foto

Chiftele de orez pe o farfurie albă, una secționată și pe un platou de lemn
Chiftele de orez rumenite în baie de ulei într-o cratiță neagră
Amestec de orez fiert cu morcov răzuit și ceapă, cu o paletă de lemn
+21
CELE MAI CITITE
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
chiftele kibbeh puse pe o farfurie albă
Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu
Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu
orez cu piept de pui la tigaie
Orez cu piept de pui la tigaie. Rețeta ușoară și delicioasă, gata în doar câteva minute
Orez cu piept de pui la tigaie. Rețeta ușoară și delicioasă, gata în doar câteva minute
Pârjoale moldovenești într-un bol alb
Galerie foto
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
09:44
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
28 aprilie, 05:22
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
27 aprilie, 09:59
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
26 aprilie, 15:06
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
25 aprilie, 05:53
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
24 aprilie, 05:40
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
23 aprilie, 09:24
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Mireasa sezonul 11. Liliana și Mihaela sunt câștigătoarele ultimului task, dar nu se pot pune de acord cu împărțirea premiului
Mireasa sezonul 11. Liliana și Mihaela sunt câștigătoarele ultimului task, dar nu se pot pune de acord cu împărțirea premiului
Mireasa sezonul 11. Liliana și Mihaela sunt câștigătoarele ultimului task, dar nu se pot pune de acord cu împărțirea premiului
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
fresh
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
închide