Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări simple, dar delicioase, prepară chiftele de orez. Rețeta este simplă, rapidă și ușor de preparat.

Publicat: 20 noiembrie 2022, 06:00
Chiftele de orez pe o farfurie albă, una secționată și pe un platou de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Chiftelele se pot prepara și atunci când ai avut orez în meniu și ți-a rămas puțin pentru a doua zi / Shutterstock

Chiftelele din orez sunt inspirate după rețeta siciliană denumită ”Arancini”. Este o rețetă de aperitiv foarte cunoscută și apreciată atât în peninsulă cât și în celelalte bucătării ale lumii. Nu conține multe ingrediente și nu necesită nici metode complexe de preparare sau timp îndelungat.

Citește și

Chiftelele din orez se mai pot prepara și atunci când ai avut orez în meniu și ți-au mai rămas două porții pentru a doua zi. Este un mod de a servi același preparat, dar sub o altă formă și cu gust ușor diferit. Urmărește mai jos rețeta completă a chiftelelor din orez, cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a o prepara și tu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea orezului, dacă nu îl ai deja pregătit dintr-un meniu anterior. Fierbe orezul al dente în apă sau în supă de legume sau supă de pui. Apa sau supa vor fi în cantitate de 3:1 față de cantitatea de orez.

Citește și articolul despre cum se fierbe orezul în mod corect, potrivit experților. După ce orezul a absorbit tot lichidul, stinge focul, acoperă vasul cu un capac și mai lasă orezul să-și continue hidratarea timp de 10 minute.

Cum prepari chiftele de orez

Curăță ceapa și dă-o pe răzătoare, apoi scurge-o bine și adaug-o într-un bol încăpător. Curăță morcovul și dă-l și pe acesta pe răzătoare. Adaugă-l peste ceapa din bol. Morcovul este opțional, dar va oferi un plus de culoare și gust chiftelelor. Adaugă orezul fiert, pătrunjelul verde spălat și tocat mărunt, sare, piper și boia de ardei, după gust.

Adaugă și oul și omogenizează bine compoziția pentru chiftele. În funcție de consistență, adaugă și pesmet. Apoi ia cu o lingură din compoziție și formează mici bile pe care să le tăvălești prin pesmet.

Pune ulei mai mult într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se înfierbânte și scufundă chiftele de orez în el. Rumenește bine chiftelele de orez în uleiul înfierbântat, la foc de intensitate mai mare. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă. Apoi scoate-le cu o spumieră pe un platou pe care așezi prosoape de hârtie. Lasă-le să se scurgă bine și transferă-le pe platouri de servire.

Poți servi chiftelele din orez ca gustare, alături de legume proaspete și brânzeturi. Le mai poți servi cu diferite salate verzi, dar le poți servi și cu sosuri dulci-picante, de roșii sau de ardei. Vezi aici cum se prepară și rețeta de dulceață de ardei iuți, perfectă pentru astfel de gustări.

Tot din categoria rețetelor de chiftele, îți mai recomandăm să încerci și chiftelele de ton cu cartofi și ciuperci. Sunt perfecte și pentru o zi de post cu dezlegare la pește.

 

Citește și
Chiftele de orez într-o farfurie cu un bol de sticlă cu sos de ardei și o frunză de busuioc
Galerie foto

Galerie foto

Chiftele de orez pe o farfurie albă, una secționată și pe un platou de lemn
Chiftele de orez rumenite în baie de ulei într-o cratiță neagră
Amestec de orez fiert cu morcov răzuit și ceapă, cu o paletă de lemn
+1
CELE MAI CITITE
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
chiftele kibbeh puse pe o farfurie albă
Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu
Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu
orez cu piept de pui la tigaie
Orez cu piept de pui la tigaie. Rețeta ușoară și delicioasă, gata în doar câteva minute
Orez cu piept de pui la tigaie. Rețeta ușoară și delicioasă, gata în doar câteva minute
Pârjoale moldovenești într-un bol alb
Galerie foto
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu ciocolată albă și zmeură, una într-o mână
05:24
Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat
Pui întreg la cuptor cu unt si ierburi aromate, alături de legume în tavă
05:20
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
9 iulie, 05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
9 iulie, 05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o aură magnetică. Ce arată experții
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o aură magnetică. Ce arată experții
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o aură magnetică. Ce arată experții
Vlad a contestat nota 9,95 luată la Matematică. Cât a primit după recorectare, la Evaluarea Naţională
Vlad a contestat nota 9,95 luată la Matematică. Cât a primit după recorectare, la Evaluarea Naţională
Vlad a contestat nota 9,95 luată la Matematică. Cât a primit după recorectare, la Evaluarea Naţională
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Zayn Malik a vorbit deschis despre momentele în care s-a confruntat cu rasismul: Toți au râs de asiatic
Zayn Malik a vorbit deschis despre momentele în care s-a confruntat cu rasismul: „Toți au râs de asiatic”
Zayn Malik a vorbit deschis despre momentele în care s-a confruntat cu rasismul: „Toți au râs de asiatic”
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros

Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, pentru un prânz savuros
închide