Chiftele de cartofi cu legume mexicane
Ți-ai propus să ții post, dar nu ai idee ce să mai gătești pentru a diversifica meniurile? Încearcă o rețetă de chiftele de cartofi cu legume mexicane pentru una dintre gustările zilei.
Galerie foto
Chiftelele sunt preparatele adorate de toată lumea, dar mai ales de copii. Acestea îi cuceresc pe cei mici atât cu aspectul lor sub formă de bile, cât și cu exteriorul crocant și miezul delicios și suculent.
Indiferent de conținutul lor nu au cum să nu fie delicioase. Cele mai des preparate sunt rețetele de chiftele din carne de porc, vită sau de pui. Nici chiftele din carne de pește nu sunt mai prejos, dacă știi să combini armonios ingredientele.
Vezi aici cum se prepară una dintre cele mai simple, dar delicioase rețete de chiftele de pește. Este ideală pentru a fi preparată pentru zilele de post, cu dezlegare la pește. Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii de urmat pentru prepararea chiftelelor din legume mexicane cu cartofi.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început, adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării chiftelelor. Apoi pregătește-le pentru a le combina și a forma chiftelele.
Pași necesari pentru a prepara chiftele de cartofi cu legume mexicane
Spală cartofii și pune-i la fiert într-o cratiță cu apă rece, cât să fie bine acoperiți. Nu le îndepărta coaja pentru că ai nevoie de tot amidonul din ei, necesar texturii chiftelelor. Lasă cartofii să fiarbă până când intră furculița ușor în ei. Apoi îi scurgi de apa fierbinte, îi treci prin apă rece și le îndepărtezi coaja. Dă cartofii pe răzătoarea mare și pune-i într-un bol încăpător. Curăță ceapa și usturoiul, dă-le și pe acestea pe răzătoare și adaugă-le peste cartofi.
În altă cratiță pune 1,5 litri de apă la fiert în care adaugi și o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, adaugă legumele mexicane, congelate. Lasă-le să fiarbă la foc de intensitate medie pentru 10-12 minute. Apoi le transferi într-o sită la scurs. După scurgere, adaugă legumele mexicane peste ingredientele din bol. Poți să le toci mai mărunt pe cele care sunt mai mari, cum este cazul păstăilor de fasole sau al morcovilor.
Peste toate aceste ingrediente adaugă și frunzele de busuioc și pe cele de pătrunjel, tocate mărunt. Mai adaugă sare și piper, după gust și potrivește textura compoziției cu puțină făină sau pesmet.
Cu mâinile umezite cu ulei, formează chiftele de cartofi cu legume mexicane de mărimea unor mingi de ping pong. Unge și chiftelele formate cu puțin ulei și mai trece-le prin făină sau prin pesmet. Așază-le într-o tavă pe hârtie de copt și pune-le la cuptorul încălzit, în prealabil, pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.
Servește-le calde sau reci, simple sau cu sos de usturoi, sos de roșii, etc. Sunt delicioase în toate aceste combinații. Dacă dorești să prepari și o garnitură la ele, îți recomandăm o rețetă de paste cu ciuperci de post.
Galerie foto